Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Tussen twee bulten

Vandaag gaat het gebeuren! Al weken kijken we er naar uit en nu is het zo ver. We staan buiten in de heerlijke warmte van Lanzarote te wachten op de bus. Onze magen gevuld met heel veel lekkers van een uitgebreid ontbijtbuffet. Eergisteren, eind van de middag, zijn we bij ons hotel aangekomen. En weet je wat?! We hadden natuurlijk een hotelkamer geboekt, foto bekeken, leek prima. En waar werden we naar toe gebracht? Een heel appartement, met zitkamer, slaapkamer, badkamer, keuken én terras. Begane grond met prachtig uitzicht op de poedel- en zwembaden met rondom tuin. Wat een verrassing.
Daar komt de bus voor onze eerste excursie. Naar het Nationaal Park Timanfaya, het 'recente' vulkaangebied dat wel een kwart van het eiland beslaat. De eerste aanblik was al overweldigend, een soort maanlandschap.


We maakten een uitgebreide toer door het hele gebied met een hele duidelijke uitleg. Zó bijzonder en indrukwekkend. 20 cm onder de oppervlakte is het nog zó warm dat je er een eitje kan koken. Door de rode kleur van de grond hier en daar lijkt het nog na te gloeien. Van 1730 tot 1736 waren er voortdurend erupties waarbij 100 nieuwe vulkanen ontstonden en de lavastroom tot in de zee liep. In het zuiden van het eiland. Er zijn nog 200 meer vulkanen op het eiland, maar die zijn een paar duizend jaar oud en zien er meer als heuvels uit.


Maar dit zijn de échte. Natuurlijk is er een restaurant, gebouwd met hittebestendige materialen! Een reusachtige oven werkt op de hitte van de onderaardse vulkaan. Op een 6 meter diepe put ligt een rooster en worden kippeboutjes, aardappelen en nog meer gegrild. Daar in de diepte heerst een temperatuur van 400 gr!


En dan gaan we naar het ultieme doel van onze vakantie 😉


Daar zitten we dan, tussen de 2 bulten van de Kameel. Hier staan we nog even te wachten (het opstaan van het dier was al hilarisch), maar dan begint het waggelen en schudden, want een kameel is een telganger, net als een giraffe. Ria heeft zich letterlijk tranen gelachen. Maar we hébben het gedaan!!

Op donderdag hebben we ook een uitje. Een heel speciaal uitje. We rijden met de reguliere bus een uurtje vooral langs de kust naar het zuidelijkste deel van Lanzarote, naar Playa Blanca. Daar zit iemand, die ik al jaren via het bloggen ken maar nooit heb ontmoet, bij het eindpunt op ons te wachten. Dat is toch bijzonder dat we, allebei uit Nederland, elkaar híér ontmoeten! Kijk, hier staat ze met Ria te babbelen: Ineke oftewel Artineke!


Op het strand met zwarte lavasteentje van Playa Blanca.


Ineke kent het daar goed en met z'n drietjes flaneren we over bijna de hele promenade langs de zee. Ontzettend gezellig. Veel restaurantjes natuurlijk, leuke winkeltjes (ik koop een super-zomerjurkje voor mijn dochter) veel mensen om naar te kijken, waarvan sommigen ook graag bekeken willen worden. Het is nog voorseizoen, dus nog niet al te druk. Heerlijk ontspannen, kijkend en babbelend vullen we onze tijd. En Ineke trakteert ons op een overheerlijke lunch!


Ontzettend bedankt Ineke voor deze heerlijke dag. We hebben echt genoten!!

De 'vrije' dagen maken we uitjes in de buurt van het hotel, doen boodschappen, lezen samen een prachtig boek (Pleegmoeder in Jeruzalem) en spelen Rummikub!

De hele zaterdag doen we mee met een excursie naar het noorden van het eiland. Daar ziet het er totaal anders uit.


Veel groener. De bergen zijn daar hoger en daarom valt er meer regen. Er zijn palmen, een Aloe Vera plantage met demonstratie (Aloe Vera wordt vooral in cosmetica en crèmes gebruikt) maar ook bladcactussen, Opuntia's. Op veel exemplaren van de Opuntia zit een wit poederlaagje, resten van eitjes. Wat voor eitjes? Wel eitjes van een bepaald soort schildluis, de Cochenilleluis.

Foto van internet
Met een bepaalde procedure wordt uit eitjes en luis de rode kleurstof karmozijn gewonnen. Dat is mensvriendelijk en duurzaam en de productie zit daarom ook weer goed in de lift. Het wordt in de cosmetica, denk aan lippenstift, maar ook in snoep, bijvoorbeeld de roze koeken, gebruikt.

Deze dag lieten we ons ook weer gezellig na een heerlijke warme lunch fotograferen.


Maar ook daar zijn lavagrotten, héle oude, héle lange, waarin een zaal voor concerten! De laatste foto die ik laat zien is in zo'n ondergrondse gang genomen.


Het lijken 2 gangen boven elkaar, maar schijn bedriegt. De onderste 'gang' is een weerspiegeling in een rimpelloos laagje water van misschien 20 cm! De gids gooit er een steentje in om te laten zien dat het écht water is. Schitterend!

Tjonge, wat hebben we genoten, geleerd, gelachen, gegeten en ons verwarmd aan de heerlijke zon. Deze vakantie heeft een blijvende nasmaak! En Ria is een geweldig mens om mee op stap te gaan! Maar dat wist ik al......

En mijn Mannetje en kleindochter??? Die maken het geweldig, supergoed, fantastisch. Daarover een volgende keer.


17 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal!
  Mooi die ontmoeting met Ineke. Inderdaad enig, dat dit zo uit kwam.
  Geweldige foto s!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig verhaal, Chris. Superleuk ook dat je Ineke daar hebt ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke vakantie. En wat leuk dat jullie Ineke daar hebben ontmoet. Nu lekker nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je met Ineke had afgesproken. Heb haar vanmiddag nog gezien. Op de tentoonstelling van miniquiltmini van het quilters gilde. We waren daar allebei vrijwilliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan me voorstellen dat jullie daar heerlijk genieten!
  Wat spannend die kamelentocht, maar ben blij dat ik daar nu niet op zit :-)
  Ook erg leuk dat jullie Ineke daar hebben ontmoet, maar roze koeken met luizen-roze?????????
  Gelukkig hield ik daar toch al niet van :-)
  Nog maar fijn genieten Chris.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal heb je over jullie vakantie geschreven. En het was geweldig dat jullie helemaal vanuit Arrecife naar Playa Blanca zijn gekomen voor een ontmoeting met mij. Ook ik heb genoten en het vloog voorbij. Nu zal ik dan ook maar eens gauw een blog schrijven om iets te vertellen van mijn vakantie aldaar, samen met DH.
  Wat heerlijk dat jou man en kleindochter genieten van hun (werk)vakantie!
  Groetjes aan Ria en tot een (hopelijk) volgende ontmoeting ;-)
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We leuk je vakantieverhaal te lezen. Je ziet dat jullie hebben genoten !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijke vakantie gehad, in de warme zon.
  Heel leuk Ineke te ontmoeten.
  Genoten van je verhaal. Kleindochter en je man genieten ook.
  Prettige zondag
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verslag van een supervakantie Chris! Een mooie combi van uitstapjes een zalige rust en dan ook nog zo'n bonusdagje met Ineke! Geweldig dat jullie elkaar daar konden ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig verslag, geweldig dat jullie zo hebben genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie samen daar gehad. Zo leuk dat jullie Tineke hebben ontmoet en dat terwijl jullie allemaal op vakantie waren.
  Ben nu heel benieuwd naar het verhaal van jouw man en kleindochter.
  Fijne zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig verhaal, Chris. Superleuk ook dat je Ineke daar hebt ontmoet.
  สล็อต ออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.