Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Het wordt weer eens tijd.....

….. om het een en ander te vertellen en te laten zien.
Ik keek gisterochtend uit ons raam en genoot van het uitzicht op onze tuin:


Het is zo heerlijk dat we buiten kunnen genieten van ons ontbijtje en dat we zelfs kunnen kiezen of we dat doen op het voor of -achterterras! Willen we naar het achterterras, dan lopen we door de 'Passage', o zo lux!!Langs de piksplinternieuwe bakken, verhoogde borders die de rug sparen.
Vanaf begin januari zijn we bezig geweest met een rigoureuze renovatie van onze tuin. Met hulp van dochter en 2e kleindochter die het ontwerp maakten en ook praktisch veel werk verrichtten. Verder een fantastisch handige kennis die in zijn vrije tijd kwam ploegen, graven, bestraten, zagen en timmeren. En onze geweldige buurman voor grof werk: het weghalen van 12 meter coniferenhaag, struiken en bomen.

Wat is dat een klus geweest! We zijn superblij hoe het nu geworden is. 

Maar …..

Nu zit ik achter de eettafel, kijk naar buiten en wat zie ik? Daar wordt wéér gewerkt en hoe!Nu is de vijver aan de beurt. Hij moet opnieuw leeg (vorig jaar is hij al aangepakt) want er zit toch nog een lek(je) in. Mmmmm, vervelend maar dochter en kleindochter doen het zonder morren. Leegpompen, vissen in een grote regenton en nu maar zoeken naar het lek en dan wordt de hele boel dichtgesmeerd. Het komt wel goed, dat weet ik zeker.

Iets heel anders is het volgende:
Al een tijdje hangt er een AFFO in onze kamer:


Het quiltje uit de Quiltmania. Daar ben ik ook superblij mee. Ik vond het een ontzettend leuk patroon om aan te werken, vooral ook omdat ik veel restjes stof kon gebruiken.
En weet je wat? Ik heb niet één Ufo liggen, echt niet. Het was voor mij ook even genoeg allemaal. Voorlopig zal dat nog wel even zo blijven, maar je kan nooit weten.... Eerst moet hier de rust terugkeren.

Dat was het voor nu. Ik wens jullie allemaal nog een heel goede zomer met niet meer die hitte die we gehad hebben.
Liefs van mij.


24 opmerkingen:

 1. Leuk weer eens iets te lezen bij jou. Wat een werken zijn er geweest in je tuin maar nu kan je weer volop genieten. Jammer van de vijver maar ook dat zal wel weer goed komen lieve groet Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om zo te kunnen genieten van een super mooie tuin
  en die mooie quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn weer bij je te lezen.
  Wat is je tuin schitterend geworden en ook heel handig in onderhoud.
  Je quiltje ziet er erg mooi uit.
  Franse groet, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wouwww, wat een mooie tuin hebben jullie nu! En wat een mooie affo! Geniet van de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, weer eens een blogje van je! Wat een mooie affo! En jullie tuin is echt een plaatje geworden, daar gaan jullie de komende tijd hopelijk heel veel fijne uren in doorbrengen! Fijne zomer gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk Chris, om je berichtje te lezen en zien dat jullie tuin zo'n metamorfose heeft ondergaan. Het ziet er geweldig uit en wat een kanjers die jullie hebben geholpen. Wat een prachtige quilt heb je weer afgekregen, helemaal top! Groeten voor jullie allen, ook voor Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig wat een schitterende tuin is het geworden en ideaal die hoge bakken. Succes met de vijver! Als laatste je quilt is echt beelschoon geworden en unieke kleuren!
  Heel veel plezier van al dat moois
  Liefs
  Lida.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende tuin en wat een rijkdom met zoveel hulp om jullie heen.
  En de quilt is ook prachtig.
  Liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig Chris om al die mooie foto's te zien van jullie tuin. Er is heel erg veel werk verricht maar zo lief van al die mensen om jullie heen die hebben geholpen en gezorgd voor dit mooie eindresultaat waar jullie nu met heel veel plezier van kunnen genieten.
  Het is jullie gegund hoor.
  Het quiltje is ook mooi geworden kan mij voorstellen dat je er met heel veel plezier naar kijkt.
  De lapjes liggen bij mij ook maar te liggen misschien als het winter wordt dat de zin om er mee bezig te zijn wel weer boven komt drijven. Voor nu is het ook veel te warm om er mee bezig te zijn.
  Wens je nog heel veel geniet momenten toe samen met Chago.
  Liefs en groeten van mij.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo blij om even wat van je te horen en zien. Wat is het mooi geworden. Ik kan me voorstellen dat je gewoon geen tijd genoeg had om dan ook nog contacten te onderhouden en bloggen. Zo nu en dan dacht ik aan je, maar nu weet ik dat het goed met je gaat. Fijn genieten samen met Chago! (Hier ook steeds van alles te doen, ik kom ook niet overal aan toe)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bijzonder, zat vanmorgen te denken, moet hoog nodig een mailtje aan Chris sturen. Zo lang niets gehoord, hoe zou het met haar gaan. Toen ik ziek was heb ik altijd zulke lieve berichtjes van je gehad.
  En kijk daar Chris heeft weer een blog geschreven. Wat zijn jullie druk geweest. De tuin is flink aangepakt.
  Ziet er geweldig uit!!!
  Heel veel plezier gewenst met jullie "nieuwe" tuin.
  Met de vijver komt het vast ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk dat er weer een blogje van je online staat Chris!
  Ik moet je nu vast met U aanspreken, want ja, madam heeft een voor- en achterterras en een heuse passage!
  Het moet niet deftiger worden daar in Heerhugowaard.
  Maar het is prachtig geworden. Heel veel- en lang werk, maar nu kan je echt genieten.
  Jammer dat de vijver weer leeg moet, die warme visjes houden eigenlijk niet zo van vers nieuw water.
  Maar zonder is nog erger :-)
  Je quilt is prachtig geworden. Door het kleurgebruik van de randen lijkt er diepte in te zitten.
  Jij bent vast de enige quilter die geen ufo's heeft liggen. Geeft vast een lekker opgeruimd gevoel.
  Je tuinhuisje staat nu te staan... wachtend met de lapjes die geknipt willen worden.
  Misschien heb je van de winter weer zin in een klein quiltje.
  Wens jullie nog vele jaren plezier van de tuin.
  Lieve groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn over jullie te lezen, lieve Chris! En je tuin....wat een klus! Maar zó mooi geworden! Wat h ebben jullie lieve mensen om je heen!
  Veel liefs en een dikke kus, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk een berichtje van jou!
  Wat is de tuin mooi geworden en wat knap van dochter en kleindochter om zo'n prachtige en practische tuin te ontwerpen! En dan de doorgang --daar komen rozen clematissen tegenaan te groeien?
  Je quilt is ook zo mooi geworden!
  Heerlijk dat jullie zo genieten samen van de nieuwe tuin indeling.
  Heel veel genieten van jullie samen en de tuin
  hartelijke groeten, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo dat is toch leuk weer een logje van jou te zien in mijn rijtje.
  prachtige tuin en zo veel hulp voor al dat werk
  Mogen jullie er samen nog lang van genieten. Het quilt is prachtig kan zo in de quiltmania staan.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn weer iets van jullie te lezen. Wat is er hard gewerkt zeg in jullie tuin en zo fijn al die hulp troepen die jullie erbij hielpen, geweldig van ze. Het is echt prachtig en praktisch geworden voor jullie. Heerlijk nu van genieten, die vijver komt ook vast weer goed. Wat is je quilt schitterend geworden, ook maar van genieten nu aan je muur...........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om weer wat van jou te lezen. Wat een werk in die tuin en wat is die supermooi geworden door al die lieve mensen die jullie hebben geholpen. Je quiltje is ook heel mooi, zoals we gewend zijn van jou. Geniet maar lekker van al dat moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk om je vorderingen in de mooie tuin te lezen. Wat mag je trots zijn op je quilt! Super mooi is hij geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat was een super klus,maar het resultaat is fantastisch,twee terrassen en hoge borders. De quilt is prachtig geworden en ik denk dat er wel weer een dag komt,dat je weer iets moois maakt. Fijn dat je de tijd an energie had een nieuwe post te schrijven. Thanks!! Wens jullie tweetjes heel veel terrasplezier. Liefs uit New Orleans.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dankjewel Alice! Liefs terug uit Holland.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat fijn dat jullie zoveel hulp hebben gehad met de tuin. Hier kunnen jullie nu heerlijk van genieten. Hopelijk is het met de vijver ook weer goed gekomen. Prachtig quiltje Chris. Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi en lief en leuk , zoveel hulp en een mooie affo . Ik ken het patroon , ben er zelf nl mee bezig ,met het midden stuk. De rand er omheen heb ik van een ander patroon gemaakt.Dus een combi quilt gaat het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vergeet wat ( dacht even dat het 2 verschillende berichten waren ). Jullie hebben een prachtige tuin. En leuk dat een kleindochter het ontwerp mee heeft gemaakt en er ook aan mee heeft gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.