Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

HOERA!! ........ en siggy's

Hoera!! Chago mag weer met een gerust hart achter het stuur van zijn auto kruipen. Gisteren heeft hij testgereden met een instructeur van Heliomare. Heerlijk voor hem. Nu moet ik dat weer loslaten en vertrouwen..... Zo gaan we stap voor stap vooruit.

En dan eindelijk weer een paar siggy's. Ik had het een poosje op een laag pitje gezet, maar de siggyrol roept om aanvulling. Ik loop er bijna dagelijk langs, dus ik ben weer aan het ruilen geslagen. Hier is de oogst van de laatste 2 weken.Een beauty van Milada uit Olomouc in Tsjechië met een enig paperpiecing patroontje. Ze schrijft dat Olomouc een aantrekkelijke toeristen en handelsplaats is.
Van Karen kreeg ik een siggy met een emotionele lading er in. Ze woont in een voorstadje van Montreal. Ze is 37. Twee jaar geleden werd haar vader ernstig ziek en stierf na een paar maanden. Haar moeder leerde haar in die tijd te patchen en quilten. De bloem en appel herinnert haar aan de liefde van haar vader voor de margriet en het plukken van appels.
Mary stuurde een siggy met lapjes van de staat Illinois, waar ze woont. Ze is bezig met de Dear Jane èn de Farmers Wife quilt.
Hoe vind je die van Gerlinde uit Duitsland, met de spin in het web. Past helemaal bij de tijd van het jaar. Ze heeft een boerenbedrijf met een hele grote tuin. Ze stuurde een mooie foto daarvan mee.
Monika, ook uit Duitsland, is in april dit jaar begonnen met de siggy-ruil. Ze quilt en patcht al 18 jaar en heeft al heel wat quilts gemaakt.
Corinne woont in Virginia, USA. Ze is gepensioneerd verpleegster. Ze maakt het liefst quilts die ze op kan hangen. Zij is ook kort geleden met de siggy-ruil begonnen.
Nou maar eventjes kijken of ik deze week tijd heb om ze aan de rol te naaien.

15 opmerkingen:

 1. Erg,erg fijn voor je man dat hij lekker kan autorijden,dat geeft een gevoel van vrijheid! En dat siggy's ruilen is een heel sociaal gebeuren hé? Wat is dat leuk dat je van mensen uit alle windstreken van de wereld siggy's krijgt met de meest bijzondere verhalen erachter!, heel leuk. Groetjes uit Urk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed nieuws. Dan is Chago ook minder afhankeliijk. En inderdaad is het voor jou weer een periode van loslaten. Moeilijk, maar het gaat jullie lukken.
  Mooie siggys weer.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is fijn voor Chago dat hij weer mag autorijden.
  Mooie siggies en verhalen erbij.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is weer een grote stap vooruit. Het zal voor jou wel moeilijk zijn om niet te piekeren als hij weg is. Mooie siggies.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn voor Chago! Hopelijk wen jij er snel aan!
  Mooie siggies, met verhaaltjes er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo Chris, wat een opsteker!!
  heel fijn voor Chago en jou, hij is weer eigen baas......en jij ook.....;;)
  geniet ervan, liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed nieuws, Chris, wat heerlijk voor jullie allebei. Een teken dat het dan misschien wel langzaam, maar zeker vooruit gaat. En je siggies zijn ook weer bijzonder, of door uiterlijk, of door het verhaal erachter.. Je beseft weer dat overal ter wereld in grote lijnen dezelfde dingen gebeuren.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Chris.

  Geweldig dat Chago weer mag rijden. Probeer rustig te blijven als hij weer op pad gaat met de auto ook al zal dat niet makkelijk zijn.
  Het is in elk geval weer een stap verder.
  Mooie siggy's ook hoor het ligt bij mij ook een beetje stil maar ik heb er nog een paar op voorraad zal er
  weer eens een paar versturen.
  Groeten Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chago, van harte gefeliciteerd, nu ben je weer lekker onafhankelijk, al denk ik dat Chris je met veel liefde heeft rondgereden! En Chris, dit geeft jou ook weer wat meer tijd voor je rol en al je andere projecten! Wat een gave siggies heb je erbij gekregen en inderdaad een heel lieve en emotionele lading! Wens jullie een heel fijne zonnige herfstweek! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat Chago weer wat verder is op de weg van zijn herstel.
  Je hebt veel en mooie siggies ontvangen !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat Chago weer kan rijden Chris, gefeliciteerd,
  Mooie siggys heb je gekregen. e ja ik merk ook vaak, dat achter vele siggys, mooie verhalen zitten maar ook vele trieste,
  Liefs Joke en een fijne dag.
  Schrijf je strajs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Stap voor stap vooruit ... goed nieuws.

  Als je belang hebt bij het patroon van de tas (met de lange benen) dan laat het me maar weten. Kan het dan scannen voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wonderful "Siggies" Chris, thanks for sharing!

  Quilty hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.