Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Tussen Rug en Rijn

Dat is de naam van een huis waar we in de afgelopen 2 weken regelmatig langs reden. Het schetst exact de plek waar onze logeercaravan stond: tussen de Utrechtse heuvelRug en de nederRijn.
Wat hadden we een super vakantie, natuurlijk ook door het bijzonder mooie weer.
Veel gefietst, maar ook naar bijvoorbeeld de Zandsculpturen in Garderen. Een aanrader (nog tot 29 oktober) Thema is dit jaar: "De wereld van Rien Poortvliet". Verrassend vond ik het 1e gedeelte, overdekt, met inkijkjes in huizen en winkels in de tijd van zijn jeugd in Schiedam. Kamertjes met echte meubels en spulletjes, gecombineerd met figuren en dingen van zand. Ongelooflijk leuk.


Het 2e gedeelte is buiten. Zijn liefde en respect voor de schepping, de natuur en het boerenleven.


Dan gaan we weer onderdak, het laatste deel. Krijgen papier met en potlood in handen. Een kronkelpad voert ons langs 41 sculpturen die allemaal een Nederlands gezegde of spreekwoord verbeelden. Die kan je raden, opschrijven en het papier aan het eind in een melkbus gooien. Wie weet win je nog een prijsje.


Ontzettend leuk. Hierboven: een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. 

Wil je iets meer weten over zijn leven, kijk dan even HIER.

Op mijn vorige logje kreeg ik een reactie van Betsie, met een tip! Ze wees ons op het Streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren. En wat was dat ook leuk! We konden ons aansluiten bij een rondleiding van een groepje. Alles werd ons in een heerlijk Betuws dialect uitgelegd. Alle voorwerpen die er verzameld zijn, werden door Betuwenaren als gift geschonken.

Wat vind je van deze wasmachine, aangedreven door een in de rondte lopend paard!


Natuurlijk waren er merklappen:


En een kleedje van meer dan 100 jaar oud, gebreid met 9 naalden!


En nog veel meer.

Maar wat helemaal ontzettend leuk was, we waren bij Betsie thuis uitgenodigd, want ze woont vlak bij dat museum. Wat is dat toch enig, dat je zo onverwacht, door het bloggen, bij iemand die je niet kent, op de thee zit! Betsie liet 2 quilts zien:


Prachtig doorgequilt!!

Chago genoot van de verhalen van Betsie's man Cees én van zijn enorme schuur met hout en hout en hout en draaibanken en nog veel meer dingen. Cees draait op zijn draaibank prachtige voorwerpen. Hij doet dat ook op markten. Betsie gaat dan mee met haar zakje brei- of haakwerk.
Het was een heerlijk bezoek!! 

En nu wordt het leven weer gewoon. Morgen de ramen en andere huishoudelijke zaken. Ook weer goed. En jullie logjes lezen ......


11 opmerkingen:

 1. Wat laat je weer mooie foto's zien! Jullie hebben zeker geboft met het weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat jullie zo'n geweldige vakantie hebben gehad -dat hebben jullie ook wel nodig gehad.
  Mooi zijn de zandsculpturen -zo geweldig dat dit van zand gemaakt wordt!
  Leuke tip en een gezellig bezoek en genieten van dit alles.
  Gezellige dag weer thuis op je eigen plek
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhh Chris, wat hebben jullie het leuk gehad! En zo leuk dat we een beetje met je mochten meegenieten.
  Zo mooi die zand sculpturen, wat kunstig is dat toch gemaakt. Moeten toch echte beeldhouwers zijn die dat kunnen maken.
  Ben gek op spreekwoorden en gezegdes, dus ik denk dat ik ze allemaal wel had kunnen raden :-)
  En dan dat gezellige en onverwachte bezoek aan Betsie en Cees. Dat is toch zo leuk van bloggen, dat je zo maar contacten op kan doen, hoe ver je ook weg woont.
  Maar breien met 9 naalden.... dat lijkt me heel moeilijk, vind 4 naalden al een uitdaging. Maar het is prachtig gemaakt.
  Lieve groetjes van mij,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi die zandsculpturen, ze lijken zo echt,... prachtig!!!
  Misschien dat wij er ook nog een kijkje gaan nemen, wat een geweldige kunst!
  Cees en ik vonden het erg gezellig om jullie op visite te hebben!
  Maar wat ik nou zo jammer vind is, dat ik helemaal vergeten ben om foto's te nemen!
  Fijn dat Chago zo genoten heeft van Cees zijn verhalen en zijn erg volle schuur!!!!!!
  Heel leuk hoor dat jullie er waren, en zijn jullie in de buurt, dan ben je altijd welkom hoor!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke vakantie Chris, je hoeft echt niet ver weg om er even helemaal "uit"en tot rust te komen. Mooi hé, de zandsculpturen in Garderen! En wat leuk dat je nog een leuk bezoek bij een quiltster kon doen!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk onverwachts bezoek! Altijd leuk om bij een quiltster op bezoek te mogen en even van gedachten te wisselen over onze hobby!
  Wat een prachtige sculpturen! Echt kunstwerken, ik denk dat ik het als maker vreselijk zou vinden als deze weer afgebroken zouden worden.
  Het lijkt me een fantastische tentoonstelling, had ik graag gezien! Bedankt voor de mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige sculpturen. Leuk dat je zo nog een bezoekje aan een medeblogster kon brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig verhaal weer. Wat een heerlijk weer hadden jullie. De zandsculpturen in Garderen zijn elk jaar weer zo mooi, dit jaar helaas nog geen gelegenheid gehad om te gaan. Gezellig om een bezoekje te brengen aan een mede blogster, zo zie je ook een gezicht bij de naam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De zandsculpturen zijn prachtig en zo mooi gemaakt. Het kleedje vind ik ook prachtig net als de quilts wat een leuke dag zal dit zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een heerlijk blogje. Leuk om te lezen dat jullie het mooie hebben gehad hebben genoten en dat je terug kunt kijken op een prachtige 50 jarige trouwdag en alles wat daaromheen gebeurd is. De zand sculpturen zijn prachtig om te zien zo heeft ieder mens wel iets waarin jij of zij kan uitblinken.
  Lieve groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.