Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

De Amish Circle Quilt

Wat is dat lang geleden dat ik iets van de ACQ liet zien! Hij hoort bij een van mijn voornemens voor dit jaar, dus ben ik er ijverig aan begonnen. Eerst moesten er sashings en cornerstones gesneden en genaaid worden:


Daarmee werd de achtste rij aan de lap genaaid. Dat ziet er al aardig uit.


Nog 33 blokken te gaan, maar daar heb er al 5 van af!!

Blokje 89, Center Diamond. Rachel heeft voor drie huwelijken een uitnodiging gekregen. Drie familieleden van haar man gaan trouwen en voor alle drie moet er natuurlijk een quilt gemaakt worden! Dus zijn er drie bijeenkomsten (frolics) afgesproken waar de vrouwen van de familie aan het quilten zullen gaan. Voor alle drie een Center Diamond quilt.

Blokje 90, Het Ontbrekende Puzzelstukje. Terwijl de kinderen spelen met legpuzzels, zitten er 20 vrouwen, waaronder Lydiann, om het frame dat aan het plafond is vastge-maakt. Ze pitten een quilt door voor de veiling op de school. Met z'n twintigen!! Geweldig. Ze hebben grote lol en vertellen elkaar allerlei verhalen. Als ze bijna in het midden van de quilt zijn, schieten ze helemáál in de lach. Tussen de lagen van de quilt is er een puzzelstukje mee gesandwicht. Het is waarschijnlijk op de vulling terechtgekomen en niemand die het merkte.

Blokje 91, de Roman Stripes Variatie. Een van de "Engelse" buren van Martha vroeg haar of ze volgende week een maaltijd zou willen maken voor een paar van haar gasten, toeristen. Zij willen wat meer van het Amish leven weten en in een Amish huis eten. Martha zal haar best doen. Ze heeft ook besloten om een Roman Stripes Variatie quilt te maken. Lekker om restjes te gebruiken.

Blokje 92, Bewaren van eieren. Henry, het oudste zoontje van Rebecca, is helemaal weg van de kippen en zorgt heel goed voor ze. Het eerste wat hij 's morgens vroeg doet, is ze voeren. Ze hebben al zóveel eieren verzameld die ze in de kelder bewaren. Ze doen een laagje 'petroleum jelly' (wie kan mij vertellen wat voor gelei dat is??) op de eieren om de smaak er in te houden.

Blokje 93, Tumbling Blocks. Bij Lavina thuis verwachten ze een hele koude winter dus wordt de houtstapel flink aangevuld. Lavina heeft ook wel eens geholpen met het klaarmaken van ontbijt voor toeristen. Het enige probleem hierbij is het uitleggen dat er geen foto's gemaakt mogen worden en dat haar servies of handwerk niet te koop is. Ze leert haar dochtertjes de Tumbling Blocks met de hand te naaien en ze denkt er over hun quiltje met een katoenen flanel te vullen. Dat is makkelijker bij het doorpitten.

Zo, dat was een heel verhaal. Ik begin er zelf ook weer een beetje in te komen. Nog 28 blokken te gaan!


24 opmerkingen:

 1. Zo je zet er vaart achter zeg. Alweer zo'n prachtig exemplaar!! Leuk dat ook elk blokje een eigen verhaal heeft. Als je in dit tempo door gaat ben je voor de zomer klaar met je ufo's. ;-)
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie verhalen bij de blokjes, de quilt vordert al aardig, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke blokjes .En wat een mooi geheel heb je al.Succes met de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chris, Chris, wat werk je toch netjes en wat een geweldige kleuren weer!!!
  (ben ietsiepietsie jaloersig, wel...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh Chrisje wat leuk dat je weer verder hiermee gaat! En wat zien ze er mooi uit... net als je truitjes in je vorige blogje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ppppfff wat een karwij.
  Nog erger dan de huisjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige quilt wordt het! Zo vrolijk de kleuren en stofjes die je gebruikt! Succes met rij 9! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat zijn weer heel leuke blokken! het einde is in zicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke blokken, wat wordt het een gezellige quilt.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellige verhalen en de quilt schiet lekker op! Leuk Chris!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Chris

  Wat geniet ik altijd van het verhaal achter de blokjes, zo leer je de het hele buurtschap daar een beetje kennen. Hoe is het met Missie, ik mis haar al een hele tijd ze is toch niet ziek of overwerkt met haar huisje en tuin?

  Groetjes veel succes met alles Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt daar al heel wat mooie blokken met verhalen liggen.
  Steeds weer leuk om te lezen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Chris, je blokjes zijn weer geweldig, en de verhaaltjes erg leuk. Ik heb een link voor je naar het antwoord op je vraag wat petroleum jelly is:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum_jelly

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Chris een quilt waar je met genoegen naar kijkt een echte plaatjes en verhaaltjesquilt.Je hebt gelijk dat je hem af gaat maken want als de quilt klaar is zul je bij het zien van de blokjes en stofjes denken van o,ja dat was dat en toen was het dit verhaaltje en dat is ozo leuk.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu ik ze weer zie en lees kom ik er achter dat ik de verhaaltjes erbij toch wel gemist heb. Heel leuk dat ze er nog zijn voor de komende 28 stuks. Je bent wel heel erg op de goede weg bezig met al dat afmaken, knap hoor. (en zo mooi)

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een ontzettende leuke quilt. Ik ga er zeker eens meer van lezen want het lijkt me een leuke klus!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Chris.
  Je laat geen gras groeien over de goede voornemens.
  Mooi hoor om de blokken met de verhaaltjes.
  Fijne dag
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De blokken zijn op zich al mooi. Maar wat is het leuk om die verhalen erbij te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. He, he, eindelijk heb ik jou ook weer gevonden in je blog. Wat ben je lekker bezig in het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Met 20 vrouwen een quilt doorpitten! Dat is best heel gezellig, maar ik ben bang dat er hier dan alleen gepraat wordt en dat de handen stil liggen.
  Is dat op een bee ook niet altijd zo?
  Maar je schiet lekker op hoor, hij ziet er leuk uit met die randjes er tussen.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke verhalen erbij, en het is een gezellige quilt ook, met veel te zien in leuke -niet al te mutsige- kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ben je al ver! En wat wordt het mooi. Je nieuwe blokken zijn ook weer super! Zo mooi van kleur en netjes. Zal weer een pronkstuk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Väldigt fint täcke du gjort och med mycket fina olika välgjorda block!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.