Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Reis, Bee en Quilts

Om niets te vergeten mee te nemen op een reis, maak ik altijd een checklist. Een beetje een gezellige, dat maakt het inpakken nóg leuker.


Die zijn klaar en de koffers staan ook al klaar (niet ingepakt hoor)! In het vorige logje vertelde ik dat de reis van Chago en Louisanne veranderd was vanwege de orkaan, maar ...... hij is weer 'terug' veranderd. Louisanne las nl. in een Engelse krant dat de berichten in de media dat het eiland Antigua voor een groot deel verwoest was, niet klopte! Nu gaan ze tóch via St. Maarten daar naar toe. Chago is ontzettend blij!! Er is al contact met het archief in Antigua en ze hebben het adres van een volle neef van Chago's vader waar die geboren is en gewoond heeft. Wie weet ontmoeten ze nog verre familie...

Voor Ria en mij komt het ook dichterbij. We zijn ontzettend bevoorrecht en gezegend met een paar supergiften om leuke dingen van te doen! We gaan daar zelfs een blogvriendin ontmoeten die ik nog nooit gezien heb. Bijzonder!

Maar er wordt ook nog gequilt hoor. Afgelopen woensdag waren Ruth en ik met ons tweetjes. Even gezwaaid naar Joke die ver weg in Zwitserland haar borduurwerk zat af te maken.


Ruth is al een heel eind met het doorquilten van de quilt die zij voor haar zus maakt. Hij wordt prachtig. En ik kon de machine van Ruth gebruikten om een logcabin blok van de kledingstofjes van Chago te naaien. Ik heb nu 10 blokken klaar, niet allemaal logcabin hoor. Er komen ook andere blokken tussen. Er zitten al 9 blokken aan elkaar.


Nu snel kijken naar de laatste prestaties van onze schaatsers. En genieten van het mooie weer. Wel koud, maar nog niet zo koud als het wordt volgende week.

Heel fijn weekend allemaal


15 opmerkingen:

 1. De voorpret voor jullie reizen is al leuk. Heb afgelopen week al vaak aan jullie gedacht, nog even en dan is het zover.
  Wat leuk dat Chago al contact heeft gehad en voor jou dat je een quiltster gaat ontmoeten. Het schaatsen was hier ook aan de orde van de dag, het was genieten geblazen. 20 keer op het podium wat een prestatie van al die mooie mannen en dames die er alles voor doen.
  Geweldig.
  Fijne zondag
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend hoor Chris en Chago! De kofffers staan klaar en de prachtige persoonlijke lijstjes ook. Nu kunnen jullie niets meer vergeten.
  We krijgen vast nog wel het één en ander van jullie reizen te zien op je blog.
  Wat ziet je Chago-quilt er mooi en fleurig uit.
  Best handig zo'n wand waar je alles kunt ophangen. Leuk dat je zo de oude shirts van hem hebt verwerkt.
  Weet niet precies meer wanneer jullie weggaan, maar alvast een hele fijne vakantie beleefd jullie beiden.
  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor die voorpret, veel plezier met jullie verre reis..............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een leuk lijstje voor alles wat je mee wilt nemen. Zoiets wil ik altijd ook maken, maar voordat ik het weet is het al zo dichtbij het vertrekken naar vakantie bestemming, dat ik het maar gewoon uit mijn hoofd moet doen, zonder lijstjes ;-)
  Wat spannend toch, voor Chago en jullie kleindochter om af te reizen voor familie speur en ontmoetingen. En jij gaat ook leuke vakantiedagen tegemoet, het is daar momenteel lekker boven de 20 graden, zodat je weer lekker opgewarmd wordt na deze koude dagen.
  Je Chago-quilt wordt schitterend, lekker stoer en met leuke herinneringen aan de tijden dat hij zijn overhemden heeft gedragen.
  Heel goede reis voor jullie allen gewenst en tot gauw.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk vooruitzicht, allebei zo'n leuke reis! En de voorpret is ook al leuk, hè! Veel plezier alvast! Leuk, zo'n Chaco quilt, en wat een leuke pop hangt daar!
  Liefs, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wens hen een goede reis en behouden thuiskomst en jij ook veel plezier en je top wordt geweldig! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel spannend voor jullie reis.
  Voorpret al met een mooie lijst bij het inpakken.
  De blokken zijn mooi
  Fijne zondag Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie checklist! Ik 'deed' het altijd met een lijst gewoon op een A-4tje. Maar de laatste jaren heb ik geen lijstje meer nodig. Misschien ga ik te vaak op vakantie? 😉
  In ieder geval voor jullie nu een heerlijk vooruitzicht. Je man en dochter op een onvergetelijke trip samen en jij ook lekker naar de warmte en tijd om te quilten. Heel veel plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie checklist heb je -de mijne was altijd een gewoon papiertje.
  Heerlijk dat ook voor jullie de reis nu dichtbij is en dat Chago en Louisanne misschien familie gaan ontmoeten.
  Jullie ook een gezellige en fijne vakantie en kom allemaal weer gezond thuis.
  Goede zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijke vooruitzichten om nu al van te genieten en wat een gave quilt wordt dat! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pakt lekker als je een checklist hebt. Bij jullie is het pakken al een stukje vakantie met zo'n mooie list.Weer een mooie quilt in wording.Leuk om straks ook een onbekende quiltster te ontmoeten.
  Wens jullie prachtige ontmoetingen en mooi weer.
  Lieve groet, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een hele fijn reis en kom gezond weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wens hen een goede reis en behouden thuiskomst en jij ook veel plezier en je top wordt geweldig! Knuffel
  สล็อต ออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.