Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

ACQ update

Ik heb nog nooit zoveel reacties gehad als op het vorige logje. Ontzettend leuk en iedereen heel erg bedankt voor de leuke manier van reageren! Dat geeft de burger moed.
Vandaag weer een paar blokjes van de Amish Circle Quilt.

Blok 23, Nine-Patch quilt. Twee weken geleden kreeg Rachel een baby, Henry. Miriam en Martha verrasten haar met een Nine-Patch quiltje voor de baby. Ook Martha en Lena, haar dochtertjes, zijn bezig met hun eerste quiltjes, ook een nine-patch. De meisjes zijn helemaal opgewonden over hun broertje en over al het bezoek dat komt en gaat. Ze hebben ook meegedaan met een Kerstopvoering op school. Eén sketchje deden ze in het Pennsylvaina Dutch, tot groot plezier van alle grootouders.

Blokje 24, Sleetje rijden. Het is bitter koud. Roy, de man van Lydiann, bracht Clara met de slee naar school en maakte met de andere kinderen een ritje. Ze kwamen allemaal met rode wangen van de kou thuis en kropen direct rond de kachel. Hete chocola en verse doughnuts stonden al op ze te wachten. Ze krijgen een drukke week omdat de kerkdienst deze zondag bij hun is. Maar de buren zullen helpen. Lydiann is ook nog naar een quiltfeest geweest waar ze met 32 vrouwen 2 quilts ten bate van de school hebben doorgequilt.

Blokje 25, Roman Stripes. Ook Eli, de man van Martha, heeft 2 van zijn kinderen meegenomen om te sleeën. De 2 kleintjes zijn thuis rustig aan het spelen, zodat Martha tijd heeft om bij te lezen over alles wat gebeurt in het leven van haar vriendinnen. Ze is ook al begonnen met sommige patronen die ze elkaar sturen. Ze heeft een Roman Stripes quilt in het frame, de laatste quilttop die haar moeder maakte voordat ze overleed. Een quilt met stofjes van jurken en kleding die zij en haar broers en zussen droegen toen ze kinderen waren. Een quilt dus met veel herinneringen.

Blokje 26, Varkensslacht. Rebecca en haar gezin hebben zich goed gesetteld in hun nieuwe woning, het huis van Friesa's ouders. Haar man kijkt uit naar warmer weer, zodat hij buiten op het veld kan gaan beginnen. Ze vinden het heerlijk weer terug te zijn in hun eigen district waar hun familie en vrienden wonen. Afgelopen vrijdag hebben ze samen met 2 andere families varkens geslacht en het vlees ingemaakt om de voorraad aan te vullen. Na afloop hadden ze een maaltijd van verse worst, aardappelen, maïs en versgebakken brood met 'apple-butter'. Volgende week gaan ze kippen slachten en lekkere kippensoep maken.

19 opmerkingen:

 1. Prachtige blokken, leuk hoe je het verhaal er bij verteld.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Chris,
  Niet gek hoor al die reacties, het is tenslotte een schitterende top geworden! Zo apart! Nu dit zijn ook weer schitterende blokken! Nog een fijne avond, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je bij ieder blok het verhaal erbij levert, Chris. Zo krijgt de quilt beslist iets extra's. Ik heb erg veel zin om hem ook te maken door jouw toelichtingen. Je leeft een beetje mee met al die gezinnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige blokken Chris, dat varkentje en het sleetje zo leuk en die strepen vind ik ook geweldig, ik zit steeds naar die stofjes te turen, zulke heerlijke kleuren. Wat zit alles er mooi strak in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Chris, weer een prachtig verhaal en blokken. Gelukkig huppelt het roze harten varkentje nog vrolijk rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ~~~zweefff~~~ even langs !!!!;-)

  Prachtige blokken weer, en de verhalen elke keer zo interessant.
  Varken kijkt nog wel erg blij !?

  Je siggie quilt wordt prachtig !!

  fijne week (( zwaaiii)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. pffff, jij ben lekker bezig geweest Chrisje! Wat een dotjes van blokjes, ben dan ook heel benieuwd naar je resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige blokken en ook de verhaaltjes erbij lees ik graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke verhaaltjes bij je blokken. Ze zijn geweldig. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke verhaaltjes bij je blokken. Ze zijn geweldig. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. sylvia(willemien)19 januari 2010 om 15:46

  mooie blokken, Chris, en wat werk je toch prachtig!!!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat een schitterende blokken weer Chris wat zal dat een mooi quilt worden
  Enig dat je zoveel reacties om je siggy quilt hebt gekregen, aar het is dan ook schitterend geworden.
  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke reacties heb je gekregen op je siggyquilt. Terecht ! Ik heb hem net nogmaals bekeken.
  Dit zijn hele leuke, verrassende blokken. Het zal straks vast een heel mooi geheel worden !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtig weer chris al die mooie kleuren.Ik vind kleuren kiezen moeilijk ik heb net mijn eerste blok af van een sampler voor beginners en zou best wat tips kunnen gebruiken.
  groetje Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg mooi blokje Crhis, en die slee....GAAF.
  En dan dat rosé varkentje ook al zo leuk.

  Groetjes van Annelies.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha,ik heb het staartje van het varkentje omhoog laten wijzen..ik vond het zo'n zielig verhaal...;-) Gezellige blokken weer Chris!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schitterend werk! En bedenk je die verhaaltjes zelf? Leuk.... Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Nee hoor Margriet, ik bedenk ze niet zelf. Patronen en de verhalen er achter komen uit het boek. Hoe dat in elkaar zit kan je lezen als je rechts in de zijbalk klikt op 'Amisch Circle Quilt inleiding'.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.