Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

De laatste keer


Ja, het was de laatste keer. Tien dagen waren we in de boerderij van mijn overleden zus en zwager. Het was een soort afscheid, want in de nabije toekomst gaan daar dingen veranderen. Het was goed en fijn! Af en toe ook emotioneel natuurlijk. Ook bijzonder fijn waren de gesprekken met neef en nichten. We hebben weer genoten van de rust, de vele vogelgeluiden, wandelingen (met de mooie stok!) en tochtjes met de auto.
Ik vind het heel fijn dat ik een aantal herinneringen uit de boerderij heb mee mogen nemen. Een van die herinneringen is de quilt die ik in 2008 voor mijn zus maakte.


Aan de lange zijden zitten nog stroken die over de rand van haar bed hingen.


Haar "Levens"tuin. Als het enigszins kon was zij buiten, rond de boerderij bezig in haar tuin. In de zomer volop in bloei, nu was het nog een belofte aan bloemen.


Een hele mooie herinnering is ook dit kinderserviesje:


Als klein zusje keek ik altijd met enigszins 'jaloerse' blikken naar het kastje dat mijn vader voor haar maakte en waarin het serviesje beeldschoon stond uitgestald.


Héél af en toe mocht ik er mee spelen. Kastje ga ik schoonmaken en opknappen.
Het is heel waarschijnlijk dat mijn moeder het serviesje al heeft meegenomen in haar huwelijk, want het is vervaardigd tussen 1884 en 1890 bij P. Regout in Maastricht. Ik denk dat het van mijn oma is geweest. Ik vind het werkelijk prachtig!

Ook aan dit bonbon of petitfour-schaaltje heb ik hele oude herinneringen:


Dat stond ook altijd in ons ouderlijk huis en werd met verjaar-dagen voor de dag gehaald. Het is in Engeland vervaardig door Myott, Son & Co.

In die 10 dagen heb ik 3 boeken gelezen! Heerlijk. Het eerste was dit boek:


Geschreven door Yvonne van Rijn. Een heerlijk ontspannen boek met prachtige beschrijvingen van de speciale natuur in Utah. In verschillende Nationaalparken die ze beschrijft, zijn Chago en ik ook geweest. Ik zou er zó weer heen willen!

Nu maar eerst genieten van ons eigen klein park, de tuin. Lekker even in de zon.

Liefs van mij.


15 opmerkingen:

 1. Ach Chris, wat mooi en ook verdrietig om afscheid te nemen van de boerderij van je zus en zwager.
  Al die herinneringen neem je mee, maar toch.... wat zou je graag nog eens bij hen op bezoek komen en bijpraten.
  Wat fijn dat je nu het mooie kastje met serviesje hebt kunnen meennemen om er bij jou thuis van te gaan genieten en daarbij aan je zus te denken.
  En de quilt natuurlijk waar zij zo van genoten heeft.
  Weer iets wat je moet loslaten... altijd moeilijk.
  Leuk boek van Yvonne, ik heb het al uit en uitgeleend aan een vriendin die daar ook is geweest.
  Lieve groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige herinneringen zullen jullie daar hebben. Een prachrige omgeving zo te zien. Wat een prachtstukken laat je zien. Ook daaraan zul je vele mooie herinneringen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je mooie herinneringen mee naar huis genomen en wat zijn het lieve spulletjes! Ik denk altijd dat zolang wij nog leven en hen die gestorven zijn herinneren ze nog voorleven in ons en zo zullen we elkaar eens weerzien. Sterkte en geniet van de mooie herinneringen en je eigen plekje en de liefde van je gezin! Dikke knuffel,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je op deze manier afscheid hebt genomen en fijn dat je wat herinneringen mee kon nemen. Toch zal het niet makkelijk zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zul je veel dubbele gevoelens gehad hebben tijdens dit "afscheidsbezoek"... Fijn om er weer te zijn, en op de achtergrond (soms op de voorgrond) de gedachte dat het de laatste keer is. Wat een voorrecht om zo afscheid te kunnen nemen van een lieve plek. En de goede herinneringen komen steeds weer boven als je naar een van de prachtige dingen kijkt die je mee mocht nemen. Sterkte Chris, met alles!!
  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie en ook verdrietige dingen horen bij het leven
  Fijn te kunnen genieten, van de schatten die je mee mocht nemen. Afscheid is altijd moeilijk, maar ook ben je troost door de mooie herinneringen, deze laatste keer.
  Sterkte voor jullie.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dierbare herinneringen en werkelijk mooie schatten die je hebt mogen meenemen deze laatste keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed afscheid! Mooie herinneringen en waardevolle spulletjes.Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi, moeilijk en dierbaar, jullie dagen daar op die mooie boerderij. Fijn dat je wat dierbare bezittingen van je zus hebt gekregen. Deze dingen helpen je vast allemaal in het moeilijke proces van verwerken.
  Ook fijn om te lezen dat je mijn boek met plezier hebt gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verdrietige, maar ook fijne en liefdevolle herinneringen om te koesteren.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat mooi dat je het op deze manier kan 'afronden'!
  het boek ligt hier ook klaar, voor de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi all dear !!
  great article and information, with your blogcomment.
  I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.