Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Het stapeltje groeit!

Wat is dat super als je ziet dat je stapeltje affe blokjes groeit!


Het lijkt dun, maar er liggen er 16! En inmiddels zijn er ook al weer 2 bijgekomen. Je ziet, ik heb tussen de bedrijven door toch heel wat gedaan. En de finish is in zicht: nog maar 10 stuks te gaan. Ik ga ze niet allemaal in één keer laten zien hoor. Hier komen er 6. De verhalen bij de blokjes zijn veel uitgebreider, maar ik maak er een hele korte samenvatting van.

Blok 94, Vreugdevuur. Het gezin van Edna en nog meer families gaan schaatsen op de vijver van buurman Zarger. Er is een groot vreugdevuur en warme chocolade. Alles gaat goed totdat Samuel Yoder door het ijs zakt. Een paar mannen rennen naar de schuur om touw te halen om hem er uit te trekken. Leroy rent naar de telefooncel en al gauw komt een ambulance om hem naar het ziekenhuis te brengen. Na één nachtje mag hij weer naar huis.

Blok 95, Fence Row. Door een ongelukje met een olielamp vlak voor het naar bed gaan breekt er brand uit in de boerderij van Frieda. Het huis en heel veel spullen gaan verloren. Alle mensen in het district komen helpen, brengen spullen, maaltijden, zorgen voor onderdak. Ook krijgen ze quilts, waaronder een Fence Row quiltje voor de baby. De komende zaterdag wordt met de herbouw begonnen.

Blok 96, Lunch Pail. Lavern heeft de Kerst bij haar zus gevierd. Als cadeautje gaf ze de kinderen een nieuwe tas voor hun lunch op school. Zij en haar zussen zijn bezig een quilt te maken om geld in te zamelen voor de ziekenhuis-kosten van kleine Samuel, het 12e kind van een gezin uit de buurt.

Blok 97, Nine-Patch. Ida heeft het gewaagd dwars door het winterweer naar een quiltbijeenkomst te gaan om mee te helpen een paar quilts voor de hulpverlening te maken. Iedereen moest eenvoudige Nine-patch blokken meenemen die in een mum van tijd aan elkaar waren genaaid. Haar dochtertjes zijn al zo ver dat ze moeilijkere quiltpatronen willen leren en niet alleen maar rechte lijnen.

Blok 98, Broken Silo.In het huis van Regina was een gezellige bijeenkomst om snoep te maken voor de verkoop in een plaatselijke winkel. De opbrengst was voor de herbouw van Frieda's huis, dat door brand is verwoest. Ze maakten borstplaat, pindabrokken en toffee. Haar man had een probleem met de silo. Dat werd wel verholpen. Ze vertelt ook dat het in haar district niet is toegestaan om silo's en tractoren te gebruiken om hun productie op te voeren. Ook mogen er geen rubberen banden op de tractor gebruikt worden, alleen metalen wielen.

Blok 99, Spider Web. Met heel veel scraps uit haar scrabtas heeft Miriam  een Spiderweb Quilt gemaakt. Er zitten ook scraps in van de zus van haar man. Het is dus een echte familiequilt. Ze is nog steeds heel blij met de cirkelbrieven. Ze hoorde van een andere vrouw dat die ook met een aantal vriendinnen een cirkelbrief onderhield. Zij stuurden elkaar altijd recepten bij de brief.

Zo, dat was het voor vandaag. Volgende keer weer 6 blokken.
En hoe is het met Missie Jones?? Die ligt nog heerlijk opgerold in haar winterslaapje. Eind maart zal ik haar maar wakker maken.

Iedereen alvast een heerlijk weekend toegewenst en een lieve groet van mij.

20 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blokken weer. Haast jammer dat het langzaam tot een einde komt. Ach hij moet ook nog gedubbeld worden, dus je hebt er nog wel even plezier van.
  Goed weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schiet je op Chris en wat een schitterend blokken, daar word een mens vrolijk van, helemaal jou kleuren

  Ja het is jammer dat je het einden nadert, maar weet zeker, dat er al iets anders klaar ligt dat je wil gaan maken!!!

  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat worden dit leuke en vrolijke blokken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de blokken zo al mooi, maar met die verhalen erbij zijn ze helemaal super. Fijn weekeind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed Chris! Ze zijn weer énig deze blokjes en de verhaaltjes erbij zijn leuk om te lezen. Ik zit tenminste te genieten achter mijn laptop, in pyjama met een kop koffie. Wat is het toch heerlijk dat ik met (pré)-pensioen ben LOL
  Jij ook een heel fijn weekend hè!

  Liefs van mij
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke frisse kleuren voor die mooie blokken. Vooral blok 99 spreekt mij erg aan. Dat blok springt eruit.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de verhaaltjes niet gelezen, even geen tijd. Maar de blokjes zijn leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, je hebt juist heel veel gedaan, komt natuurlijk doordat je minder achter de pc hebt gezeten! Ben benieuwd naar de andere, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk zijn ze geworden, 16 nog wel het eind is in zicht. Het zal een prachtig vrolijk geheel zijn.
  Succes met de laatste 10!

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie blokjes weer. Succes met de laatste hoor!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank je wel voor de verhalen die je erbij doet. De blokken zin erg mooi en ik mag heel graag de verhalen erbij lezen. Nog tien te gaan dat zijn er echt nog maar een paar Chris. Voor jou en de jouwe ook een heel fijn weekend.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je blokjes zijn weer mooi geworden, Chris. Ik ben helemaal weg van je Spider Web.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maak Missie Jones maar wakker hoor, want het was heerlijk weer vandaag.
  Weg met die winterslaap.
  Maar je Amish blokjes zijn ook leuk. Het schiet nu lekker op, dat is ook wel eens fijn.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beautiful blocks Chris...so different.

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. nou je hebt zeker niet stilgezeten, wat een mooie blokjes!
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gebruik je er ook steeds weer mooie lapjes voor. Sommige blokken herken ik nog van MarianneD.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die blokken zijn enig. Je gaat best snel.

  Fijn weekend.

  Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie blokken Chris! De verhalen die er bij horen zijn ook al zo leuk. Dat gaat weer een mooie quilt worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.