Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Pompoenen, wind en sneeuw

Ik heb weer 2 blokjes van de Amish Circle Quilt af.
Het jaar begint al op te schieten en de vriendinnen van de cirkel-brief krijgen te maken met kou en winterse buien. Ondertussen gaan de dagelijkse bezigheden gewoon door.

Blokje 20, Pompoenen. De meisjes van Ida hebben de achtergebleven pompoenen van het land verzameld en toen hebben ze de hele dag pompoentaart en brood gebakken. Ook hebben ze met velen Rebecca geholpen met de verhuizing. Haar man Abe heeft voor de meisjes een klein quiltframe gemaakt. Dat was een complete verrassing voor ze. Ida heeft de top van een Fan-quilt, die haar moeder nooit had afgemaakt, in haar frame gedaan. Ze wil die quilt heel graag aan de volgende generatie doorgeven.

Blokje 21, Wind en sneeuw. Het is in Ohio ongebruikelijk koud geweest met lichte sneeuw en harde wind. Regina moest de was in de keuken bij de kachel drogen. Zij en haar man willen in januari Rebecca, die uit Ohio vertrokken is, bezoeken. Ze missen haar erg. Vandaag begint ze samen met de kinderen aan de schoonmaak van haar huis, want zondag is de kerkdienst bij haar thuis. Een paar vrouwen van de kerk komen morgen helpen met het wassen van de muren. Natuurlijk moet ze ook nog bakken voor zondag.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blok met de pompoenen in de kar. Mooi gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Chris, je blokken zijn mooi geworden. Ik heb een vraag, een tijd geleden heb jij een dekentje van zakdoekjes en een fleece kleed gemaakt. Hoe heb je de zakdoekjes daarin verwerkt? En dan bedoel ik heb je de randjes eraf gesneden of eraan laten zitten, omdat ze toch in de naad wegvallen?
  groet,
  Anita Ameling

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer beeldschone blokken Chris! Vind het verhaal erg pakkend vertaald! Volgend jaar hoop ik er ook aan te beginnen, nu nog iets te veel hooi op mijn vork! Fijne avond nog, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chris, wat een prachtige blokken en mooie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een enig blokken weer Chris, en zo vrolijk, ze doe echt heel anders aan hé dan in het boek. Ik vind de kleuren veel leuker.
  Groetjes Joke
  Ps zal het niet verklappen, grinnik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokken weer, Chris. het geeft toch iets extra's mee, het verhaal er achter. Lijkt me een heel leuk project.
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke blokken weer.
  Een goede oogst dat jaar !?
  Bij de onderste voel je het waaien.
  De verhalen erbij maken het zo leuk.

  Wat waren ze druk en eigenlijk ook wel een beetje zo als nu.
  Dh een mooi rek gemaakt.
  En poetsen voor de visite komt !!;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Chris, ik heb weer eens even een paar logjes van jou gelezen. Wat leuk allemaal. Je novemberquiltje is echt een schatje geworden en die siggy uit China, wow...wat een gepriegel, maar leuk hoor. En dan weer van die prachtige blokjes + bijbehorende verhaaltjes. Supergezellig!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.