Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Siggy-quilt

Na een weekje van heel veel onverwachte drukke bezigheden, had ik vandaag weer eens heerlijk tijd om in mijn Idylle te zitten naaien. Buiten regen en wind, binnen lekker gezellig. Een tijdje terug liet ik op een logje over nieuwe siggies een beginnetje zien van een quilt waar ik siggies in wil verwerken. Maar daar kwam ik niet mee verder, dus alles uitgehaald. Ik wil niet alle siggies zonder meer aan elkaar plakken, maar er iets aparts van maken en stofjes er bij gebruiken die in mijn kast liggen. Dus niets kopen. Ik had al wat blokken klaar en vandaag lukte het om 9 blokken aan elkaar te naaien.


Dit wordt dus het midden van de quilt. Er om heen komen nog randen met siggies. Ik weet nog niet precies hoe, maar dat komt wel. De siggies komen overal vandaan. Niet alleen uit Nederland, maar uit alle windstreken. De 4 donkere siggies, verwerkt als logcabin, in de hoekblokken stellen die windstreken voor: linksboven het Noorden (Zweden), rechtsboven het Zuiden (Italië), linksonder het (verre) Westen (Curaçao)en rechtsonder het (verre) Oosten (Taiwan).


In het hart van de quilt zitten siggies uit Nederland met als achtergrond een groene kleur, ons groene landje. Op de siggies de Dom uit Utrecht, een grachtenhuis, typisch Nederlands. Verder vond ik de bijen en de kip ook toepasselijk: Nederland lijkt wel zo vol als een korf bijen en verder zijn we er vaak als de kippen bij om onze stem in de wereld te laten horen.... Helemaal in het midden zit mijn eigen siggy. Mijn motto is: Thuis is waar je hart is!

16 opmerkingen:

 1. Wauw wat is die mooi aan het worden en de gedachten er achter zo mooi.
  Ik ben er gewoon weg van.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je er een schitterende vorm aan gegeven.
  Ik ben weg van de bloem hoeken, mooie stofjes allemaal.
  En een leuke gedachte achter het middenstuk, écht leuk !!

  Je poppen zo schattig in dat prachtige handwerk. Liefff van kleindochter.

  En mooi het 'verloren' borduurwerk.
  Wat nu een fijn thuis heeft gevonden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi idee om hem zo in elkaar te zetten,heel speciaal en anders dan andere quilts die ik al zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er heel wat moois van gemaakt en het verhaal erbij is ook leuk. Het is een vrolijk geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh Chris, jij maakt er iets mooies en origineels van! Chapeau (hoedje af)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat is dit leuk geworden Chris , ik heb daar nooit aan gedacht om er kleine quiltjes van te maken, ik vind dit heel origineel.
  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marijke Korving27 maart 2009 om 13:30

  Hallo Chris
  O wat is dit weer mooi geworden Ik herken er ook de siggy van Annelies van der Bergh in ik heb deze week van haar mijn eerste siggy ontvangen met een patroontje en ga nu mijn eerst siggy voor haar maken. Ik hoop nog veel moois van je te zien groetje Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Chris, Wat een origineel ontwerp. En leuk dat je de gedachten erbij en erachter erbij cadeau doet. Zo krijgt alles een diepere dimensie... Ik kijk uit naar de rest..
  Liefs,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je er een vrolijkerd van gemaakt, licht en luchtig zoals onze Hollandse luchten en wateren en daarbij die mooie donkere en exotische toetsen. Helemaal zoals jij en Chago zijn *Ü*
  Heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schitterend, zo ontzettend leuk en origineel.
  Ben heel benieuwd hoe de rest gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit gaat weer een heel mooie spannende kleurrijke originele quilt worden !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hallo Chris, wat een geweldige siggiequilt wordt dit!!!
  en wat heb je er in relatief korte tijd een hoop gespaard: ik weet nog dat ik één van je eerste was.........heel erg leuk!!
  veel succes ermee, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat wordt ie leuk!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat maak je daar een leuke originele quilt van.
  Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.