Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Kleine lijster

Daar is hij dan, de kleine lijster, boven op ons dak.


Gisteren was hij nog met zijn broertje in het nest, wachtend op een lekker hapje dat mamma in haar bekje had. Ja, hij kon haar wel zien hoor.


Gulzig ging zijn bekje wijd open. Eerst eten.


Dan pikt mamma hier en daar op zijn achterkantje. O ja, hij moet een poepje doen van mamma. Hij doet nu zijn kontje omhoog in plaats van zijn snaveltje. Daar komt het, spierwit. Mamma trekt het gewoon er uit, 'slikt' het in (niet echt, denk ik) en dumpt het ergens in mijn tuin. Allemaal te volgen met de kijker.

Maar vanmorgen ging zijn broertje er van door!! Zomaar. Fladderdefladder de kerseboom in. Mamma er achteraan met een hapje slak. Dat wilde hij ook! Even kijken waar broertje nu is.


Zou hij ook ....... proberen ..... fladderdefladder .....? Ja hoor! Daar ging hij en daar zit hij dan, op het dak.

Na alle onrust van vanmorgen is de rust weer gekeerd. Leeg nest.

En de merels? Ach, dat is een ramp geworden. Gistermorgen om een uur of 5 groot kabaal buiten. Chago ging door het raam kijken, ik heb niets gehoord. Hij zag de lijsters dicht op hun nest en dacht dat de 1e was uitgevlogen. Later ging ik naar buiten en nee! wat vreselijk! Drie onvolgroeide mereltjes op het pad, dood natuurlijk. Wat er gebeurd is, weet ik eigenlijk niet. Een kat? Die kon er toch niet bij. Toch de kraaien? Bah, wat is dat een naar gezicht.
Vader en moeder merel zijn nog steeds in de tuin. Die wonen hier gewoon.

We hebben de laatste weken wel heel erg genoten van de zorgen, het aan en af vliegen van de vogels en vooral ook van het zingen van vader merel.

Ik wens jullie allemaal hele fijne Pinksterdagen. Het wordt morgen gelukkig mooi en warmer weer.
Een lieve groet van mij.


13 opmerkingen:

 1. Ach toch, dit is zo sneu voor pa en ma merel, dat hebben wij ook eens gehad! Nu maar hopen op een volgende succesvolle nest!
  Fijne Pinksterdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach Neeeeeeeeee wat triest. Al dat geploeter van papa en mama voor niets. Wat zielig om alle drie je kindjes te verliezen. Maar wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt buvie. Over een paar daagjes zijn we weer thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spijtig hé, zo gaat het hier ook met de eendjes in de sloot. Bijna nooit blijven ze allemaal in leven.
  Mooie duidelijke foto's van de merels.
  Fijne Pinksterdagen.
  Groetnis Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat jammer. Maar wat leuk dat het bij de lijster wel goed ging . Ik geniet ook zo van alle vogels in de tuin. Een koolmeespaar dat vlak bij ons raam nestelt. Je blijft kijken èn maar hopen dat de buurtkatten ze niet ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan heb je de grote tegenstellingen van het dichtbij elkaar. Altijd verdrietig dat kerstverhaal, de lijster biedt daar in tegen weer veel vreugde.
  Hier hebben de koolmezen net hun 7de ei gelegd. Ben benieuwd of het er meer gaan worden. Vorig jaar zijn ze aangevallen door waarschijnlijk een ekster. De vliegenvanger lijkt te zijn begonnen met broeden. We wachten in spanning af. Fijne pinksterdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat jammer nou van de mereltjes. zo gaat dat in de natuur. Maar prachtig die lijstertjes. Die redden het wel, als er tenminste geen kat op de loer ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja jij ook vogeltjes, maar dan echt. Lief zijn ze he, maar ja de natuur is wreed.Katten en roofvogels
  Zijn altijd een gevaar. Fijne Pinksterdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om de belevenissen van jullie vogel kroost mee te maken en te lezen hoe het allemaal gaat. Het zal altijd wel een vraag blijven hoe het komt dat een nest alleen gelaten wordt. Bij bleek vorig jaar dat het koolmees nestje verlaten was en de jonge vogeltjes dood in het nestje lagen. Nu vliegt er weer een koolmees paartje af en aan om de jonge vogeltjes te voeden wij hopen dat het dit jaar wel goed gaat.
  Wens jullie fijne Pinksterdagen toe en geniet van het mooie weer en de tuin.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach jee... net zo triest als mijn waterkipjes. Alle kindertjes opgegeten.
  Bij jou is het nog erger, want als het kraaien waren, dan hadden ze de jonkies wel meegenomen voor hun eigen jongen, dat had het nog enig nut gehad.
  Katten kunnen soms rare sprongen maken als ze perse ergens bij willen, die eten meestal de vogeltjes niet op.
  Zo zielig voor de ouders, nu moeten ze weer opnieuw beginnen, en het gaat toch al zo slecht met de merel in ons land.
  Maar gelukkig zijn de lijsters nog gezond.
  Geniet van de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan het niet aanzien, de wreedheid van een kat of ekster die die kleine vogeltjes te lijf gaat. Fijn dat het gelukkig ook vaak goed gaat en ze veilig het nest verlaten. Ik kan me voorstellen dat je het goed in de gaten hield.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja het is heerlijk genieten van alle dieren in de tuin nu, vooral de vogels zingen en piepen dat het een lieve lust is! Hier zijn er ook veel musjes en die maken een herrie! Ik hoop dat we toch nog jonge duifjes krijgen ondanks de kraaien die bijna dagelijks een aanval op het nest in de dakgoot uitvoeren! Het zal nog wel een paar weken duren voor de rust is weer gekeerd, maar gelukkig besefte de reiger dat hij niet makkelijk bij onze vissen kon komen en verdween met een lege maag!
  Geniet van jullie heerlijke tuin, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach, wat jammer van de mereltjes, maar gelukkig zijn de lijsters wel goed uitgevlogen.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.