Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Een paar super dagen!

Wat heb ik genoten! Dat kan ook niet anders als je met zo iemand als Ria op stap gaat. Willy stuurde mij wat tips en links en zo konden we wat leuke dingen uitzoeken waar Ria ook van kan genieten (zij is 100% visueel gehandicapt). Op de heenweg, over de Afsluitdijk, maakten we al ons eerste uitstapje: naar het MUSEUMDORP ALLINGAWIER, onderdeel van de ALDFAERSERFROUTE. Daar hadden we nog nooit van gehoord. Enig was het. Hebben jullie ooit van drabbelkoeken gehoord? Die worden daar gemaakt, kijk maar:Terwijl je met je hand draait, (drabbelen = draaien)loopt het beslag door 3 gaatje onder uit het kannetje in de gloeiende roomboter. De draden kleven en bakken aan elkaar. Na een tijdje haal je de koek er uit en laat hem uitdruipen op een bol zeefje. En dan: mmmmmmmmmm!
Het is een piepklein, oorspronkelijk dorp met 2 kerken(!), een bakkerij, een grote boerderij waarin van alles te zien is hoe het vroeger ging, een palingrokerij.....


..... en een smidse. Dat was enig. De smid, een ontzettende aardige man, liet van alles zien en legde van alles uit. O.a. "kousen", ringen met touw er omheen om boten aan te meren.


Maar hij wist ook van allerlei andere dingen te vertellen. Hij vroeg b.v. of wij wel wisten waar de uitdrukking "Op z'n elfendertigst" vandaan kwam. Nee dus. Het is een Friese uitdrukking. Vroeger al waren er 11 Steden en ook 30 Grietenijen (gemeenten). De dertig grietmannen en de bestuurders van de elf steden vormden een raad die bekend stond om de trage wijze van besluitvorming!

Woensdagochtend genoten we van een ontbijtje bij de HEMA in Emmen. Echt lekker hoor! En we brachten een bezoek aan de SCHAAPSKOOI EXLOO. Oh meisjes wat was dat leuk! We boften natuurlijk ook met het schitterende weer. De herderin verwachtte ons en had een gezellig praatje en uitleg.


Twee heerlijk honden die graag aangehaald wilden worden en toen ging te kooi open en kwamen de schapen er enorm gedisciplineerd uit. Wij volgden als laatste schapen tot op het veld.Dat getrippel van de hoefjes en alle keutels op de weg. De honden die de schapen op de weg hielden, zodat ze niet in of aan de tuinen gingen knabbelen.


En toen het veld in. Zó ruim en prachtig met lekkere geuren. Geweldig!


We hebben daar nog een poosje op ons gat in het gras gezeten en diep de ruimte en frisse lucht ingeademd.

Eén ding moest er nog beslist gebeuren, dat vond ik tenminste. Het Hunebed!! Ik ontdekte dat er eentje dichtbij was, dus hup daar naar toe. Hartstikke leuk! Kijk maar:


En toen groef ik het rechterachterwiel van de auto in, haha! Nét een stukje op de parkeerplaats dat wegzakte. Maar gelukkig was er hulp bij de hand en heeft iemand heel handig al 'dansend' de auto er uit gekregen.
We zijn weer een heerlijke herinnering rijker!

Heel fijn weekend allemaal!

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag. Hetlezende klinjt het als een hele fijne toer. Ria zal ook wel blij zijn met zo'n fijne vriendin.
  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Chris,
  Fijn dat je weer terug bent. En zo te horen hebben jullie het erg gezellig gehad, en daar gaat het tenslotte om.
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een gezellig blogje geschreven met mooie foto's erbij. Wat al je vriendin blij zijn met je, zo gezellig uitje met z'n 2-en! Drabbelkoeken, wat lijk me dat heerlijk! Had er nog nooit van gehoord!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat klinkt dit goed. Leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad en het weer deed mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitstap hadden jullie en wat een geluk met het weer, nu zij heeft duidelijk volop genoten en jij ook! Ik ontdek dus ook nieuwe dingen in dit logje, erg leuk! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je weer teurg bent en heerlijk dat jullie zulke fijne dagen hebben gehad! Wat zijn er in ons land toch mooie plekjes te vinden.
  Veel liefs van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Chris, de titel van jouw logje klopt helemaal. Dit waren echt superdagen en wat vertel je er leuk over. Jaren geleden waren mijn DH en ik ook in Friesland. Ik vind het er prachtig, zo veel ruimte. Alleen die drabbelkoeken hè, ik vind ze niet lekker, Nou ja, smaken verschillen, geeft toch niks. Gelukkig vonden jullie ze wel heerlijk.
  De noordelijke provincies zijn echt mooi hè. Leuk die foto van jou en je vriendin bij het hunebed.
  Fijn hoor dat jullie zo genoten hebben.

  Fijne avond en zondag, liefs van mij
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat had ik wel eens willen zien: een dansende auto!
  Doet ie van mij niet hoor!
  Maar wel fijn dat er hulp was, anders had je daar nog gestaan.
  Wat een mooie dingen hebben jullie gezien en meegemaakt.
  Prachtige schapen zijn dat, mooier dan het "gewone" schaap.
  Geniet nog maar lekker na.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chris!!!
  un día fantástico, maravilloso...Un gran abrazoo Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijne week hebben jullie gehad, heb nog aan jullie gedacht, hoor!!
  En een leuke foto van jullie twee, geweldig, twee van zulke vriendinnen! En Ria kan er weer even tegen!
  Dankzij jou........liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk uitstapje met mooi weer en een lieve vriendin! Dat zijn dagen om in een gouden lijstje te stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke dag voor jullie in ons mooie Friesland, ja van die route hebben wij ook wel eens een stuk gefietst. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben gehad.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk verslag en het plezier wat jullie hebben gehad spat er van af. Zo te lezen weer heel veel positieve energie opgedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hej Chris, ik heb nog wel aan jullie gedacht. Wat hebben jullie het fijn gehad en zo'n geluk met het weer. Voor jou dubbel genieten omdat Ria het ook zo naar haar zin had.
  Mooi verslag van jullie verblijf, leuk dat ik zo even mee kon kijken.
  Fijne zondag, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke uitstapjes. En ook nog zulk mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank je wel voor het verslag, heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mogge Chrisje , wat heb je met Ria genoten, maar we hebben over dit alles al fijn over de telefoon gisteren zitten vertellen , maar nu heb ik er even foto´s bij, en dat ziet er mooi uit daar, en heel gezellig.

  Fijne dag liefs Joke en misschien volgend jaar een Fiesta voor de loppissen! grinnik

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gezellig verslag!
  Het leek net of ik over je schouder meekeek...;-)
  Maar jullie hebben het prima naar je zin gehad en nog wat geleerd ook...drabbelkoeken,elfendertigst...
  leuk om te weten waar dat nu vandaan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk hoor dat je ook op facebook bent! Prachtig dat je de mooie Friese erfroute hebt bezocht!

  Enig he? Heerlijk die Drabbelkoeken! (tikkie vet misschien?)

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.