Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Joke


Gistermorgen ging ik op weg om Joke Faber uit Zweden voor de eerste keer te ontmoeten. Het was eigenlijk de bedoeling dat we elkaar vorige week al zouden zien, maar Joke werd ziek. Gelukkig knapte ze zover op dat ik gister toch naar haar huis kon. Dat wil zeggen, naar het huis van haar moeder. Ik kon het vrij makkelijk vinden en ik werd al vrolijk begroet door de voortuin: een heleboel bloeiende planten in potten, een gezellig zitje en naast de voordeur twee bordjes. Een met 'Welcome' en een ander met 'House of love'. Dan aarzel je toch niet langer om aan te bellen! Toen werd ik ontzettend hartelijk binnengehaald door de moeder en Joke. De koffie stond al klaar, met wat lekkers, en jullie begrijpen dat we heel wat gebabbeld hebben.

Joke had iets heel leuks voor me meegenomen uit haar huis. Kijk maar. Het is een naai buideltje uit het begin van de vorige eeuw. Op de bodem zit een spelden kussentje en daar om heen vakjes voor kleine dingetjes. Zo schattig! Maar er zat nog meer in het buideltje: Allemaal kleine pakjes, haast zonde om ze open te maken. Nou was ik helemaal vergeten dat Joke een paar vingerhoedjes voor me mee zou nemen. En je raadt het natuurlijk al, in elk pakje zat een vingerhoedje!
's Middags waren we nog een paar uurtjes bij Sylkamode. Altijd heel gevaarlijk..... Ik vind het toch wel heel erg leuk om op deze manier nieuwe contacten te maken, leuke dingen over je hobby te delen, maar ook dingen die met heel andere facetten van het leven te maken hebben. Zo waardevol.
Nog allemaal de groeten van Joke en een fijn weekend.