Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Een trosje druiven

Op de Applicatie quilt moesten natuurlijk kleine rondjes komen, een techniekje dat ik leerde op de laatste les van juf Jacqueline. Waar en hoe zou ik die gaan toepassen ..... Toen dacht ik aan een trosje druiven, dat zou wel in het geheel passen. Dus zoeken naar een plaatje van druiven en daar een ontwerpje van maken.


Leuk met een stitchery er bij. Je bent er wel zoet mee hoor! Maar kijk, ik ben tevreden met het resultaat.


Wat ik altijd zo leuk vind bij een druivenplant, zijn die krullerige 'grijpertjes' waarmee de jonge ranken zich vasthouden, vaak ook aan elkaar. Tijdens een van onze vakanties jaren terug in Spanje, kampeerden we vlak bij een wijngaard. Ik kon daar vrij door-heen wandelen en 's morgens vroeg ging ik daar vaak zitten, even in de Stilte.
Dan filosofeerde ik over die ranken en grijpertjes en paste dat in mijn gedachten toe op ons mensen. Je snapt het al: hoe belang-rijk het is om mensen te hebben met wie je verbonden bent, je aan kan vasthouden.

Dat was even een diepe gedachte, nu weer aan het alledaagse werk, de was, ramen lappen (daar heb ik een hulpje voor hoor .....) en nog meer van al die BBHH.

Fijne dag!


25 opmerkingen:

katrien zei

Mooi je druiventros.

sylvia zei

schattig gemaakt, Chris!!
liefs, Syl

Aangenaam verpozen met Joke zei

Mooi ontwerp van die druiventros en nog mooier uitgevoerd. Er zit ook een prachtige rand aan. Hart voor elkaar en elkaar vasthouden. Mooie gedachtes.
Groeten, Joke

Truus zei

Je druiventros is mooi geworden en de rand er om heen is schitterend. Ook het achtergrondstofje vind ik mooi passen bij de druivenrank-er zit ook zo'n sierlijke tak in.
Moest eigenlijk denken aan de Bijbelse betekenis van een druivenrank-maar dit is ook mooi deze gedacht van jou.
zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

foekie's fashion zei

Wat ziet die tros er mooi uit. Is leuk he het zelf ontwerpen. Mooie gedachten hierbij van jou, houd ik wel van. Groetjes van JOke

Floor zei

Jij wilt steeds maar bij mij in de leer Chris, maar dat heb je helemaal niet nodig! Die mooie druiventros is perfect!
Je bent klaar voor een grote applicatie-quilt als je het mij vraagt.
Het is zeker heel belangrijk dat je mensen kent waarmee je je verbonden voelt. Mooie vergelijking met die druiven trossen.

NADINE zei

MOOI MOOI ! :))

En, ach, die ramen lappen. Ik wou die ZO GRAAG kunnen doen... maar er zijn geen workshops hier :(( 'k heb die googled en ook op You Tube.... maar de technieken vragen voor veeeeel strijken en machine piecing, terwijk ik voor een handpiecing techniek zoek voor... Any hint for me, my friend ?

Have a lovely day and lots of stitches,

XOXOXO
NADINE

Marianne zei

Prachtige applicatie Chris. Kun je trots op zijn.
Groet, Marianne K.

Yvonne zei

Wat is deze ook weer goed gelukt!

Guusje, zei

Wat geweldig mooi is dit.

Rya, Rotterdam zei

Mooi zo, je bent weer aan appliqueren toe!! En met succes: een hartstikke schattig druiventrosje. (ik tikte bijna druiventrots ....
bijna freudiaans, hè; mag je ook zijn!! ik bedoel TROTS). Nu kun je verder aan je prachtige elegante vogel... doen hoor!! Groet, Rya

Hermie zei

Het is je supergoed gelukt, een mooie tros druiven en inderdaad we hebben elkaar nodig, anders ben je ook maar zo alleen op de wereld.

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat weer een mooi applicatie werk van jou..
En weer zo goede overdenking er bij, helemaal waar, samen is fijn, kan je niet zonder..
Je huis weer netjes gepoetst vanmorgen
Groetnis Annie

Saskia Smit zei

Mooi hoekje. Maar wat is nu de hele quilt?

Sis Voorn zei

Zeer mooi druiventrosje !

Ineke zei

Heel erg mooi, Chris. En een mooie gedachte!

Liefs, Ineke

baukje zei

Je juf kan trots op je zijn hoor. De rondjes zien er prachtig uit.

Antje uit Urk zei

Heel mooi die tros Chris! Ja heerlijk die Stilte... Hij is de wijnstok en wij de ranken... liefs uit Urk

neeftje zei

Een super trotse juf reageerd ook maar even, wat mooi toch! O en ramen lappen heb ik ook een workshop voor, maar ik geloof dat je die niet bedoelt!!! Hihihi groetjes en tot gauw!

Johanna Faber zei

Wat mooi Chris
Strekte met het huishouden
groetjes uit Zweden

Willy zei

Mooi Chris! Leuk patroon heb je er voor gebruikt en samen met je gefilosofeer is het een fijn blogje geworden. Groetjes,

Lilian Pilar zei

Chris, uvas deliciosas y dulces.
Bellos pensamientos...bsbs desde Madrid

Hennie zei

Wat is dit een mooie applicatie Chris.

Groetjes Hennie

Cisca Heiden van der zei

Wat heb je mooi geappliqueerd, Chris! Mooi logje is het weer.
Groetjes, Cisca

Eulalia Isabel zei

Hola Cris. druiven beautiful, liefde. Hartelijke groeten