Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

De volgende 7 van de ACQ

Hier komen de volgende 7 blokjes van de Amish Circle Quilt.

Blokje 107, Nine-Patches Between Bars. Er is veel gebeurd. Lavern is een week geleden getrouwd met Jonas, een weduwnaar met een zoontje van 3, Wayne. Jonas' ouders wonen in het Dawdy Huis. Zijn 1e vrouw had een manufacturen winkel en misschien gaat ze daar wel mee door. Ze liet ook een Nine-patch quilt achter in het frame die Lavern gaat afmaken.

Blokje 108, Ganzen. Het is lente. Een maand terug kwam er een hele vlucht ganzen op doortocht bij Ida op de boerderij. Twee van die ganzen zijn om een of andere reden gebleven, tot groot plezier van de kinderen. De ganzen volgen hun overal. Ze lijken wel huisdieren te worden.

Blokje 109, One-Patch. Er wordt weer hard op het alfalfaland van Regina in Ohio gewerkt. De jongens gaan halve dagen naar school om mee te kunnen helpen. Moeders van school naaiden 20 tops van grote vierkanten en lieten de kinderen in de lunchpauzen de comforters knopen. De quilts worden bij een plaatselijk verzorgings-huis afgegeven.

Blok 110, Watering Can. Miriam komt net terug van de school-picknick en de kinderen zijn blij dat de zomervakantie begonnen is. De jongens hebben ieder hun eigen gieter om de frambozen- en aardbeien planten water te geven. Aden Stutzman heeft de kerk verlaten en is naar een andere kerk gegaan. De bisschop heeft hem berispt en gezegd terug te komen en vergeving te vragen. Miriams kinderen zijn hele goede vrienden met zijn kinderen en het zou heel moeilijk zijn als het zou uitdraaien op een verbanning.

Blokje 111, Teacher's Bar Quilt. Wat was het druk met alle projecten aan het eind van het schooljaar. Rachel is blij dat dat voorbij is. Met elkaar is er een Bar-Quilt gemaakt voor de juf die volgende week gaat trouwen en met pensioen gaat. Rachel had de was buiten hangen, toen stopte er een wagenlading met 'Engelse' toeristen die vroegen of ze een paar van haar jurken konden kopen. Toen ze zei dat dat niet kon, vroegen ze of ze dan quilts te koop had. Sommige vrouwen doen dat wel, maar zij niet.

Blokje 112, Making Butter Het weer is prima met genoeg regen, dus het gewas groeit goed. Zondag is er bij Lydiann thuis de kerkdienst. Vandaag komen vrouwen helpen met schoonmaken en koken. Een paar zijn al bezig met het karnen van boter en zij zelf heeft de gelei en de pindakaas al klaar.

Blokje 113, Double Pinwheels. Op 16 mei kreeg Martha een tweeling, 2 jongetjes die sprekend op elkaar lijken. Haar kelder is helemaal vol met ingemaakte spullen die al haar buren en familie zo gul gaven. Haar man heeft een meisje gehuurd om te helpen met het huishouden. Het meisje heeft al tot 's avonds laat achter de naaimachine gezeten en 2 Double Pinwheel tops voor elk van de jongens gemaakt. Nu is ze bezig met het doorquilten. Haar moeder doet heel veel quiltwerk voor een paar 'Engelse' klanten en ze helpt haar moeder met het meeste naaiwerk op de machine. Martha is blij met haar want ze is een harde werkster.

Over een paar dagen de volgende 7 en dan.....

17 opmerkingen:

 1. Wat een leukerds zijn het weer geworden.
  Het einde is in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokken met mooie verhalen. Je schiet al flink op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk, zo mooi de blokken, heerlijk om de dag hiermee te beginnen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mmmm, mooie blokjes!!!
  dus nog zeven en je hebt ze allemaal gemaakt??
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de blokken zijn erg mooi geworden en dank voor de verhalen hierbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dit een mooi project! Met prachtige verhalen die het leven van de Amish illustreren. Je quilt wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb door al je verhalen bijna het gevoel at ze allemaal tot leven komen. In gedachten zie ik de gemeenschap al voor me en ik leef met iedereen mee en betrap me op het gevoel hoe zou het aflopen. Prachtige blokken, kan niet wachten tot het een geheel is! succes
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zit er weer van te genieten, zowel van je blokken als de tekst! Wat wordt dit straks een geweldige quilt! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn ze schitterend Chris, zit te genieten
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke blokken, hoeveel zijn het er in totaal ? Heb je er al aan elkaar zitten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zien je blokken er voorjaarsachtig uit. Enig.
  Nog even, Chris en dan zitten ze aan elkaar.
  Groetjes, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat ga je snel! het einde is nu echt in zicht! leuke blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En dan....... laat me raden: is hij klaar!
  Wat zal het een gezellige vrolijke quilt zijn met al die blokjes en verhalen.
  Leuk hoor.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke vrolijke blokken weer. Nog even...!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De laatste loodjes Chris!
  En,heb je ze verder al aan elkaar?
  Ik moet tot mijn schande bekennen dat de hele quilt hier gedubbeld ligt...nog geen blokje gequilt!
  Maar andere quilts wel zullen we maar zeggen...;-)
  We zijn druk aan het klussen en ik zit bijna niet achter de pc...alleen voor de bestellingen!
  Maar je schiet wel heerlijk op zo,volgende logje wat foto's...
  Ik ben benieuwd naar je top,volgens mij wordt hij heel vrolijk!
  Wat had je trouwens een leuke hartenruil...lief!
  lieve groetjes van mij!
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.