Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

De Boom

's Morgens voor vijven, als het allereerste teken in een vaag lichter worden van de lucht de nieuwe dag aankondigt, vlieg ik naar het topje van 'mijn' boom. Een verrukkelijk plekje om de dag te begroeten.Alles is nog stil, de mensen slapen. Maar ik kan mijn snaveltje niet op elkaar houden en ik jubel het uit. Naar de nieuwe dag en naar de Schepper van die dag. Diep uit mijn keel komen de mooiste klanken, ingewikkelde loopjes, hoge uitschieters. Gedurende de dag kom ik hier vaak terug. Vanaf dit plekje heb ik een prachtig uitzicht, vooral op de tuin van 'Jones Residence'. Ik zie háár nog wel eens stil naar mij staan luisteren. En ik zie haar kersenboom! Die houd ik natuurlijk goed in de gaten.
Dan komt er een hels kabaal. Ik besluit om een paar uurtjes mijn familie in het plantsoen te bezoeken.
*****
04.37 uur. Ik word zomaar heel vroeg wakker. Ik zie het allereerste lichter worden al voorzichtig langs het rolgordijn binnen kruipen. En ik hoor, ja! ik hoor het gejubel van 'mijn' merel. Wat een geruststelling en vreugde. Want gister, oh gister, wat was het een kabaal en wat gingen ze te keer. Boomklimmers en zaagmachines. Die trotse boom die er wel 40 jaar over gedaan had om hoog en fier te worden, was in 2,5 uur geveld! En mijn merel zag ik daarna in verwarring rondvliegen. Maar hij is gebleven, niet gevlucht. En hoewel ik het uitzicht op de boom mis, kan ik nog steeds in vervoering naar het geluid uit dat gouden keeltje luisteren.20 opmerkingen:

 1. Arme merel..al zal ze de kersenboom vast niet verlaten met al dat lekkers in de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het altijd spannend te zien hoe ze zo'n boom kappen. Moet je geen hoogtevrees voor hebben.
  En gelukkig is er nog genoeg groen overgebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zonde he, van zo'n mooie boom!! Gouden keeltjes zitten hier ook in onze boom die nog een stuk kleiner is! Het zijn dan wel gouden keeltjes, maar soms stop ik toch dopjes in mijn oren, hoor, ik wil nog even een uurtje slapen.......;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik voel met je mee, hier werden dit voorjaar (precies in het broedseizoen) een paar grote bomen geveld en alle vogels moesten een ander plekje gaan zoeken, hele families ontheemd, maar gelukkig zijn ze terug en al zijn de takken te dun de kommen van de knotwilgen werden druk bewoond en ook onze nieuwe heg werd een mussenflatgebouw en de merel maakt mij iedere morgen wakker samen met de koerende duiven en de krassende kraaien, gelukkig dat de natuur zich herstelt van wat de mens stuk maakt, al is het met nog zulke goede bedoelingen! Fijne dag
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat hij terug is gekomen, want als zo iets gebeurt verdwijnen ze meestal
  Geniet van zijn gezang, want het is een hij, zie je aan zijn oranje snavel,
  fijne dag liefs joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk te lezen dat jij er ook zo van geniet, van de merel met zijn lenteliedje!
  Ik word ook vaak om half 4 - 4 uur wakker van zijn gezang.
  Ik hoor wel eens mensen die zich daar aan ergeren, maar ik vind het prachtig, net als jij.
  Ook al die andere vogels die dan wakker worden. Val daarna gewoon weer in slaap hoor.
  Soms worden bomen in een tuin te groot, dus gaan ze weg. Maar zo jammer van het vaste stekkie van de merel.
  Heel fijn dat hij nu een andere boom gevonden heeft.
  "Mijn" merel zit in een hele hoge en grote boom in de tuin hiernaast.
  Eigenlijk is die boom ook veel te groot.....
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat er meer groen is en dat meneer terug is gekomen. Dat is toch heerlijk wakker worden met dat gezang!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar is wel een gat gekomen, maar nog genoeg plek voor je merel om zijn/haar lied te zingen, ik kan daar ook zo van genieten. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Most people don't like the "Blackbirds". I have always been intrigued by their strong call and stature! Their presents and call states: "I'm here"!!!!!

  Beautiful picture you captured!

  Your friend in the U.S.A.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe kun je beter de dag beginnen dan met het toezingen van onze Schepper? Mooi hè Chris, maar ik stond wel een beetje perplex hoor... kijk vanavond maar eens naar mijn nieuwe 'tussendoor' logje. Zitten we op grote afstand van elkaar naar de zelfde lofzangen te luisteren. Voelt dat niet een beetje als verbondenheid?
  Liefs van mij en ja... jammer van die boom...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer voor de merel dat ze geen vast plekje meer heeft in de hoge boom. Wat fijn dat ze niet gevlucht is, ze houdt vast de kersenboom in de gaten.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sneu voor de Merel. Top dat ie wel blijft komen. Maar daar zorgen je kersen waarschijnlijk wel voor. Die zien er natuurlijk veel te verleidelijk uit.
  Liefs Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Laat ik nu de buurvrouw zijn van die boom ! Ook ik geniet iedere ochtend van het prachtige gezang van de merel. Is dat niet zoveel mooier dan wakker worden van autogeluiden? Ik ben heel bang geweest dat de merel zwaar beledigd een ander onderkomen zou zoeken, maar gelukkig werd ik de volgende morgen wakker van waarschijnlijk dezelfde merel als Chris. Het nadeel is dat er een prachtige boom weg is en het voordeel is dat ik geen naalden meer door m,n hele huis terug vind en een voordeel is dat het lichter in huis is. Maar het blijft jammer hé buuv ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat de merel toch gebleven is. het is zo heerlijk om gewekt te worden met vogelgezang. Eigenlijk zijn alle natuurgeluiden mooi. Jammer van de boom, maar soms kan het niet anders.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook wij horen morgens de vogels, en gelukkig is jou merel terug gekeerd, nu de hoge boom weg is.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat mooi geschreven!
  Het is altijd pachtig om elke ochtend en avond de groet van de vogels te horen... Wat zal God in de hemel er geboeid naar luisteren. ;)
  Soms moeten bomen het veld ruimen; zo ook hier een tijdje geleden. Hij was te erg verrot om te blijven...
  Maar gelukkig; ook hier vinden de vogels een nieuw plekje. Zo kunnen wij ook van ze blijven genieten!
  Groetjes, voor jou en je buuv.., Ria. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tja zo gaat dat! Gelukkig voor je dat de merel niet vertrokken is!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja soms moet het , een boom omzagen; Maar de merel zoekt wel een ander plekje hoor en die kersenboom is natuurlijk heel erg aantrekkelijk. Hier zijn de kersen rijp, morgen plukken.... Als de merels vannacht tenminste niet zijn geweest......

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, wat een schrik zal dat zijn geweest voor de merel en voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer dat de boom weg moest,maar soms gaat het niet langer....Gelukkig heeft je merel een vervanger gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.