Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

L*L*L

Lekker Lang Logje!

Zondagmiddag reden Ruth en ik door regen en windvlagen (het leek wel herfst!) naar Schagen. We woeien letterlijk de winkel van Aljona binnen. Daar was het al een gezellige boel, vol met dames, gretig om te kijken, te showen, te luisteren en stofjes te voelen. Aljona hield Open Middag, geholpen door Jacqueline (je weet wel, van Neeftjes-blog) en anderen, waar iedereen binnen kon lopen, kon laten zien wat er op een cursus gemaakt was of waar je nog mee bezig was en kennis maken met het cursus-programma voor het volgende seizoen.


Kijk Jacqueline hier eens enthousiast uitleggen hoe de applicatie cursus, die zij weer gaat geven, in elkaar zit. Ik mocht gelijk mijn quiltje laten zien.


Boven, op een lange tafel, was allerlei lekkers voor de high-tea uitgestald.


En kwam je allerlei verschillende quilts tegen:


Hoe vind je dit huis?!


Ruth showde haar prachtige quilt met die mooie warme stofjes.


Ik ontdekte ook een enig, origineel speldenkussen:


Ben daar helemaal weg van. En achter een stelling lag dit quiltje klaar, dat was afgesproken.


Herkennen jullie het nog? Dat is de mysterie van 2 jaar geleden. Aljona heeft hem machinaal voor mij doorgequilt. Nog niet zo heel lang geleden heeft zij zo'n pracht van een machine aange-schaft en kan je bij haar je quilt laten doorpitten. Dit is een quiltje met drukke KF stofjes, je moet dus wel even wat dichterbij kijken om al het quilt werk goed te zien.


Ik vind hem heel mooi geworden. Binnenkort afbiezen, tunneltje er op en dan mag hij bij ons in de kamer hangen.

Bij binnenkomst kregen we allemaal een lootje en aan het eind van de middag werden daar echt heel veel lootjes uit getrokken voor een prijsje, niks karig, integendeel! Aljona had er plezier in!


Ik had nog geluk ook en won een doosje prachtig quiltgaren:


Deze middag was echt supergezellig, maar het is áltijd heel gezellig om daar binnen te lopen. Heel plezierig en warm. Als je eens in de buurt bent, kan ik het je echt aanbevelen eens te gaan kijken. Met een hoofd vol ideeën en een pak papier vol komende workshops en cursussen, woeien we weer heel voldaan naar huis.


22 opmerkingen:

Monica zei

Leuk verslagje van jullie dagje in Schagen. De gezelligheid spet er van af.

BezigeBijMirjam zei

Dat ziet er allemaal gezellig uit bij Aljona. Helaas ligt Schagen voor mij niet naast de deur. Maar als ik weer een keer in de kop van Noord-Holland ben zal ik deze winkel proberen te bezoeken.

Rian, zei

Heerlijk logje weer. Je proeft de gezelligheid! En je mystery is prachtig geworden. Wat doet het quiltwerk toch een hoop he...

Truus zei

Wat een gezellig dagje uit hebben jullie gehad in Schagen.
En alleen maar met je mooie quilt en het doosje quiltgaren thuisgekomen?
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Floor zei

Gefeliciteerd met je prijs, dat komt altijd van pas.
Je quilt is prachtig doorgequilt, zo is het met de hand vrijwel niet te doen. En ook wel eens lekker om het uit te besteden.
Het was erg gezellig in Schagen, dat is te zien.
En die huisquilt.... dacht dat het echt een huisje was (een soort van hoes dus), maar het is gewoon plat. Erg leuk om daar je eigen huis in te verzinnen met afbeeldingen die je zelf uitkiest (kamers vol met poppen bijvoorbeeld, of een echte quiltkamer vol met lapjes:-)

Annie Kingma.Bonnema zei

Wel slecht weer, maar een heel fijne middag daar in de winkel in Schagen. Mooi is het quilt werk geworden zo, en ook wel eens leuk zoiets te laten doen
Groetnis Annie

Lilian Pilar zei

Chris, una entrada preciosa y una tarde divertida para ti y tus amigas.
Algun día cuando vaya por esas latitudes pasaré a visitarte y recorreremos esos hermosos lugares.
Felicitaciones, los hilos de acolchar Meltler son mis favoritos y las labores quedan bellamente hermoseadas con sus colores.
Xoxo
Saludos a tu marido.

Bezig Plus zei

Wat een heerlijke middag met al dat moois en N-Hgezelligheid....
Dat speldenkussentje is wel helemaal het einde, kan best concureren met de prachtige Quilts. En wat quilten ze daar mooi door, het is een pronkie geworden. Lekker nagenieten maar....
Steekjesgroetjes Anje.

neeftje zei

Wat was het leuk om je te zien, en ik vind je quilts prachtig!!!

Chris zei

Ja, ik was ook helemaal weg van dat speldenkussentje, zó apart. Aljona is een kei in vele opzichten. Ze geeft ook een workshop voor het maken van een super leuk 'koffertje', niet zo heel klein, met allerlei extra dingen er in voor vervoer van je spullen. Waanzinnig leuk!
Groetjes terug,
Chris

katrien zei

Fijne dag hebben jullie gehad.En wat een moois laat je ons zien.Mooi quiltwerk voor je quilt.

Elvira zei

Que bonitas reuniones, todas juntas enseñando los trabajos realizados. Luego merienda y regalos , que hilos tan estupendos. Saldrán buenos trabajos con ellos
Besos

feltfree på Åsly zei

Wat een gezellig middagje. Ik dacht al op de foto van Jaqueline te zien dat je in de prijzen gevallen was

baukje zei

Wat een leuk uitje en je quilt is'prachtig doorgequilt. Prachtig die foto van de achterkant. Knap hoor..

Ineke zei

Gefeliciteerd met je prijs, altijd leuk om iets te winnen. Wat lijkt me dat een heerlijke winkel en wat een prachtig quiltje, die ene die je nog moet afbiezen. De quilt die Jacqueline showt is /wordt ook een beauty!
Liefs, Ineke

Cisca Heiden van der zei

Het is weer een gezellig logje, van een gezellige dag! Wat is je quiltje mooi, dat verdient idd een mooie plaats! En gefeliciteerd met je prijs, boffers! Ik ben weg van de poppenhuis quilt, ik heb weleens iets soortgelijks op een beurs gezien en heb het patroon toen niet gekocht, ik vind het nog steeds jammer. En natuurlijk van dat schattige speldenkussen: zo apart.Het lijkt me een leuke winkel, zeker waard om eens naar toe te gaan.
Groetjes, Cisca

Marga (MarPie) zei

Gefeliciteerd met je prijs.
Ze heeft je quilt heel mooi gequilt.
Ze zal prachtig staan in de kamer.
Het speldenkussen is ook erg leuk.

Groetjes,
Marga♥

Yvonne zei

Wat leuk Chris! Ik ken die quiltwinkel niet in Schagen maar het ziet er supergezellig uit. Je quiltje is mooi doorgequilt. Ik krijg morgen ook een quilt terug die ik een poosje terug naar Amerika heb gestuurd. Ik ben ook zo benieuwd hoe die is geworden!
Mooi gekleurde klosjes garen heb je gewonnen!

Johanna Faber zei

Wat een super dag Chris en wat zal je vol inspiratie thuis zijn gekomen!
Groetjes uit Zweden en een fijne dag

Ans zei

Wat een mooie werken waren daar te zien, de gezelligheid van het bezoek straalt eraf!

marijna zei

Een hele middag gezelligheid! Leuk, Schagen ken ik uit mijn jonge jaren als ik bij mijn nichtje ging logeren. Toe was er nog geen quilt winkel! Hihiii...

Mobile App Developers zei

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!