Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Amish Circle Quilt

Het is een tijdje stil geweest bij de 11 Amish vriendinnen, maar hun leven is natuurlijk gewoon doorgegaan met alles wat daarin gebeurt. Eindelijk zijn er weer een paar brieven en patroontjes die ik graag wil laten zien.


Blokje 82, Corner Ball. Bij Lavina thuis was weer de jaarlijkse reünie van de 11 vriendinnen. Lavina is vreselijk blij dat iedereen heeft mee gedaan met het quilten van haar Center Diamond quilt en dat de grotere dochters ook meehielpen. Ze vindt het zo fijn dat het quilten van generatie op generatie wordt doorgegeven. De jongens hielden zich bezig met Corner Ball.
Blokje 83, Irish Chain. Het is ongelooflijk dat de zomer alweer voorbij is, schrijft Edna. Zaterdag hadden ze nog een picnic met de buren met natuurlijk heel veel lekker eten. Over 2 weken begint de school weer. Maar de eerste 2 weken gaan haar zoons maar halve dagen, want ze moeten hun vader helpen met oogsten. Ze kijkt uit naar het koudere seizoen, dan is er weer meer tijd om te quilten.


Blokje 84, Clean-up. De boerderij van Frieda en Marvin is klaar voor het koude weer. Ze zijn ook, samen met alle families van hun kerk-district, druk bezig geweest de school  te verven en ook het speelterrein op te knappen. Frieda en haar schoonzusje komen een keer in de week bij elkaar om aan hun quiltprojecten te werken.
Blokje 85, Star in a Star.
Een hele moeilijke brief van Lavern, waarin zij vertelt dat de buggy waar haar man en zoontje van 5 in zaten, is aangereden door een auto. Beiden waren op slag dood! Toch schrijft ze dat ze weet dat God haar zal helpen en zij met Zijn genade door elke dag heen zal komen. Het patroon van de sterren dat ze mee stuurt is symbolisch: de buitenste ster is haar man Dan, de binnenste haar kleine Joseph.


Blokje 86, Cornhusking Event. Wat is Ida blij dat zoveel vrienden en familie Lavern in de afgelopen week hebben geholpen! Ze is zelf druk bezig geweest met de inmaak, ook voor een paar oude buren die het niet meer zelf kunnen. De jeugd had een gezellige avond waarbij koppels van een jongen en meisje een wedstrijd deden wie het snelst maïs kon 'doppen'. Tegelijk was het werk van het 'doppen' dan ook gedaan!
Blokje 87, Lady of the Lake. Het was een drukke week met het oogsten van de alfalfa (zie opmerking onder aan berichtje). Maar nu krijgt Regina weer wat meer tijd, omdat ze niet meer hoeft te koken voor het hele team dat hielp bij het dorsen. Ze is begonnen met de Lady of the Lake quilt. Haar Spinnenweb quilt zit nu in het frame. Dat wordt lastig doorquilten met al die naadjes.

Blokje 88, Taffy Pull. Weer zo'n naam die moeilijk te vertalen is. Miriam heeft er een week geleden een dochtertje bij gekregen, Charlene, genoemd naar haar moeder. Op zaterdag hadden ze met 86 leden van hun kerkdistrict een herfstoogst picnic. De kinderen hadden veel plezier. Na de lunch was er een verrassing voor de oudere kinderen: als ik het goed begrepen heb, was dat het 'trekken' van toffee's en ze dan in papiertjes wikkelen. Maar de meeste toffee's waren al op voor ze ingepakt werden.

Terwijl je bezig bent met de blokjes van deze quilt, kom je heel wat dingen tegen die wij niet kennen, mooie en leuke. Maar ook mooie en verdrietige dingen die ons wél bekend zijn.
Ik heb nu toch al 8 rijen klaar, dus nog 33 blokjes te gaan.

Opmerking

Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. De groente lijkt wel een soort minitaugé, maar dat is het niet. Alfalfa zijn de kiemen van de zaadjes van luzerneklaver, terwijl taugé afkomstig is van mungboontjes (oftewel kadjang idjoe). Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente, waarvan een klein rauw plukje aan 1001 gerechten nét even iets extra’s toevoegt. (Uit Veggipedia)


15 opmerkingen:

 1. Ha,bekende plaatjes Chris,je schiet al lekker op!
  Vandaag is Marianne K geweest en hebben we de ACQ gedubbeld, daarna gingen aan de sneeuwmannen,het was een supergezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heb je weer prachtige blokjes gemaakt! super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zitten mooie plaatjes bij.
  Leuk al die verhalen erbij.
  Pppfff wat een andere godsdienst/ geloof al niet met zich meebrengt.
  ( in de privé sfeer )Deze mensen komen uit Australië ?
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om de leuke blokjes weer te zien en om de verhaaltjes te lezen.
  Nog 33 blokjes het eind is dus in zicht.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Chris,
  Prachtige blokken heb je er weer bij en wat zijn het toch vrolijke stoffen, ik ben deze nog aan het verzamelen, want eens...! Maar ik geniet dus nu vast van de jouwe! Fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke en frisse blokken zijn erbij gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze toch mooi Chris,en ik zie je nog hier in Zweden zitten er aan een te werken
  Ze zijn zo vrolijk en fris
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je weer mooie blokjes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zijn heel mooie blokken. Maar de verhalen erbij vind ik zo leuk. Maakt de quilt heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie blokken heb je er weer bij gemaakt ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat zijn weer een heel stel mooie blokken erbij. Wat een vrolijke stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat heb je toch weer leuke lapjes gebruikt, zo ziet het er altijd wows uit bij je!!!
  ik mail je van de week nog, hoor, Chris, maar soms komt het er niet van!!
  groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je weer met de Amish quilt verder bent gegaan.
  Wat een verhalen staan er bij. Zo krijg je een beetje zicht op het wel en ook het wee van deze mensen.
  Toffees trekken, ja zo heet dat hoor.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weet je dat jouw oude blog ook weer terug is, zij het een beetje vreemd en kaal.
  Net als bij Inge.
  Kan je de oude verhalen toch weer lezen.
  Gr. Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat mooi zijn je blokken geworden, het wordt een fleurig geheel. Ze blijven leuk om te maken.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.