Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Dickens, Deventer en 100 rozen

Het is alweer een paar weken geleden, maar het zit nog vers in mijn geheugen. Daar waren we dan, in Deventer. Mijn vriendin Ria, een vriendin van Ria bij wie wij een nachtje logeerden en ik. Het was koud, het was grijs en het was oergezellig.

Na een stevig ontbijt waren we de stad in gedoken, genietend van de leuke winkelstraatjes. Ria heeft altijd een boodschappenlijstje en als we haar eerste inkopen gedaan hebben, vinden we dat we een grote bak koffie, met absoluut gebak er bij, verdiend hebben.
Het was een week voor het Dickens weekend. Aan de andere kant van de Brink lonkte de ingang van het straatje waar het Dickens feest altijd plaats vindt. De naam van dat straatje? De Walstraat... Gedrieën togen weer op af en oooohh, wat was dat enig! Alles was al in kerstsfeer versierd.

Ook de etalages van de kleine winkeltjes. Hier en daar Dickens-muurschilderingen en, echt, uit het raam van de vroegere gevangenis hing een laken met een 'dame' er aan die probeerde te ontvluchten. Eén winkeltje trok mijn aandacht en ja hoor, in de etalage stonden ze: een hele rij vingerhoedjes. Nou ja, je begrijpt, dat kon ik niet voorbij laten gaan.We konden binnen nauwelijks staan, maar ik was 2 vingerhoedjes rijker. Op een staat een afbeelding van het Getijdenboek, het belangrijkste Latijnse gebedenboek in de middeleeuwser kerk. Dit afgebeelde boek wordt gedateerd op 1477, het jaar van het begin van de boekdrukkunst in Deventer. Doorgelopen naar het eind van het straatje en daar, rechts op het hoekje, vonden we ineens '100 rozen'. Een quiltwinkeltje! Zomaar onverwacht. Gestart in mei vorig jaar. Ook al zo'n heerlijk, nostalgisch winkeltje. Even een foto gemaakt en beloofd reclame te maken. Dus gauw kijken. Na de 100 rozen gezellig doorgewarmd met een lekkere snack. Ria en ik zijn weer een dierbare herinnering rijker.

10 opmerkingen:

 1. Dit ziet er een heel gezellig dagje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deventer is een hele gezellige stad om te vertoeven. Wat leuk dat je twee vingerhoedjes erbij hebt voor je verzameling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk uitje, Chris.Deventer is gezellig maar het Charles Dickens weekend heb ik nog nooit bezocht dan is het er zo verschrikkelijk druk.
  Leuke vingerhoedjes heb je erbij.
  Geen stoffen gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Chris, wat heb ik genoten met je tour door Deventer, Ik ben er nog nooit geweest, maar zo te zien de moeite waard. Wat leuk zo een Dickens weekeinden, Is dat met de kerst!!!Aha jij spaart vinger hoedjes!!! is even kijken waar ik ze opgeborgen heb, dan mag je ze wat mij betreft allemaal hebben!!O nu zie ik ook links staan "Vingerhoedjes!!!"
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk dagje uit voor jullie
  Heel bijzonder mooie vingerhoedjes Chris!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Nee hoor, Willy, deze keer geen stofjes. Ze zijn in dat winkeltje gespecialiseerd in rozenstofjes, vandaar ook de naam, denk ik. En daar kan ik nu even niets mee doen.
  @ Ha ha, Joke, wat ben je toch een heerlijk spontaan mens! Maar ga nu niet in de vingerhoedjes duiken, blijf nog maar even lekker zwemmen in je geweldige boek. En ja, als je weer eens in Nederland bent, is een bezoekje aan Deventer alles waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Petra (dochter van Ria)20 januari 2009 om 18:52

  Heee Chris!
  Nou volgens mij hebben jullie het erg gezellig gehad... dat boodschappenlijstje herken ik, ben er mee opgegroeid! Hihihi, ik maak ze zelf nu ook.
  Bedankt voor de link en liefzzzz,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Chris!
  Dat Deventer gezellig is, is een feit; ik woon er namelijk ook, hahaha!
  Maar zonder gekheid, altijd leuk om er te shoppen (die "hobby" hebben Petra en ik beslist van ma Ria georven!)
  Dank je wel voor het doorsturen van de link!
  Liefzzz & groetjes!
  Jerusa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deventer is een hele leuke stad. Regelmatig gaan we naar de boekenmarkt in augustus. Naar het Dickens festijn wil ik ook nog st4eeds eens heen.En wat een leuk quilt winkeltje kwamen jullie tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een heerlijk stadje om naar toe te gaan. Ik was er vorig jaar maart en zelfs zonder de quiltwinkel heb ik genoten! en dan nu hop, via de link alsnog naar de quiltwinkel, dàg!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.