Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Mijn Proeflap en een Runner

Heel leuk kreeg ik een mailtje van een 'stille' lezeres. Zij was in hetzelfde ziekenhuis waar ik die mooie glaskunst (vorig logje) zag en schreef mij de naam van de kunstenaar: Marjan van Schaik. Even op haar naam klikken, dan kom je op haar site.

Soms is het helemáál niet vervelend om te poetsen en te boenen, te stoffen en te zuigen. Vooral als dat in mijn Idylle is en vooral óók als dat is omdat je leuk bezoek verwacht! Zelfs als dat bezoek het door ziekte moet afzeggen. Twee dames, een die ik ken, maar lang niet heb gezien en een die ik niet ken, maar wél quilt, wilden mij bezoeken en wilden wat advies. Leuk. Maar ja, ik was nog ijverig in de woonkamer aan het stoffen, toen ze noodgedwongen afbelden.

Maar de Idylle was schoon en alles stond of lag weer op z'n plaats. Dat duurde dus niet lang. In plaats van bezoek ontvangen, ging ik er maar met mijn Crazy aan de gang. En zo lag de tafel natuurlijk weer vol.


Het is echt een proeflap hoor. Om de stofjes uit te proberen: zijn ze goed te verwerken, vind ik ze wel leuk .... Om steken te oefenen en te zien welk ik straks in de echte quilt wil gebruiken. Heb regelmatig wat gemaakt en weer uitgehaald.


Dat versieren is echt nieuw voor mij. Ik wilde ook een Crazy bordertje uitproberen.


Om het middenstuk komt als afscheiding met het bordertje een soort koordje, vastgenaaid met een Couched stitch. Ook nog nooit gedaan. Het versiersel is nog niet helemaal klaar. Dinsdag a.s. is de volgende les. Kraaltjes en zo.


En dan nog onze Mini-Bee van afgelopen week. We hadden elkaar een tijd niet gezien, dus eerst fijn bijgepraat. Toen liet Joke haar affe tablerunner zien:


Vind je hem niet enig??!!

De week is weer voorbijgevlogen. Ik hoop voor ons allemaal dat het weer dit weekend een beetje lenteachtig zal zijn.


19 opmerkingen:

 1. Nou dan toch even alles aan de kant gehad. Dat werkt daarna weer fijn.
  Je blok wordt erg mooi. Niks geen "crazy"
  En wat een leuke loper. Zou het erg zijn als ik dat patroon een keer gebruik?

  Fijn weekend Fredrtika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles is nu maar toch lekker weer schoon en opgeruimd! Ja, als je dan weer aan de slag gaat met iets waarvoor je veel stofjes uit moet zoeken, ziet het er zo weer slordig uit. Maar het resultaat is erg mooi, helemaal geen proeflap in mijn ogen. Wat een mooie steken heb je gemaakt, en ik ben benieuwd naar dat 'koordje'. Wat een mooie tablerunner van je mini-bee vriendin, heel apart!
  Het weer ziet er stralend uit, al zal het nog fris zijn, het is heerlijk om nu buiten te zijn!

  Veel plezier dinsdag, fijn weekend, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OHH wat ziet dat crazy patchwork er mooi uit !!..
  Nu al ..en het is nog maar een proefje zeg je...
  Wat zal het mooi worden...
  Hier ook aan de poets lekker met het zonnetje naar binnen.....en dan vanmiddag weer met de lappies aan de slag !!!
  Heel fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw crazy quilt wordt heel leuk Chris, je hebt er echt aanleg voor.
  En dan dinsdag met kraaltjes aan de gang, wordt het nog spannender.
  Jammer dat het bezoek heeft afgebeld, maar je huisje is nu wel lekker schoon.
  Het tafellopertje van Joke is heel mooi en apart geworden, zo heb ik het nog nooit gezien.
  En het mooie weer??? Wat te denken van vandaag?
  Heerlijk buitenindezonuitdewind zit weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van je bezoek die afbelde. Maar je hebt je wel vermaakt. Ik vind het heel apart en erg mooi je probeersel zeg. Leuk al die versiersels erop. Nu maar van alles uit proberen zo. Veel succes ermee. Maar dat tafellopertje is echt geweldig zeg. Hoop ook op een lente achtig weekend, heerlijk morgen naar buiten..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh oh, die crazy blok ziet er zo geweldig mooi uit! Heb je al eens op dit blog gekeken? http://malinaplass.blogspot.nl/2016/03/blok-10-en-11.html !!!??? Ik vind het zo knap! Ik wil dit ook best eens leren! En de tablerunner, geweldig mooi!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer als een bezoek niet doorgaat maar als je ziek bent houd alles op. Het grazy blok vind ik zo leuk en mooi worden. Met al die verschillende randjes en stofjes en dan werken in een opgeruimde Idylle gaat het allemaal met nog meer plezier.
  Fijne zondag.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een leuke table-runner.
  Maar de proeflap , hoeft echt geen proefje te zijn.
  Het ziet er volgens mij wel oké uit. Succes. grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeker een leuke table runner! Jammer dat je bezoek niet doorging maar hopelijk later in de herkansing en voorlopig zit jij er weer netjes bij en kan je weer lekker rommel maken! Je crazy quilt wordt wel heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie tablerunner en wat is je crazy werk mooi. Lijkt me zo leuk om te doen. Jammer dat het bezoek afgezegd moest worden maar wat in het vat zit.......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat word dat mooi Chris , wat zal dat een mooi quilt worden
  Die tafelrunner is ook mooi
  Fijne zondag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zijn veel vliegen in één klap !
  Je crazy vind ik beeldig ; alhoewel je met dit werk ook wat aan het toeval over moet durven te laten ! Te mooi is niet mooi! Maar dit wel hoor ! Heb er vooral veel plezier in om te doen . Bedankt voor al dit moois , want de tablerunner is ook heel bijzonder !
  Wat groetjes ,Rini. een mooi weekend kregen we hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige tablerunner en crazy blok. Jammer dat het bezoek af moest zeggen. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een kunstwerkjes, die tafelloper en je crazy-blok..heel mooi! De visite komt vast nog een keertje...en jij had fijn de boel aan kant!
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het crazybordertje is super gelukt. Wat ben je heerlijk bezig. Het resultaat is geweldig.
  Lieve groet, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie loper.
  Crazy is leuk om te doen vind ikzelf.
  Mijn patchwork kamer is ook nooit lang netjes,maar weet precies waar alles ligt.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.