Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Zigzaggen

Wat heb ik de afgelopen dagen gezigzagd! Letterlijk en figuurlijk. Uren achter de machine de blokken voor de plaid voor Lucia gezigzagd (met deze stofjes)met een zigzagsteek die weer bestaat uit 3 kleine steekjes. Lekker stevig en je trekt de rand niet in elkaar. Ondertussen heen en weer gezigzagd tussen laptop en pc om bepaalde problemen en vraagstukken op de laptop op te lossen. Gelukkig heb ik een kennis die verstand van zaken heeft en me in mailtjes aanwijzingen kon geven. En hij werkt weer als een tierelier. En dan nog het zigzaggen tussen huishoudelijke karweitjes, boodschappen, bezoekjes. Ach, jullie kennen het wel. Soms gaat het gewoon even zo. Kerstspullen weer in de dozen. Alleen de kaarten hangen nog! Die mogen van manlief nog niet weg. Ze blijven bij ons altijd tot begin februari hangen. Maar ondanks dat allemaal heb ik de plaid vandaag af gekregen. Morgen breng ik hem naar Lucia en dan kan ze er lekker met haar meidjes op de bank onder kruipen. (Jammer genoeg heb ik geen foto meer van de plaid)

14 opmerkingen:

 1. Wat is het een fleurige plaid geworden .Heerlijk om onder weg te kruipen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een fleurige plaid.
  Daar zou ik ook best onder willen liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijk quilt is dit geworden Chris, wat zal ze daar blij mee zijn.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verrukkelijke kleurige PLAID ?? is dit geworden, wat zal Lu er blij mee zijn, en haar meidjes ook, ik zie ze helemaal voor me met die prachtige koppies onder die stippen en rozen.
  Chris waarom is dit nu een plaid en geen quilt???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vrolijke. Hij is vast heel zacht en warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie plaid is het geworden. Erge warme kleuren !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig mooi plaid !!!
  Elk blok is een schilderijtje van rozen, heerlijk om onder te zitten en naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zigzag je altijd je blokken voor een quilt? Wat een werk zeg!
  Plaid/quilt? Voorkant/dunne fiberfill en fleece toch?
  Anyway, het resultaat is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Chris, wat ben je toch een duizendpoot.. en wat een mooi persoonlijk cadeau. Geweldig om te krijgen van je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een vrolijke plaid is dit geworden.
  heerlijk om onder weg te kruipen.
  groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Nee hoor Yvonne, ik zigzag de blokken nooit. Maar deze keer heb ik de quilt-as-you-go manier gebruikt. Voor de stevigheid, zodat de blokken niet scheef trekken. En ik heb de drie lagen alleen aan de rand vastzitten en ze niet doorgepit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is prachtig geworden, wat een fleurig geheel. Ik wilde vragen wat er aan de achterkant zit maar zag het al in het andere logje staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is ie mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.