Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Firma "Do & Co"

Als je bij de Firma "Do & Co" terecht komt, dan zit je goed! Ze zijn voortvarend, ondernemend, snel en accuraat. Daar weet ik alles van. De Firma "Do & Co" (Dochter & Vriend!) vingen iets op over onze kleine pc. Die draait op Windows XP, dat in april uit de roulatie gaat. De pc is te klein voor de opvolgers van XP, dus ..... er moet een vervanger komen. Vroeg ik deze Firma of ze ogen en oren wilden open houden. Misschien dat ze ooit iets voordeligs op het spoor zouden komen. Maar "Do & Co" stortten zich op het internet en zo stond er zaterdag-avond ineens een bak van een pc op het bureau.


En dat betekende dus voor mij om te controleren of het ding in orde was en waarop het draait. Maandag dus een Techniek-dagje. Eigenlijk vind ik dat ook best leuk hoor, uitvogelen hoe de dingen in elkaar zitten. Maar eerst back-ups gemaakt! Kreeg hem ook wel aan de praat, maar er zijn zodanige problemen dat ik er toch iemand bij moet hebben. Het komt wel goed. En het kleintje doet het gelukkig nog.

Dinsdag heb ik me maar weer bezig gehouden met de echte leuke dingen.


Ben met de rand van de ACQ begonnen. Eerst met een mal het patroon er op getekend. Het is een patroontje dat ik wel vaker voor een quilt gebruikte. Het is eenvoudig maar toch leuk en voldoende voor de 5 cm brede border.


Ik ben inmiddels toch al een heel eindje opgeschoten.


12 opmerkingen:

 1. Wat knap van je, dat je het eerst zelf gaat uit proberen. Ik laat het graag aan anderen over, en kruip er pas achter als alles het goed doet. Lui he?
  Mooi quiltwerk wordt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de techniek. Dat spreekt mij ook altijd aan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word altijd een beetje paniekerig als er iets met mijn Mac is, gelukkig is er bijna nooit wat. Om die reden hebben wij ook allebei een Mac, betrouwbaar en heel gebruiksvriendelijk. Het lijkt wel of ik computers verkoop!!!!!!!!! Veeel plezier ermee hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja die techniek. Het is een mustje we kunnen en willen toch niet meer zonder. Heerlijk dat we nog hobby's hebben toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent echt van alle markten thuis.
  Wat wordt de border leuk.
  Succes met uitvogelen. Fijne dag Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met de computer en veel plezier met je quiltwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi quiltpatroon is dat, en zo lekker eenvoudig en makkelijk te quilten.
  Heb er gelijk een tekeningetje van gemaakt, kan ik een mal maken om het ook eens te gebruiken.
  Goed van jou hoor, dat je dat aandurft met zo'n nieuwe computer.
  Snap er nooit wat van, dus haal ik mijn oudste er maar weer bij.
  Hoop dat je hem aan de praat krijgt, want wat zou je zonder moeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij durft. Ik heb geen geduld om er mee aan de slag te gaan daarom lukt het bij mij ook nooit zo goed om bv. iets aan mijn blog te veranderen.
  Jou quilt randje is precies het randje wat ik ook ga gebruiken in mijn rode quilt. Ik zal de komende dagen is gaan passen en meten want het zou wel heeeeeel toevallig zijn als het sjabloon precies past
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi word de border.
  Computer een probleempje oplossen lukt me soms wel, zo kreeg ik ook de E reader zelf geactiveerd, en de gekregen boeken er op.
  Maar een hele nieuwe computer installeren, dat is een hele klus,en dat gaat mijn petje te boven hoor.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat met de computer doe ik je niet na,maar quilten dat kan ik wel.Mooie rand is dit toch-heb het ook vaak gebruikt,al zit er 1 ruitje minder in.
  succes met allebei en een goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je een handige Jet, succes met quilten.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.