Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Een super MidweekWat hebben we genoten! Hier zie je ons voor ons huisje op camping It Wiid in Earnewald, Friesland. Een ruim, warm, comfortabel en praktisch 8-persoons huisje met een prachtig uitzicht over het water, doorvaart van het Prinses Margrietkanaal, en daarachter de ondergaande zon boven het waterrijke natuurgebied van de Alde Feanen. Af en toe kwam er een grote rijn-aak en duwboot langs varen die door de botsende en krakende ijsschotsen ploeterden. Natuurlijk hebben we veel gelachen, gepraat, heerlijk gegeten en ook nog aan een klein glas-in-lood quiltje gewerkt. Een techniek die de meesten van ons nog nooit hadden gedaan.
Je ziet dat we het er soms warm van kregen!

En natuurlijk waren daar ook de uitstapjes. Via Stadskanaal (super lekkere koffie met super lekker gebak...) naar de Naaidoos in Nieuw Buinen.Eerst rondlopen, je vergapen aan al het moois, dan aanraken, lapjes bij elkaar zoeken, rekenen......en beslissen. En dan, hè hè, neerploffen in een stoel aan de lange tafel in de 'tearoom' met een (gratis) kop koffie of thee en bij elkaar kijken wat je hebt uitgezocht. Tja, en dan naar de kassa......maar daar heb je rekening mee gehouden (of niet natuurlijk).
Een andere keer naar het Quilt Kabinet, quiltwinkel in Earnewâld. Lieve mensen en ook weer zó gezellig aan een koffietafel. En niet te vergeten ons bezoek aan de Hobby winkel in Scharnegoutum op de terugweg. Eerst reden we er voorbij, omdat het een huis is wat niet opvalt. Klein etalageraam aan de ene kant, raam van de woonkamer aan de andere kant van de deur. Smalle ingang, maar dan...!!! Je weet niet wat je ziet en je kijkt je ogen uit!Wat daar allemaal te vinden is, werkelijk àlles. We werden ontzettend hartelijk ontvangen door de eigenares, mevr. Wiersma: "Willen jullie een lekker bakje koffie? Ga dan maar wat rondkijken, dan maak ik het even". En even later zitten we helemaal achterin de enorme lange winkel achter een dampende bak koffie met een dikke plak cake.


Ook hadden we even de kans om in haar keuken te kijken. Deed me denken aan de keuken van Saartje, je weet wel.Er stond een prachtig kabinet, vol met porselein. "Dat heb ik gered uit een schuur. M'n moeder zei dat ik er niet aan moest beginnen, want hij zat onder de poep. Kon me niets schelen. Ik heb een glasscherf gepakt en hem helemaal schoon gemaakt".

Maar het klapstuk van de week was natuurlijk de expositie in het Fries Museum in Leeuwarden. Er zijn al heel wat foto's van die tentoonstelling op de weblogs gepubliceerd, daarom wilde ik dat eigenlijk niet doen. Maar ik kan het niet laten en wil jullie toch een paar foto's laten zien. Wat me vooral opviel, was dat in de grote zaal de quilts van Kaffe Fassett zo goed samen gingen met de antieke Hollandse quilts in één ruimte. Misschien dat dat kwam door de hele aparte uniforme kleur van de muren. Als een samenbindend element. Heel knap allemaal gearrangeerd.


Ik heb heel lang de samplerquilt van K.F. staan bewonderen. Ik kan er niets aan doen, maar ik vind zijn stoffen geweldig en heb thuis direct zijn boek waar o.a. ook het patroon van deze quilt in staat, besteld.
Er was veel en veel meer. We hebben genoten!

15 opmerkingen:

 1. Hallo Chris wat heb je het gezellig gehad en kan uit je verhaal lezen dat je heel erg genoten hebt.
  Mooi hé die winkel in Nieuw Buinen ik ben er ook eens geweest,helaas nog niet in het Quilt Kabinet, maar misschien dit jaar, hij staat op mijn lijstje.
  Chris je wilt niet geloven wat er voorop om mijn werk tafel ligt!!! Ja die tulp, die wil ik voor iemand gaan maken ooit als een amicorum.
  O wat ziet dat toetje er lekker uit.
  Groetjes Joke en welkom thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm, zo'n winkel waarin je kan verdwalen ... Dat is genieten!
  En als punt op de i dat smultoetje!
  Heerlijk dat je ons mee laat genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt weer energie opgedaan zeg!
  't Waren dagen met gouden randjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oo Chris dat is GENIETEN geweest voor jullie.Vol met indrukken ideeen inspiraties en lapjes(?)weer thuis komen .

  De vormgever van de tentoonstelling in Leeuwarden ,Saskia Meulendijks, is de oudste dochter van mijn oudste zus. Toen ik de tentoonstelling zag voelde ik me heel trots op haar. Ik vind dat ze het heel bijzonder heeft vorm gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dit een verwenmidweek geweest voor jullie! Het toetje ziet er subliem uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chris, wat een heerlijke midweek hebben jullie gehad. Fijn dat je dan allerlei adresjes kunt bezoeken die normaal te ver weg zijn. Die Saartje keuken, gezellig! De KF quilts prachtig. Dit is ook een favoriet van mij.
  Grandmothers secret is een ware maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit moeten heerlijke dagen geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn jullie er kostelijk tussenuit geweest, zeg. Echte vriendinnendagen! Heerlijke uitstapjes ook. Die wínkel... wát een feest. En de KF quilt... nou die behoeft geen krans, want die spreekt voor zich.. Qunst met een grote Q! En dat toetje... tja.. ik ben om gezondheidsredenen aan de lijn, dus: taboe, die extraatjes. Maar: een toetje met cachèt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat klinkt dat allemaal gezellig. Volgens mij hebben jullie een hele leuke tijd gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Chris wat een mooie weblog heb je
  en wat heb je prachtige werkstukken gemaakt.
  Ik ben helemaal weg van de naaimachinehoes en vraag me af hoe je aan dat patroon komt.
  Ik ga je toevoegen aan mijn faforieten en neem graag nog eens een kijkje op je weblog
  groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kind Chris, wat een supergezellig verhaal.
  Wat hebben jullie heerlijk genoten van alles. De keuken van de Fam Wiersma heb ik nooit gezien, maar 's zomers fiets ik wel eens naar Scharnegoutum. (heb ook wel eens voor een dichte deur gestaan, op woensdagmiddag. Nooit aan gedacht dat ze dan dicht is.)Altijd heel gezellig en genoeg te bekijken!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Chris, wat hebben julie genoten zeg! Het spat van de foto's en je verhaal af! Bedankt voor de leuke foto's van al die leuke winkels. en dan toch ook nog foto's van de tentoonstelling! Toch weer anders dan alle andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hááááá Chris, wat dacht je: "Die lust het toetje niet?" Nou ik heb er al meerdere keren van gesnoept, maar steeds las ik een reactie wilde plaatsen werd ik van de laptop weg gehaald door allerlei oorzaken. Maar nu heb ik er dan wel drie keer van kunnen genieten. Krijg je nou echt zo'n hele pot voor jezelf??? Wat zalig!
  Je kent me ;- ))
  Ik vind het zó leuk om alle "meisjes" weer op een rij te zien en ik weet precies hoe gezellig jullie het gehad hebben, heb de sfeer al eens mee geproefd bij jullie. Hallooooo, ik zwaai van hier even naar jullie allemaal en veel lieve groetjes van Corrie. Zwáááááááái!
  Chris enige foto's en die heel oude bestorven kleuren hebben dan weer mijn voorkeur, zo zacht en ingetogen, prachtig! Maar niets ten nadele van KF. Ik zoek nog steeds een boek van hem en niet omdat ik vind dat ie lelijke spullen ontwerpt, dat snap je. Dag, dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Ja, Corrie, je krijgt echt zo'n hele pot voor jezelf. En dat, nadat je al een overheerlijke maaltijd op hebt! En toch geen overvol gevoel. Het was superlekker en ontzettend leuk. Een brede zwaaaaaiiii van ons terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kwam even bij je buurten. Zie ik wat bekends...
  Dat huisje.... toen mijn vader met de vut ging, 6 jaar geleden, zijn wij met zijn allen in zo'n huisje geweest. Eerst twijfelde ik maar toen ik jullie aan de eettafel zag zitten, wist ik het zeker. Dat leuke ronde raampje!! Ja, leuk. Toevallig zeg.
  Jullie hebben mooie winkels bezocht.De glas-in-lood werkjes zijn mooi geworden.
  Oh, en dat toetje ziet er super heerlijk uit..

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.