Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Verdriet maar toch blijdschap

Gistermiddag belde Chago van Aruba op dat zijn broer zaterdagavond in alle rust en vrede is overleden. Chago is ontzettend blij dat hij er nog op tijd was en dat er nog een moment van herkenning bij zijn broer was. In deze 2 weken heeft hij gelukkig tijd om alle familie te ontmoeten en, waar nodig, een handje te helpen. Chago is altijd de 'pater familias' geweest.
Intussen gaat hier het leven gewoon door. De rommel van de wc is opgeruimd en het nieuwe toilet ziet er super uit, ruimer. Deze of volgende week komt er nog een nieuwe gasleiding onder de vloer. Die bleek helemaal verroest te zijn. Je moet er toch niet aan denken....
Ook de siggy-post ging gewoon door. Ik heb er weer 7 nieuwe bij:

Van Els, Grietje, Tini, Tonie, Petra, Meriam en Miranda die in Virginia woont. Ze zijn weer allemaal even leuk. Ik verwacht nog 6 siggies, dan heb ik er genoeg klaar liggen om de laatste rand aan mijn siggy-quilt te maken. Afgelopen week ben ik nog even met die quilt bezig geweest en heb er rondom een bies aan genaaid. Daar komt dus nog één rand met siggy's omheen. Omdat ik de kleuren een beetje goed wil verdelen, wacht ik totdat ik het juiste aantal bij elkaar heb. Kijk, zo ziet mijn siggy-quilt er nu uit:


Ik vergeet nog iets!! Vorige week kreeg ik een e-card. En wat voor een! Een kerstman die letterlijk uit zijn dak gaat in allerlei verschillende dansen boven op een dak! Als ik het goed begrepen heb, kreeg ik deze kaart als een voorafje van de kerstruil van mijn Kerstruildame. Ontzettend leuk en heel erg bedankt!

15 opmerkingen:

 1. hallo chris, ik had je al een persoonlijk mailtje gestuurd, maar wil even zeggen dat ik je siggiequilt fantastisch vind!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Chris, we hebben al contact gehad over Chago,Ik was dan ook blij om te horen dat hij op tijd was, en zo een grote steun zal zijn voor zijn familie daar. Gecondoleerd met het verlies.
  Prachtig je siggys , en wat word je quilt mooi! Schitterend,heel apart, ik denk dat je maar weer een weekje hier naartoe moet komen, om mij inspiratie te geven om aan die van mij te gaan beginnen.
  Groetjes Joke en een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Chris,
  Chago en jij, gecondoleerd met het verlies, fijn dat hij op tijd was om afscheid te nemen.
  Ja het gewone leven gaat weer verder en je hebt een stel mooie siggies erbij! Je quilt wordt echt steeds mooier, ben benieuwd naar de laatste loodjes! Ook fijn dat de boel weer aan kant is en je nu kunt genieten van een heel mooi toilet! Fijne dag nog, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chris en Chago gecondoleerd met het verlies van jullie broer en zwager.
  Fijn dat Chago op tijd was om afscheid te nemen.
  Wat wordt je siggiequilt mooi ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Geniet elke keer weer van jouw kleuren.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Chris,
  Jullie allemaal van harte gecondoleerd met het overlijden van Chago's broer,(zwager, oom) Fijn dat hij op tijd was voor contact met zijn broer. Was hij ouder dan Chago? Fijn dat hij 2 weken daar kan zijn voor zijn familie.
  Je quilt wordt een plaatje. Leuk als het zo groeit he?
  En wat een geluk dat die verroeste leiding boven water kwam met de toilet-renovatie. Je moet er inderdaad niet aan denken... brr.
  Liefs,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd Chago en familie.
  Fijn dat je je broer nog hebt kunnen zien.

  Weer mooie siggies, sommigen ga ik al herkennen !!?
  Je siggie quilt ziet er zo fris van kleur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Chris, gecondoleerd met het verlies van je zwager. Toch een goed gevoel dat Chago nog een laatste contact met zijn broer kon hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je man nog op tijd was. Heel veel sterkte met het verlies van jullie broer en zwager.

  Je siggyquilt wordt erg mooi !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gecondoleerd bij het heengaan van jullie dierbaar familielid.
  Leuke siggies kreeg je binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Chris en Chago gecondoleerd met dit verlies en heel veel sterkte.
  Je siggyquilt wordt prachtig en al weer een flink aantal mooie siggies erbij.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Chris, we hebben gemaild over het verlies van Chago's broer en Chago's reis naar hem toe waar hij hem toch nog heeft kunnen begroeten en zijn blijdschap daarover. Ik wens jullie ook hier weer sterkte toe.
  Ik zie hier ook een quilt waarin vele siggies al op een heel vrolijke verwerkt zijn en ik mag dus aannemen dat de siggiesdoos weer wat ruimte heeft gekregen ;- ))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Chris en Chago, onze oprechte deelneming bij het verlies van jullie broer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gecondoleerd met je zwager.
  Fijn dat je man nog afscheid heeft kunnen nemen.

  Je siggiequilt wordt geweldig. Wat heb je toch een mooie kleurkeuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog van harte gecondoleerd Chris. Chago natuurlijk ook. Inderdaad erg fijn dat ze elkaar nog hebben gezien en dat zijn broer hem herkende.
  Sterkte, met alles
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.