Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Beestenboel

De Open Dag gisteren in Utrecht was SUPER!! We hebben genoten. Kilometers gelopen, binnen en buiten, (pluutje mee), trappen op en af en héél veel gezien. Van collegezaal tot koeien-stal, van snijzaal tot de Saloon van de Studentenrijschool.


Linksboven 1e-jaars kleindochter. Mooi vond ik de uitspraak die ik op een muur zag:

Alexander Numan, een Groningse medicus, wordt beschouwd als de grondlegger van de diergeneeskunde in Nederland.

Indrukwekkend vonden we de 'lopende band' voor paarden. Voor onderwijs, onderzoek en studie. Je kan op die manier zó prachtig de beweging van het paard volgen. Wat een spierkracht en inspanning en zó gefocust. 


Dr. Jones controleert de hartslag van een paard. Met hoed op natuurlijk!


Dit zijn echte bedrijven van de universiteit die onderhouden worden door studenten. Ook een leerschool. De lammetjes waren net gistermorgen geboren. En de koeien kunnen genieten van een borstelbeurt!

Er waren honderden ouders en andere familieleden. Ontzettend goed georganiseerd door de Diergeneeskundige Studenten Kring. Met een heerlijke lunch. 

Vandaag zijn we aan het uitrusten en bijkomen. Hebben we wel nodig ;))


11 opmerkingen:

 1. Wat een belevenis om daar rond te lopen en alles te mogen bekijken.
  Dat van de grondlegger van de diergeneeskunde doet mijn Groningse hart goed!!!Zo zie je maar dat het Noorden niet dichtgeplakt met kranten is. (lol)
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Chris dat jullie zo'n fijne dag hebben gehad.
  Vooral leuk om al die dieren te zien. Dat Chago nog even een paard mocht controleren of zijn hartje nog klopte :-)
  Kan me voorstellen dat het super vermoeiend was al dat lopen maar ook al die uitleg die je krijgt en die je wilt onthouden.
  Waar wij vroeger woonde was vlakbij de Alexander Numankade. Die heette zo omdat de universiteit toen nog op de Biltstraat was, daar vlakbij.
  Al heel lang verhuisd naar De Uithof waar er natuurlijk veel meer ruimte is.
  Nu maar lekker bijkomen en nagenieten.
  Hoop dat je kleindochter daar een leuke tijd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk Chris.
  En voor mij nostalgie. Heb laboratoriumschool gedaan in Utrecht en wij hadden practicum op de veeartsenijschool, eerst op de Biltstraat en later op de Uithof. Bewaar daar alleen maar goede en leuke herinneringen aan.... is wel bijna 45 jaar geleden....
  groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet echt een prachtdag zijn geweest. Super zeg dat je dat mee kon maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een unieke kans om daar een keertje achter de schermen te mogen kijken. Wat zullen jullie trots zijn op jullie kleindochter, wat een mooie studie heeft ze gekozen! Ik wens haar heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super om daar eens rond te kunnen kijken.
  En leuk dat jullie kleindochter diergeneeskunde wil studeren.
  Lijkt me best pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een interressante dag hebbenjullie gehad. En met je vorige verhaal ook nog iets met herinnering aan de universiteit. Leuk dat julliemkleindochter daar nu studeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je een bepaalde leeftijd hebt moet je gewoon toe geven dat alles in een wat rustiger tempo moet. Alleen als je zo'n dag mee kunt maken denk je niet aan een tempo maar doe je dat een dag later wel.
  Heel fijn om het verslag te lezen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige dag hadden jullie Chris.
  Leuk om even mee te kunnen kijken.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De hoed van Dr Jones is prachtig, dat zouden meer mannen moeten doen! En wat een leuke dag! Studeert je kleindochter diergeneeskunde?
  Een lieve groet uit Urk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Chris,
  Weer een paar mooie verhalen van je gelezen. Jullie hond Bas was toch wel een grote lieverd zo te zien...Heb ik veel liever dan die kleine valse keffertjes die onverwacht weghappen.

  Mooi om dan te zien hoe het achter de schermen gaat in een dierenkliniek.
  Het was voor ons toch wel een beetje raar toen we voor het eerst met Rocky naar dezelfde dierenartsen praktijk gingen waar we in 2013 afscheid namen van Sjonnie. --- niet meer aan denken---

  En dan de Vogeltjes quilt Mijn Paradijsje.. Heel mooi.

  Ja, Truus zei het al, haar Groninger hart maakte een sprongetje. Wat dacht je van Aletta Jacobs, Of ...

  Veel groetjes vanuut Grunnen van Jantje.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.