Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Kleur en Fleur

Het middenstuk dat ik voor de Applicatie quilt maak (n.a.v. de cursus van Jaqueline), wordt echt kleurig en fleurig. Ik wilde er graag een soort pot of schaal bij, dus een mal uit papier geknipt. Je hoeft het voorbeeld van haar quilt niet na te maken, maar mag er je eigen invulling aan geven. Dat maakt de uitdaging natuurlijk nog groter.


Ik heb al wat gefestonneerd, probeer het zo fijntjes mogelijk. Met zijdedraad en ja! met een knoopje vóór de naald. Ik heb indertijd wel behoorlijk wat gefestonneerd in de ACQ, maar meestal met fliesofix en niet op deze manier. Met dat Fray Check. Dit wordt véél soepeler.
*******
Buiten staan ook nog steeds bloeiende planten in potten en decoratieve struiken. Zó mooi nog, vooral als je op de details let. Ik kan het niet laten om een paar foto's te laten zien.


Het is dus binnen èn buiten genieten!


20 opmerkingen:

Ans zei

Wat gaat je festoneerwerk mooi worden, je gaat ook zo snel. De natuur is inderdaad nog heel mooi, zo mag het van mij nog wel even blijven, de winter kan nog lang genoeg duren.

Monica zei

Mooie bloemetjes, vooral die je geappliqueerd hebt

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat wordt je festoneerwerk mooi n zo fleurig. Ik zat vanmorgen al vroeg in een wachtkamer en dan neem ik meestal een blad mee. In de quiltnieuws van september zag ik een klein fotootje van de pannekoek, zoals die in Spanje hing. Leuk om het te herkennen.
Groeten, Joke

Rini zei

Wat heb jij een mooie schaal met bloemen gemaakt! Prachtig........Nee zulke dingen kan ik niet . Maar vind het geweldig!En dat je het niet laten kon om ons de nog mooie bloemen in je tuin te laten zien kan ook geen kwaad ! Wat een onbegrijpelijk lekkere nazomer hebben wij toch! Afbraak heeft ook zijn charmes ,zie hortensiabloem .! Gr. R.

katrien zei

Wat een mooie mand voor je applicatie.
En nog zoveel bloemen in de tuin.

Floor zei

Wat bloeit er nog een hoop in je tuin Chris!
Ziet er net zo mooi en fleurig uit als je applicatiewerkstuk.
Je hebt het echt prachtig bedacht, de bloemen zitten volkomen in harmonie in de vaas. Echt heel mooi.

Yvonne zei

Prachtig die goudgele pot met bloemen. En ook buiten staat alles nog zo fleurig, je zou niet zeggen dat het al bijna oktober is.

Janny de Roo zei

letterlijk en figuurlijk ""een post vol blommen" mooi hoor !

Marianne zei

Prachtig, je bloemenvaas. En wat een mooie kleine steekjes.
Ook bij jullie staat nog veel in bloei. een mooi lang seizoen.
Lieve groet, Marianne K.

neeftje zei

Mooie bloemen hoor!!! Zowel in de pot als in de tuin, genieten he, zo nazomeren...

feltfree på Åsly zei

Wat een bloemenpracht, op het quilt en in de tuin. Volop genieten dus

Ineke zei

Prachtige vaas met bloemen, ziet er geweldig uit!!!
En je bloemen zien er nog geweldig uit!

Liefs, Ineke

Gonny zei

Dat is inderdaad ECHT genieten. Leuk nieuw werkje/oefening. Wat zo te zien perfect lukt!!! Heerlijk weer en nog volop bloemen om te geniete:-)

Rya, Rotterdam zei

Wat een ademloos mooie lap gebruik je. Had ik een paar dagen geleden al wel gezien, hoor, maar nu krijgt het vorm en body. Ik hou van dit soort motieven, prachtige kleurige bloemen.
Volop bloei nog in de tuin; mijn geraniums op het balkon staan ook weer volop te juichen.... heerlijk!!!
Groet, Rya

foekie's fashion zei

Dat is het zeker, binnen en buiten genieten. Mooie foto's heb je gemaakt. Je appliceerwerk wordt ook mooi! Groetjes van Joke

Anoniem zei

Wauw buvie, ik heb je mand vanmorgen in het echt mogen bewonderen maar je foto's van je tuin zie ik nu pas. Prachtig !!!

petronella zei

Prachtig je bloemen (ook de stoffen!) Het is hier ook nog steeds prachtig weer!

Conny's-blog zei

Ooo er bloeit zeker nog veel mooi,s bij jou buiten en je stoffen bloemen worden ook steeds mooier zo..................liefs.Conny

marga zei

Wat een laat je daar een mooi werkstuk zien. Echt heel mooi gedaan. Die vaas met die bloemen en dan die blaadjes van mij krijg je een tien voor de afwerking. En een extra vermelding voor al die mooie bloemen die op dit moment nog in jullie tuin staan te bloeien. Die vingers van jou moeten wel groen zijn dat kan niet anders.

Groeten
Marga

Marga (MarPie) zei

Dat fijne werk is wel aan jou besteed. Zo mooi zo netjes kan jij dat.
Zo'n vaas bloemen wil ik wel op de tafel hebben staan.
Heerlijk hé dat de natuur nog zo haar best doet.
Alleen toch een kleine kanttekening....die spin bloeit niet echt hoor. [lol] Spinnen en IK zijn niet een goede combinatie, zeg maar.
Voor jou en de jouwe ook een heel fijn weekend.

Groetjes,
Marga♥