Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Belletje

Toen ik vannacht wakker schrok van een soort dreun, alsof iets tegen de pui van ons huis botste, ging er gelijk een belletje rinkelen: Oh jee, morgen is het Pinkster-zaterdag! Ik hoorde wel wat zacht gejoel en geklets, maar verder niet. Maar ik had het goed gehoord hoor. Onze vroege dag begon met eierstruif van de ramen en kozijnen te poetsen! Bij ons zelf en de buurtjes die op vakantie zijn. Die zijn weer schoon. Ook bijna schoon is ons terras, daar wordt ook hard geboend. Zo meteen parasol en stoelen er op, heerlijk.

Nog een ander belletje is dit:


Of liever , het zijn 2 belletjes. Gisterochtend bij Aljona op de Bee. Zij deed mij voor hoe je zó'n popje maakt. De vorige keer was het een ander soort. Maar deze is ook ontzettend leuk. In het hoofdje zit heerlijke geurende lavendel. De lapjes zijn cirkelvormig en er komt weer geen naald aan te pas. In het Russisch heet zo'n popje 'Kolokóltsjik', belletje, want het heeft de vorm van een klokje. Die linkse is helemaal een klokje, die maakte Aljona en je ziet dan ook de hand van de meesteres. De rechtse is mijn probeersel, mét een taille, vind ik minder leuk, maar was wel even praktisch. Die is inmiddels met dochter mee.

En dan de Ster van hexjes:


Leuk hè? Daar ga ik meer van maken met verschillende kleurtjes. Goed om restjes te gebruiken en een gezellig tussendoor werkje. Dat gaat dus zo meteen mee onder de parasol.

Heel fijn en lekker warm weekend!!


12 opmerkingen:

 1. Och ja,luilak!!! Gelukkig niet hier,dus rustig geslapen.Wat een smerige troep zal dat geweest zijn en dan al zo druk aan de gang op de vroege ochtend.
  Leuk zijn ook deze poppetjes.Had de vorige keer op you-tube gezocht en zag toen ook een video waar deze poppetjes gemaakt werden door 3 kinderen in verschillende leeftijden-heel jong naar wat ouder.
  zonnige Pinksterdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig,wordt hier geen luilak gevierd.Vroeger,wel altijd gevierd maar niet met eieren wel met zeep en blikjes herrie.
  Fijne Pinksteren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojé, heet dat ' luilak ' ?
  En dan nog wel met eieren, stinkende troep !

  De poppetjes zijn alle 2 heel leuk.
  Fijn Pinksterweekend, gr Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hoeft je niet te vervelen, bah, eierstruif. Geen pretje als het zonnig weer is en je niet thuis bent. Dat krijg je dus niet meer goed er af, dat hebben wij ondervonden op een zonnig plekje op de muur.
  Mooie poppetjes en leuk, die kleine hexjes.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poging nummer 11

  mooi je poppetjes, en hexjes

  Liefs vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eierstruif is zo moeilijk te verwijderen, maar het hoort er kennelijk bij. Leuke poppetjes en een mooie ster.

  Groetjes en een knuffel van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke poppetjes zijn dit en je hexagonnen geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk de poppetjes, en je ster hexjes prachtig.
  Heel fijn werkje zo buiten
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eieren kapot gooien tegen de ramen????
  Nog nooit van gehoord! Ik hou er ook eigenlijk niet van als er met eten wordt gegooid, en hierbij heeft iedereen ook nog veel werk om dat te verwijderen.
  Maar ja krijg een gewoonte er maar eens uit.
  Je popje is toch wel leuk hoor, misschien nog wat oefenen om het net zo te krijgen als het voorbeeld.
  Ga je als je meer sterren hebt gemaakt de steren aan elkaar maken tot één geheel?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, nog nooit van deze gewoonte gehoord.

  je poppetjes zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Que divertidos muñecos
  Yo tambien estoy empezando ha hacer exagonos , no se para que los utilizare pero mas adelante seguro que hare algo
  Besos

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, ik ken dat feest voor de Pinkster, bij ons heet dat luilak. Hoop herrie weinig lol. Maar je popjes zijn erg leuk hoor en die hexjes zijn ook mooi. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.