Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Maarten en Leo

Er is LEVEN in de tuin. Jong groen, nieuwe bloemen. Viooltjes, een Rododendronknop, prachtig blad van een Coleus.


Dat is allemaal 'stil' leven. Er is ook hoorbaar, bewegend leven. De vogels. Een buurtspecht die, soms luid schreeuwend, langs de boomstammen insecten zoekt. Meesjes natuurlijk, die heen en weer vliegen, het schetterende winterkoninkje. Maar het meeste LEVEN komt van Leo en Maarten!

Leo Lijster heeft een nest, met zorg gebouwd door zijn vrouwtje, boven in de klimhortensia/klimop tegen de muur rechts op de foto. Maarten Merel heeft een nest in de vuurdoorn tegen de muur van onze bijkeuken, links op de foto.


Leo vliegt al druk heen en weer met wormpjes voor de kleintjes. Maarten is daar net mee begonnen.


Maar soms is er HERRIE in de tuin! En dat is de schuld van Karel Kraai! Dan klinken er alarmtrompetten en spannen Leo en Maarten gebroederlijk samen tegen de Indringer. Leo neemt een dreigende houding aan, Maarten staat in de starblokken en dan duiken ze samen op Karel af en jagen hem over de schutting. Te snel voor de camera.
Geweldig!!! Die samenwerking. Dat heb ik nog nooit gezien. Leo en Maarten zijn ook totaal geen concurrenten.

De zwaarste tijd voor beide vogels moet natuurlijk nog komen. Als de kleintjes uitvliegen. Ik hoop van harte dat dát goed gaat.

Hele fijne week verder met veel genieten
en liefs van mij.


16 opmerkingen:

 1. Gezellig, hier ook veel gekwetter rondom het huis, en tja die kraaien zijn ook hier vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor het al, echt genieten in je tuin !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja dat herken ik! Maar hier deed Pappa Duif het helemaal in zijn eentje! Mams zit op het nest in de hoek van onze dakgoot en iedere morgen wordt ik wakker van het gekoer en getrippel op het zink van vogelpootjes, maar afgelopen dinsdag was het bal, ik schrok wakker want een stel kraaien probeerde de eieren uit het nest te pikken, maar pa en ma lieten zich niet verrassen en kwamen er als overwinnaars uit, maar het was geen leven maar knallende herrie! Ik geniet van al die vogels! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor je belevingen in de tuin Chris. Ik geniet er altijd weer van. Vanmorgen kreeg ik het bericht van mijn overbuuf dat er in het vogelhuisje recht voor ons huis een Gekraagde Roodstaart aan het nestelen is..

  Veel groetjes van Jantje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, 2 tegen 1. Maar het is de natuur, zo gaat het nou eenmaal, de een broed en de ander probeert de eieren te stelen.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O jeetje, wat stoer toch in jouw tuin, dat verschillende vogels samenwerken tegen het gevaar wat er dreigt voor hun kroost. Heel lief en sociaal dat ze elkaar bijstaan.
  Maar Leo laat zijn vrouw alleen een nest bouwen????
  Is dat geëmancipeerd, of gewoon lui?
  Gelukkig helpt hij wel mee met het voeren van de kinderen, dat scheelt.
  Heerlijk al dat leven in je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is genieten buiten van de natuur en helaas hoort daar ook het weghalen van eitjes en jonge vogeltjes door andere dieren bij.
  Geniet van het voorjaar Chris
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een avonturen in je tuin! Ik hoop dat de jongen veilig mogen uitvliegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi verhaal! Ook hier is er druk verkeer...o.a. het koolmeesje is er druk mee! De kleintjes piepen om het hardst...Genieten nu in de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk vogel verhaal! De vogels hebben het druk nu. En jij kunt er van genieten. Hoeplijk vliegen ze straks veilig uit.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat schattig om dit van dichtbij te kunnen volgen zeg. We genieten met dit blogje lekker met je mee.......liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Que preciosidad de jardín!!!!
  Relajante para una taza de té
  Besos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk om zulke dingen van dichtbij te mogen aanschouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig, dichtbij is zoveel moois te vinden.
  Hier zijn de vogeltjes ook druk bezig.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk verhaal en al dat moois in je eigen tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is dat toch leuk met vogels in de tuin. Je blijft kijken. Bijzonder dat merel en Lijster samenwerken.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.