Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

'Snoepje'

Op 24 december deed Snoepje haar intrede in ons leven. Geheel onverwacht. Dat gebeurde aan het eind van het kerst/verjaar-dagsdiner bij onze dochter Lucia thuis. We hadden die dag namelijk GROOT feest! Ja, de 80e verjaardag van Chago. Eerst de thee met gebak samen met het hele gezin, de vrienden van de 3 oudste kleindochters, schoonmoeder, broer van Chago en pleegzoon. Cadeautjes natuurlijk en daarna het DINER aan een prachtig opgemaakte tafel met de meest lekkere gerechten. Allemaal verzorgd door onze meiden. Geweldig.
En toen ...... Aan het eind van de maaltijd, vóór de koffie, stond Lucia op en droeg een eigengemaakt gedicht voor.


Aan het eind daarvan stond:
"....nu hebben we nog een cadeautje voor jullie allebei. Ga maar eens in de garage kijken".
De hele meute ging ons voor naar de garage, daar was het donker. Toen kwamen wij, ging het licht aan en ...... zagen we dit:


Dat moest uitgepakt worden natuurlijk:


En dit zat onder het papier: Het SNOEPJE!


We waren er helemaal ondersteboven van!


Van de hele familie! Maar waarom hadden ze dit gedaan? Wel, onze ouwegetrouwe Mercedes was inmiddels bijna 23 jaar oud, een respectabele leeftijd. Chago en ik hadden het er al maanden over dat het tijd werd dat hij met pensioen ging. Hij was gewoon op. Dat betekende wel nog heel lang sparen en met openbaar vervoer reizen. Vandaar dat we het steeds uitstelden. Onze kinderen vonden dat dat niet zo verder kon. Vandaar deze overweldigende verrassing!

Nu staat er dus een Snoepje voor de deur. Gisteren hebben we haar goed ingewijd met een rit heen en terug naar Almelo waar mijn ernstig zieke zus in het ziekenhuis ligt. Zó fijn dat we dat konden doen. En Snoepje heeft zich goed gedragen!


19 opmerkingen:

 1. Wat zullen jullie genoten hebben van het feest en samenzijn met jullie geliefden. En dan als klap op de vuurpijl zo’n snoepje! Geweldig hoor! Veel veilige kilometers gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst van harte gefeliciteerd met de 80-ste verjaardag van je man. Wat een mooie leeftijd. En zo te zien, wat een gezellig feest.
  Jullie kinderen hebben jullie wel heel erg verwend!
  Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat jullie hiermee verwend zijn! De verrassing was groot aan jullie gezichten te zien. Fijn dat je nu niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer om naar Almelo te kunnen reizen. Een goed en gezegend jaar voor jullie en veel kracht voor je zus.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig cadeau van jullie familie. En wat fijn dat je naar je ernstig zieke zus kan gaan, zonder hindernissen. Sterkte voor jullie allen.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Buvie het is echt een snoepje. Wanneer jullie zo'n fantastisch cadeau van de hele familie krijgen dan heb je het wel heel goed gedaan samen. Het is jullie Zo op gegund.
  Knuf en tot woensdag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig cadeau en wat een mooie en liefdevolle foto's !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een geweldig mooi gebaar van de familie! geniet ervan!
  en ik duim voor je zus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve verwennerij! Heel veel plezier met jullie snoepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastische verrassing! Gefeliciteerd met Chago en veel genoegen gewenst met het snoepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat een super mooi cadeau en wat lief van jullie kinderen. Natuurlijk ook nog gefeliciteerd en ga genieten van al het moois dat het nieuwe jaar jullie brengen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een supercadeau. Heerlijk die familie van jullie. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Chris en Chago ik vind het in een woord GEWELDIG.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle bovenstaande reacties: wat een prachtige familie zijn jullie. Geniet er van en ook van snoepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Chris en Chago Heel veel plezier met snoepje dat jullie veel kilometers mogen maken en je zus kan bezoeken
  groetjes uit Bergen
  liefs Ineke en Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Que bonita sorpresa!!!
  Ahora a viajar, aunque sean tramos cortos
  Besos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias por tu dulce comentario. Estamos muy contentos con nuestro 'Dulce'.
   ¡Y estamos muy agradecidos por nuestros hijos!
   Mucho amor y besos de mi,
   Chris

   Verwijderen
 16. Een prachtig feest met de verjaardag van Chago. Wat een gezelligheid. En de kers op de taart in de vorm van Snoepje. Een super verrassing.
  Heel veel rijplezier! Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Och wat ontroerend. Wat ontzettend lief dat ze dit gedaan hebben, geniet er van met volle teugen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.