Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Drie Generaties

Dit kleine meisje -hier 9 maanden oud- wordt vandaag 42 jaar! Hoe is het mogelijk! Eind 1995 werd zij zelf moeder en kort na de geboorte van haar eerste kindje en ook kort nadat ik me in het patch- en quiltavontuur had gestort, besloot ik een quilt voor haar te maken. Een quilt met een verhaal over jong en 'oud', over nieuw en niet meer zo nieuw. Er zijn oude gebruikte en nieuwe stofjes in verwerkt. Het oudste, een rood lapje is ook 42 jaar en zat aan de binnenkant van het ledikantje van DD. Stofjes van kledingstukken van mijzelf, van haar en de kids, van dekbedjes en gordijntjes.


Ik ontwierp en tekende en naaide alles met de hand. Het werd een bont geheel van vormen en kleuren, net als in je leven. Eindelijk, na 4 jaar was hij klaar en gaf ik hem in 2000 aan haar op haar 30e verjaardag. Inmiddels had ze drie meidjes. Ik maakte er een boekje bij met een uitleg over elk blok.Want elk blok heeft een speciale betekenis. Hieronder een hele korte samenvatting.

Blok 1, Venster van de toekomst. Een jong, nieuw leventje kijkt door dit venster naar de toekomst. Het hele leven ligt nog vóór haar. Spannend is dat!

Blok 2, Een hok met schaapjes. Dit blok doet denken aan een vlechtwerk en herinnert je eraan dat je Hemelse Vader je 'geweven' heeft in de schoot van je moeder. O ja, je moet nog leren lopen en alle draden van je leven moeten nog netjes door elkaar gevlochten worden. Maar die Vader wil voor je zorgen, net als een herder voor zijn schaapjes.

Blok 3, Oma's droomhuisje. Oma Chrisje heeft altijd gedroomd van een wit huisje met luikjes. En er hoort natuurlijk een geweldige droomtuin met heel veel bloemen bij. Oma zit lekker in haar kamertje voor het raam en leest een van de kinderen gezellig een boekje voor.

Blok 4, Mamma. En hier zit mamma (DD is gek op katten), fier rechtop. Naast pappa temidden van haar kroost en let goed op alles wat er om haar heen gebeurt. Alle kindjes zijn verschillend, de een wat donkerder dan de ander. Ze lijken allemaal zo lief....maar soms....zijn het net kleine katjes!

Dit is genoeg voor vandaag. De volgende keer laat ik de andere 4 blokken zien. We gaan nu eerst maar eens naar het stel toe, met een stapel fotoboeken van vakanties van vroeger. Op verzoek!


26 opmerkingen:

 1. Hoi Chris, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter !!
  Veel plezier met fotoboeken kijken.
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Wat heb je er een speciale quilt van gemaakt. Al die herinneringen. Aan je kinderen merk je dat je ouder wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Chris van harte gefeliciteerd en ook je dochter met haar verjaardag en wat een orgineel kadoo groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chris, que bonito...me he emocionado con tan bello relato....
  besos
  Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had het al een keer gedaan vandaag maar nogmaals gefeliciteerd met je dochter!! En wat een geweldige quilt heb je gemaakt en dan dat boek erbij wat een waardevolle herinnering.Een hele gezellige dag samen!!
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een gelukkige verjaardag voor je dochter! wat is die quilt een leuke herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Een heel mooie quilt met betekenis, het ontroerde mij! Liefs Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd, Chris (en Chago) met de verjaardag van jullie dochter. Wat zal ze daar blij mee geweest zijn op haar 30ste... Zo'n herinneringsquilt, duidelijk met liefde en aandacht voor detail gemaakt. En al die prachtige ontwerpjes, en dat allemaal zonder EQ6 of -7.
  Werk van de vakvrouw!!
  Heb een gezellige avond, en dat zal wel lukken met 'oude' fotoboeken :)

  Liefs,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd!
  Wat leuk zo'n quilt met boek er bij en een heel verhaal.
  En dan gezellig fotoboeken kijken vanavond, dat wordt veel verhalen vertellen en herinneringen ophalen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Onze dochters zijn in het zelfde jaar geboren 1970! En de quilt die je hebt gemaakt is een kostbaar geschenk..... Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allereerst van harte met de verjaardag van je dochter, wat geweldig om dit mee te kunnen geven aan je (klein)kinderen, dit vind ik nou zo geweldig aan het quilten, het heeft mij ook geînspireerd om bij bijzondere gelegenheden iets speciaals te maken, en het blijft tastbaar, ook als wij er eens niet meer zullen zijn! Petje af, hij is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En Chris? Was het net zo gezellig als bij ons? Vast wel.
  Wat een gave quilt laat je hier zien en wat leuk dat je zo goed heb nagedacht over de blokken. Dit is zo echt een hele bijzondere quilt geworden, eentje om voor eeuwig in de familie te blijven en gekoesterd te worden!

  Liefs van mij,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter! En wat een prachtige quilt heb je gemaakt! Het bedenken ervan lijkt me al een heel werk!
  Een fijne dag!
  groetjss,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Chris.
  Proficiat met zo'n mooie dochter.
  Wat leuk die quilt met de verhaaltjes echt een heel leuk idee.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Chris, gefeliciteerd met je knappe dochter en ik wens jou en Chago nog vele jaren om samen op haar verjaardag op visite te gaan!
  Prachtige quilt met een heel mooi verhaal, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh dat is nogal bijzonder, op die manier een quilt maken, met verhaal erbij. Een erfstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd met je dochter.
  Leuk een quilt met een verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat nog met dat kleine jarige meisje!
  Pracht quilt heb je voor haar gemaakt Chris, en erg leuk zo met het boek er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een geweldige quilt is dit geworden.. de verhalen er achter en het boekje erbij... dit zal gekoesterd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Chris en Chago, van Harte Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter.

  De deken is heel erg mooi, echt een levenswerk. Geweldig mooi.

  Veel groeten van Jantje, en ook een fijn weekeind toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beetje laat maar dat mag nog hé? {kon niet eerder een berichtje achter laten want dat mocht niet van de computer} Nog van harte gefeliciteerd met jullie dochter.
  Heel mooi de memory quilt die je voor haar gemaakt hebt.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd met je dochter. Wat een schitterend begin van je quilt-carriere. Enig gewoon weg!

  groetjes en fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 25. nou,komt spuit 11 ook nog langs: lieve Chris, van harte met de verjaardag van Lucia!!!
  En toen kon je dus al van die mooie dingen maken.......natuurtalent ben je!!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.