Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Mooi Frankrijk

Wat kan je in een paar dagen toch veel doen, zien, genieten, praten (jaren inhalen!) en lachen. Dat heb ik allemaal in 4 dagen Frankrijk gedaan. Dat kán ook als je op bezoek bent bij een schat van een nicht! Ze woont zó mooi, aan de rand van een klein dorp waar 2 riviertjes samen stromen. Alsof je in een park woont, midden in het berglandschap van de Jura. Ze heeft heel wat kilometers gereden om ons naar de mooiste plekjes te brengen.

Kijken naar het Mont Blanc massief
Mont Blanc door de telelens

En naar het Middeleeuwse stadje Pérouges,  het decor voor menig filmopname zoals 'De Drie Musketiers' en  'Monsieur Vincent'   Prachtig!In Pérouges woonden boeren en linnenwevers. In een klein museum staan nog oude instrumenten die voor het weven van linnen werden gebruikt.In een van de straatjes staat het 'Grenier à sel', de vroegere zoutopslag.
 Belasting werd met zout betaald.

Foto van internet
In het museum is ook een 'zoutstoeltje' te zien, een klein stoeltje met klep waar zout in werd verborgen. Kwam er thuis controle, dan ging bijvoorbeeld opoe met de wijde rokken er op zitten.

Mijn lieve nicht zocht stiekem op internet naar een winkel met quiltlapjes en ja hoor! op de terugweg, niet ver van het vliegveld in Genève, moest ze echt even een boodschap doen en ik moest mee. Helemaal achterin was een kleine afdeling met lapjes.


Nu heb ik dus een enige herinnering aan deze dagen. De vingerhoedjes kocht ik in Pérouges.


23 opmerkingen:

Mieke van Minnen-Kanis zei

Wat een leuk reisverslag.... heb even meegenoten...Ziet er allemaal zo mooi uit. Geweldig. Groetjes Mieke

Truus zei

Mooi dat oude dorp en de blauwe regen die bloeit. Fijn dat je genoten hebt tijdens je reis.
Zelf neem ik ook altijd iets mee van handwerken uit een vakantieland-zo heb je steeds een herinnering als je er mee bezig bent.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

katrien zei

Fijn enkele dagen er tussen uit,en dan nog wat lapjes als herinnering.

Yvonne zei

Wat een heerlijke dagen in die prachtige omgeving!

Rya, Rotterdam zei

Wat heb je het heerlijk gehad... en wat laat je een leuke, nauwe middeleeuwse straatjes, huisjes en kerkjes zien ..... fantastisch. En natuurlijk moest je lapjes mee terugbrengen. Logisch toch!!
Groet, Rya

idaviltcreatief zei

O, wat een prachtige omgeving, heerlijk! Supermooie 'franse' lapjes gescoord, wat leuk dat je nicht daar aan dacht! En mooie vingerhoedjes voor je verzameling.

'ORANGERY STITCHERY' zei

Prachtige foto's! Wat een pittoresk dorpje en schitterend omgeving. Jullie hebben vast en zeker genoten hebben. Zonnige groeten uit New Orleans, Alice

Ineke zei

Wat een schitterende omgeving en wat lief van je nicht om lapjeswinkel op te zoeken ;-) Heerlijk om zo'n lief gezelschap deze dagen door te brengen!
Liefs, Ineke

marga zei

He echt gezellige foto's van een lief Frans dorpje. Fijn dat je het leuk hebt gehad en nog een mooie herinnering in de vorm van lapjes.
Ook al waren het maar 4 dagen je kunt nog heel lang nagenieten.
Groeten
Marga

conny's quilts zei

Heerlijk zo'n reisje tussendoor, prachtig plaatsje!

Floor zei

Leuke herinnering die lapjes en die grappige vingerhoedjes.
Wat ziet het er daar schitterend uit Chris! Niet te geloven dat zulke dorpjes nog bestaan. Al die mooie steentjes en geen geparkeerde auto's en verkeersborden. Kan me voorstellen dat het als een echte vakantie voelt die 4 dagen.
Nu lekker nagenieten, dat is ook altijd fijn.

BezigeBijMirjam zei

Heerlijk voor je Chris, deze dagen in de Jura.
En wat een lieflijk plaatsje dat Pérouges. Ik zal eens googelen, want toevallig hadden wij, mijn wandelvriendinnen en ik, het erover om de volgende keer naar de Jura te gaan. We zijn nu naar Sauerland geweest, ook heerlijk.
En wt een mooie lapjes! Echt het frisse lentegroen! En ook nog fraaie vingerhoedjes. Aardig dat jouw nicht speciaal naar dat winkeltje ging.

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijke omgeving!! En wat een mooie lapjes!
groetjes

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat een fijne dagen, prachtige foto's.
De stofjes en de vingerhoedjes laten je altijd terug denken, aan dit plezierige reisje
Groetnis Annie

Johanna Faber zei

Wat is het daar toch schitterend, geniet even mee en ga terug in de tijd

zo te zien hadden jullie schitterend weer
en heerlijk dat alles zo fijn is verlopen, weer een mooie herinnering om op terug te kijken

Fijne dag

Rian, zei

Wat zijn jullie héérlijk uit geweest, en wat een prachtige foto's!

Guusje, zei

Wat een mooie foto's van zo te zien heerlijke dagen weg. Mooie lapjes en de vingerhoedjes een prachtige aankoop met herinneringen.

feltfree på Åsly zei

Wat een leuke vingerhoedjes heb je gekocht. En wat een leuke lapjes zijn dat. Zalig om in zo'n mooie omgeving te genieten

quiltlodge gerda zei

De foto's zijn al zo mooi dus wat moet dat wel niet in het echt zijn geweest! Heerlijke dagen met je nicht, fijn dat je zo genoten hebt.

Willy zei

Fijn om zo een aantal dagen samen door te brengen en ook nog in een prachtige omgeving. Mooie souvenirs. Fijn weekend alvast, groetjes

Elvira zei

Que bonito pueblecito, y la historia que tiene. Los viajes familiares son una delicia
Besos

foekie's fashion zei

Wat een mooie foto's van die paar leuke daagjes. Schattige vingerhoedjes! Groetjes van Joke

Jorke de Jong zei

Wat een prachtige foto"s Chris!!

Groet en Zegen, Jorke