Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Koningin Mo

Chago heeft een nieuwe agenda. Op advies van de psycholoog. Een soort tafelmodel, waar we lekker groot, ruim en overzichtelijk alle afspraken in kunnen noteren. Vorige week moest ik er iets in schrijven en toen ik hem open sloeg, zag ik met prachtige gecalligrafeerde letters (een hobby van Chago) op een van de dagen van deze week staan: Koningin Mo. Hahaha, geweldig! Nu moet ik jullie natuurlijk gaan uitleggen wat dat betekent, maar dan moet ik eerst iets vertellen. Al jaren als ik 's morgens beneden kom, word ik enthousiast begroet door mijn 2 mannen: Max, de hond, die altijd de eerste is en dan Chago. Hij staat vroeger op dan ik, heeft meestal de hond al uitgelaten en is al bezig met brood bakken of het ontbijt klaar maken (de laatste tijd loopt het wel even iets anders). Ik kom doorgaans nog enigszins verfrommeld en met slaapwallen onder de ogen naar beneden en dan staat hij daar, armen wijd: "Goeiemorgen koningin!" Ik vind het enig, maar zo voel ik me niet echt. Maar .... en nu komt het ..... de laatste paar jaar, zo na mijn 65e, word ik niet meer begroet als koningin, maar als .... je raad het misschien ... Koningin Moeder!! In zijn agenda was geen plaats voor de hele moeder, dus werd het een stukje er van. In ieder geval kon hij niet vergeten dat deze moeder al weer een jaartje ouder was.

Er waren meer mensen die dat niet vergeten hebben of die het tot mijn verrassing te weten waren gekomen. De post had het dus weer druk. En dan wil je natuurlijk ook weten wat er in de een pakje zit. Nou dit: 3 pakjes en daar zaten een hoeden speldenkussentje met een lintje in de kleuren van de Zweedse vlag en een schattige schaartje in. Helemaal in mijn kleur en smaak.
En ze wil me aan het borduren hebben!!! Nou, dat gaat heus een keer gebeuren.

De dag zelf hebben we deze keer in tweeën geknipt, 's morgens een paar vrienden, schoonzus en dochter op de koffie en 's middags samen met de auto op stap. Naar dhr. Meeuw in Almere. Daar schreef ik al een keer eerder over hem en het quiltframe. Chago had dat frame nog nooit gezien en wilde wel eens weten hoe dat in elkaar zit. Oh jongens wat hebben we genoten!! Heerlijk over de Enkhuizer dijk gereden. Even gestopt en uitgekeken over het wilde water. Want wild was het, er stond heel veel wind. Prachtig. En toen aan alle kanten dat frame bestudeerd en uitleg gehad. Ik ben er helemaal weg van en Chago ook! Zo handig, ook om je sandwich te maken. Niet meer over de vloer kruipen of op de knieën op een tafel.... Thuis maar eens goed de maten nemen. Tot slot op een terras, uit de wind en in de zon met uitzicht over het water, ontzettend lekker gegeten. Het kon allemaal niet beter. Het was echt een superdag en ik voelde me deze keer wél als een Koningin!

19 opmerkingen:

 1. Lieve Chris,

  Veel te laat omdat ik niet wist dat je jarig was.
  Alsnog langs deze weg, Van Harte Gefeliciteerd, en dat er nog vele jaren bij mogen komen.

  Van Jantje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koningin Mo, van harte gefeliciteerd ! Wat een lief en schattig verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Fijn dat jullie zo een mooie dag hebben gehad.
  Als ik het goed begrijp dus starks misschien geen foto's meer waar je aan het sandwichen bent op een tafel ;-)
  Gr Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd Meis!

  en veel plezier met je quiltframe...want als het een beetje past ben je vast daar straks de nieuwe eigenaresse van.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd. Wat een heerlijke dag.
  En wanneer komt het quiltframe? Ik heb alleen de quiltring met standaard en die vond ik al mooi afgewerkt.
  fijne avond
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Harte gefeliciteerd en ik wens je nog heel veel gezellige en gezonde jaren! Jammer dat ik het niet wist, want dan had ik je een kaartje kunnen sturen!!
  Wordt dat frame je verjaarscadeau? En past het in de idylle? Ik ben er ook weg van, maar ja, ik wil mijn logeerbed ook niet kwijt, dus moet ik maar wachten tot de laatste vogel het nest heeft verlaten!
  Nog een heel fijne avond, dikke knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Chris, vorig jaar had je een logje en daarin schreef je dat je jarig bent op de 15e. Dus ik heb niks nagevraagd hoor ;) gewoon meteen op het verjaardagenlijstje genoteerd.
  Goed om te lezen dat jullie er een fijne dag van hebben gemaakt. Mooie verjaardagspost heb je gekregen.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Chris, nog van harte gefeliciteerd.
  Lekker ritje hebben jullie gemaakt, wat kan je dan genieten van zoiets!
  Groetjes van Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. DAg Chris,
  alsnog proficiat met je verjaardag.Ik wist het niet anders had ik je zeker een kaartje gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. van harte gefeliciteerd, je had een fantastische dag met je lief en bent verwend ( in het bijzonder met zijn aanwezigheid geloof ik ;) Heerlijk voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Noge gefeliciteerd Chris!!!!! Dat je nog vele koninginnedagen mag beleven met jou koning...En kijk even op mijn blogje, daar heb ik nog een leuke verrassing voor jou, heel toevallig vind ik zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ohh, lieve Chris, ik wist niet dat je jarig was.........je gaat nu op de kalender!!!
  nog van harte, nog heel veel gelukkige, gezonde, en creatieve jaren, samen met die lieve King van je!!
  feliciteer hem ook van mij!
  een hele dikke knuffel, liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog van ganser harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van harte gefeliciteerd nog. Oh ja, dat frame van Meeuw. Daar heb ik helaas geen ruimte voor, maar ik spaar voor de ring op de voet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alsnog proficiat !!

  Klinkt als een heerlijke dag, dat er nog velen mogen volgen SAMEN !! ;-))

  Lieeeffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kus, kus, kus voor de jarige Koningin Moeder!
  Het is zeker heerlijk zo iedere morgen begroet te worden!
  Goe weekend allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Happy Birthday Ms Chris! Sounds as though you are having good days. Love the collection of goodies you have pictured for us to see. The yellow hat is adorable with the scissors! Carolyn in Des Moines, Iowa

  BeantwoordenVerwijderen
 18. van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Chris nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, hopelijk voel je, je nog heel wat jaartjes "Koningin Mo".
  Het rek van dhr. Meeuw hebben zuslief en ik samen aangeschaft en hij bevalt ons uit de kunst.
  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.