Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Dag met een Gouden randje!

Dit wordt een dag met een GOUDEN randje! Vanmorgen worden wij opgehaald door schoonzoon en de 2 jongste kleindochters. Met onze eigen auto, volgeladen en achterop onze fietsen, brengen ze ons naar de 'Trekkershut' die op een camping ergens in de Betuwe staat. We hebben wat te vieren!!


Ja, dit is 50 jaar geleden.

Dochter en de 2 oudste kleindochters komen tegen de avond. Wij blijven 2 nachten in de hut, de kinderen in de caravan van een familielid. Die avond worden wij getrakteerd op een dinertje! Wij plakken er nog een weekje vakantie aan vast in diezelfde caravan. Helemaal super.

Die 'trekkershut' vind ik een geweldige vinding. Ons hele leven samen was immers een trektocht, van plaats naar plaats, van de ene gebeurtenis naar de andere, berg op, berg af, zon, regen, wind en soms zelfs storm. We zijn nog stééds op weg en hopen dat nog heel lang te mogen doen. Desnoods met een stok of een paar rollators .....

Bovenstaande was al voor publicatie gepland. Maar ja, eer-gisteren werden wij zó verrast, dat ik het niet kan laten om het te vertellen.


Een paar weken terug hoorden we dat de schoonmoeder van dochter Lucia ons als voorschot op een dinertje wilde trakteren. Omdat wij vandaag en komende weken niet thuis zijn. Het was gepland op afgelopen woensdagavond. Dus om half 7 waren we bij Lucia, René, schoonmoeder en jongste 2 kleindochters. Na 3 kwartiertjes gingen we op weg naar het restaurant in de binnen-stad van Alkmaar. Eerst zouden we de 2 oudste kleindochters oppikken bij het station. Wij reden achter het stel aan. Onderweg kwamen we langs ons kerkgebouw. Daar werd vaart geminderd …. waarom? ….. en dan zien we het! De inrit is met hoge hekken afgesloten wegens een opknapbeurt. Op een van die hekken zit een enorm laken gespannen met daarop: Chago en Chris, al 50 jaar bij elkaar! En achter die hekken bij de ingang staat een heel stel mensen en ze wuiven ook nog naar ons. Via een kleine omweg worden we daar naar toe geleid. Stappen uit en zijn helemaal overdonderd. Wel 50 mensen, familie, vrienden, kennissen, buurtjes staan te lachen en zingen ons toe. Allemaal stiekem uitgenodigd door familie Lucia. Niks dinertje, maar een SURPRISE PARTY!
“Kijk nou eens, daar heb je die …. en die …. en die ook nog!!!" We omhelzen iedereen. Hoe hebben ze het voor elkaar gekregen om zoveel mensen uit zulke verschillende facetten van ons leven bij elkaar te krijgen. Geweldig! Zelfs Aljona van de quiltwinkel uit Schagen en Marjan, ook een quiltvriendin, waren er.
In de foyer is alles kleurrijk versierd, tafeltjes klaar en een heleboel lekker eten en drinken. En kaarten en felicitaties. De 3 oudste meiden zingen, met gitaar, een lied over Liefde. En dat kúnnen ze! Lucia houdt een praatje, en dat kan ze ook, en leest een mooi stuk uit de bijbel voor! Alles door die Supermeiden georganiseerd en klaar gemaakt. Het is gewoon nog steeds een droom!

16 opmerkingen:

 1. Wat een mooie verrassing, wat een geluk en dat al 50 jaar! Gefeliciteerd en nog heel veel fijne jaren toe gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige verrassing.
  Jullie hebben dat verdiend!
  Je krijgt terug wat je geeft.
  Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie 50-jarig huwelijk. Nog vele gelukkige en gezonde jaren gewenst. En ook een heel fijne vakantie op de Veluwe. Heerlijk genieten van de vakantie en nagenieten van de verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhhh Chris! Wat fantastisch om zoiets leuks mee te maken! Zo onverwacht en dan zoveel mensen van nu en van vroeger te ontmoeten!
  En dan nu er weer op uit met je lieve familie.
  Ook nog mooi weer, dat hebben jullie wel verdiend na die 50 roerige jaren van veel ups en downs.
  Wat een enige foto is het trouwens. Dat lieve stralende bruidspaar aan het begin van die 50 jaar.
  Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere trouwdag en ik wens jullie hele fijne dagen toe en natuurlijk nog heel veel mooie liefdevolle en gezonde jaren samen!
  Veel liefs van mij,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Que maravilloso regalo, algo inesperado y rodeados de personas queridas.
  Me uno a ellas para desearos lo mejor, y felicitar por esos cincuenta años de sendero juntos
  Un sincero abrazo para Chago y para ti Chris.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dat een heerlijk feest geweest zijn! Nog van harte gefeliciteerd jullie beiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne verrassing, 50 jaar een heel leven samen. Wens beiden nog veel jaren samen toe. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd hoor en wat een lieve verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige verrassing. Van harte gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd! Wat een verrassing en wat een mooi feest! Ik wens jullie nog vele jaren (met of zonder) en heel fijne dagen toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een geweldige verrassing voor jullie beide, Chris en Chago, vast en zeker ook verdiend ;-)
  Nogmaals van harte gefeliciteerd, blijf nog maar nog lekker na-genieten.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OHH wat een geweldig lieve verrassing !!!...het is jullie zo gegund !!
  En wat een prachtige trouwfoto....
  Dat vergeet je nooit meer ...geniet er nog maar lekker lang van !!
  en natuurlijk ..nog van harte..en hopelijk nog vee jaartjes samen !
  XXX Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super zo'n verrassing. Van harte gefeliciteerd en een heel fijn weekend toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van harte gefeliciteerd met jullie 50e trouwdag en nog vele gezegende en gelukkige jaren samen met hen die jullie dierbaar zijn.
  Wat een geweldige verrassing hadden ze voor jullie in petto. Ben er gewoon stil van.
  Goed weekend en gezellige dagen.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk om te lezen dat jullie zo verrast zijn door zoveel lieve mensen.
  Het is heel logisch want jullie zijn ook heel erg lieve mensen.
  50 jaar is toch echt al een hele tijd, hoop en wens dat jullie er zeker de helft erbij mogen doen, desnoods maar met opgepimpte rollators.
  Van ♥ gefeliciteerd met deze zeer heugelijke gebeurtenis.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fantastisch zo'n geweldige verrassing. Dochter Lucia verdient een grote pluim voor het organiseren van de _ Gouden_surprise party.

  Het leven samen is heel bijzonder,
  zoveel dingen delen met elkaar.
  Tegenwoordig bijna een wonder,
  maar jullie doen dat al 50 jaar!

  Lieve Chris en Chago Van Harte Gefeliciteerd.
  Liefs Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.