Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten tijdens een begincursus die ik gaf. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog die ik in juli 2008 voor het eerst publiceerde. Ik vond het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt- en andere handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Inmiddels is het augustus 2020 en heb ik besloten te stoppen met bloggen. De Blog op zich wil ik voorlopig nog op internet laten staan.

Valse start

Je kan het een valse start noemen, het begin van dit jaar voor mij. Al vlak na de kerstdagen werd ik geveld door een vervelende, hardnekkige soort griep, die nu pas echt afscheid van mij neemt. Het betekende wel dat ik tijd had om te lezen! En dat was heerlijk. Ik heb opnieuw een paar boeken van Jennifer Chiaverini, die ik nog had, gelezen. Maar ik heb ook nieuwe 2e-hands boeken via internet op de kop getikt. Nu geniet ik van dit boek:


Dit vond ik bij HAAR. Ik vind het heerlijke boeken. De vriendschap, de waardevolle betekenis die een quilt kan hebben, stukjes geschiedenis, het spreekt me steeds weer aan. Wat is het toch een prachthobby, dat quilten.
Ik ben nog steeds niet echt actief bezig met het handwerk, wel met andere zaken. Bijvoorbeeld het bijwerken van de stamboom die onze oudste kleindochter (zij ging alweer bijna 2 jaar geleden met Chago op pad) is begonnen. Wat vraagt dat een tijd en zoekwerk! Maar wel leuk.

Fijne dag en tot een volgende keer.

10 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat je weer beter bent. Die boeken zijn leuk. Ik heb er ook een paar gelezen, niet allemaal
  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is knap waardeloos Chris, dat je zo lang ziek bent geweest! Heeft ook heel lang geduurd en de feestdagen verpest. Maar gelukkig zijn daar de boeken, waarmee je heerlijk kunt wegdromen en meeleven met de quiltdames.
  Ik heb hier de complete serie. Tenminste alleen die er in het Nederlands zijn uitgegeven, want in het Engels zijn er veel meer.
  Vooral de eerste 3 vind ik leuk, met name De Kerstquilt.
  Je bent druk met een stamboom. Dat lijkt me erg veel werk al dat uitzoeken, maar hopelijk geeft het je veel plezier.
  Lieve groetjes, ook voor Chago,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig ben je aan het opknappen weer van het lange ziek zijn.
  De boeken die in het Nederlands zijn heb ik allemaal gelezen op de E-Reader. heerlijke boeken, voor ons quiltende vrouwen.
  Succes met de stamboom.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat je weer opknapt, het is inderdaad een heel langdurige nare griep die er heerst. Heerlijk om te lezen over onze hobby in romanvorm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige boeken. Lees met name nu e boeken.
  Beterschap, er zijn veel mensen ziek of ziek geweest.
  Ben zelf ook weinig aan het "bloggen" geweest maar wil het weer oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig, er hangt beterschap in de lucht.Fijn dat je hebt kunnen lezen. Deze boeken maken de wereld een stukje mooier.
  Vlotte beterschap toegewenst, Chris.
  Lieve groet, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat zijn geweldige boeken, mooi geschreven.
  veel beterschap nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die boeken vind ik zo prachtig, ik hou er erg van, vond het zelfs jammer als ik ze uit had. Wat jammer dat je ziek was met de feestdagen, sterkte en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat het weer wat beter gaat met jou en weer zin hebt gehad om te lezen.
  Heb hier ook boeken van en lees ze af en toe weer.
  Beterschap en een goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Cuidate sin prisas, disfruta de la lectura estos dias. Muchos besos

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.