Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Brrrrr!!!!

Verschrikkelijk wat een weer vandaag!! Bakken met regen vallen er uit de lucht. De vijver stroomt bijna over. Dan was het gister en de dagen daarvoor gelukkig beter. We waren een paar dagen bij mijn zus in het oosten van het land. Woensdag was ik met haar een dag op stap. Chago bleef bij mijn zwager die nog revalideert van een hartoperatie, zodat mijn zus er eens uit kon. En hij heeft voor ons gekookt! Paella met gebakken banaan!


Hier zitten we in het natuurgebied Springendal in Twente op een bankje dat haar jongste zoon van zíjn zoontje kreeg op Vaderdag. Dat kan je regelen via Staatsbosbeheer. Hartstikke leuk. En wat is het daar mooi. Kijk, met de zon door de bomen:


En vlak bij het bankje ontspringt een bron waaruit een beekje vloeit.


Er zijn meer van die bronnen in dat gebied, vandaar ook de naam.


Gister op de terugweg naar huis maakten Chago en ik nog een mooie tocht via de Hondsrug. Ik kon zelfs nog in het zonnetje tegen de auto aan zitten, midden tussen de aardappelvelden, en genieten van de mooie luchten.


In Odoorn kwamen we dit beeldje tegen:


Een eerbetoon aan Otie, oma in het Drenths. Otie paste vroeger (nu nog wel hoor....) op de kleintjes omdat vader en moeder op het land moesten werken.

We hadden gister maar één knallende regenbui. Precies toen we binnen waren in de 'Naaidoos'! Die kon ik natuurlijk niet overslaan. Chago kon lekker in de serre zitten en had zijn Calligrafie spulletjes mee, terwijl ik 80 keer heen en weer liep langs alle lapjes! Ja! En dit is de buit:


Het zijn weer mijn kleurtjes. Voor een geheim project, behalve het bloemenstofje.


Je snapt het al, het wordt iets voor iemand die af en toe ook mijn blog leest. Dus hierover horen jullie voorlopig niks. Maar ik kan mijn hart weer ophalen!!

Ik hoop dat het wat beter weer wordt en dat iedereen weer een fijn weekend zal hebben.
Liefs van mij.


22 opmerkingen:

inge zei

wat een leuke buit tijdens de regenbui, brengt direct de zon te voorschijn!

Mieke van Minnen-Kanis zei

Wat leuk, zo samen met je zus op het bankje van haar zoon.
Ze wonen ook wel in een erg mooie omgeving.
En ook het bezoekje aan de naaidoos leverde heel veel op....
Wat een mooie lapjes.
groeten Mieke

jolie zei

Mooie lappen!!

Annie Kingma.Bonnema zei

Gezellig en een mooi uitje.
Mooie stofjes gekocht bij de Naaidoos.
Een keer ben ik er geweest.
Geweldig mooi en zoveel prachtige stoffen en quilts
Groetnis Annie

baukje zei

Wat is het toch heerlijk dat gesnuffel in een lapjeswinkel. Wat een leuke foto van jou met je zus. Jullie zitten er inderdaad op zijn winters bij........

Ria van Kasteel zei

Wat heerlijk zo'n dagje met je zus. En als je dan toch in de buurt bent is een bezoek aan de naaidoos altijd geslaagd, mooie lapjes lekker vrolijk.

Liefs en een knuffel van Ria ;0))

Martine zei

Je kan wel zien dat jullie zussen zijn. Leuke foto en wat leuk om je eigen bank te krijgen in zo'n mooi bos.

Floor zei

Fijn dat jullie het gisteren getroffen hebben met het weer.
Lekker wandelen samen met je zus, heerlijk toch?
En dan lapjes scoren, ook al erg leuk, dan maakt het eventjes niet uit of het regent.
Vandaag weer een herfstdag, het houdt niet op.
Verlang nu alweer naar het voorjaar :-)

Truus zei

Gezellig zo samen met je zus op stap en wat leuk dat bankje in het bos.
En ja,bijna elke lapjeswinkel is een grote heerlijkheid!
Je was in de buurt-had je nog een warme kop thee kunnen krijgen.
goed weekend!
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Leuke dagen om zo samen van te kunnen genieten! En wat een heerlijke buit heb je gescoord! Nu lekker nagenieten en een fijn weekend, knuffel
Lida

M Verheij zei

Bedankt voor je gezellig blog.Wat heb je mooie stofjes gekocht.
Hopelijk mogen wij mee genieten als het af is.

mieke zei

Apart, dat bankje in het bos.
Ik wist niet dat dat kon.
Mooie kleuren lapjes zitten er tussen.
En dat bloemenlapje is multi finctioneel.
grtjs Mieke

Rian, zei

Wat heerlijk dat je zo op stap kon met je zus. Prachtige omgeving, en een heel bijzonder bankje! En als je dan thuiskomt staat je "prakje" klaar Heerlijk als je zo'n man hebt.. En je lapjes zijn ook heerlijk. Ben natuurlijk wel heel benieuwd naar je nieuwe projekt :) ;)
Fijn weekend, Chris

Monica zei

Ondanks het wisselvallige weer hebben jullie het toch heel leuk gehad in het Oosten, fleurige lapjes heb je gekocht

Lilian Pilar zei

Un bonito paseo con su hermana, deseando que su cuñado se recupere.
Platanos fritos que delicia.
Las telas son preciosas y ya quiero ver la sorpresa con esas telas y la de flores???
Abrazos saludos a Chago
Lily

sylvia zei

hallo lieverd, fijn dat je zulke gezellige dagen had!! Leuke foto van jullie! En Chago zelfs zijn schort nog gebruikt...haha!!
Ik heb aan je gedacht, hoor: die Chris loopt nu te snuffelen in de Naaidoos. Leuke buit en ik ben natuurlijk Aagje naar wat het gaat worden! Heel veel plezier met het maken van je nieuwe quilt!!! Fijn weekend en een dikke kus van mij!!!

Gerlily zei

Ik kom via via op dit blog terecht en wat leuk, ik was deze week ook bij de Naaidoos, probeer er 1 keer per jaar naar toe te gaan, omdat het echt een eind bij ons vandaan is. Mooie buit heb je. Ik ben ook goed geslaagd. Veel plezier ermee.

Chris zei

Leuk, je reactie! Wij wonen ook ver weg en het was dus fijn dat we er donderdag bijna langs reden! Ik was er al een paar jaar niet geweest.

Janny de Roo zei

Ondanks het slechte weer ben je de dag toch redelijk goed doorgekomen Chris. Odoorn is het dorp waar mijn schoonouders hebben gewoond, ik ken Otie dus ook.....leuk om het hier weer te zien. En ja....DE NAAIDOOS....als je toch in het noorden bent, MOET je daar gewoon naar toe, of liever gezegd, men wordt er als vanzelf naar toe gezogen......het sfeertje is er altijd goed en je hebt leuke stofjes gekocht, ook dat gaat als vanzelf.....hihi.

yvon zei

Leuke foto's maar jammer dat het weer niet meewerkte. En de naaidoos..... zucht..... wil ik ook binnenkort heel graag naar toe. Je hebt er super mooie vrolijke lapjes gescoord.....

Irene zei

bedankt voor de reactie die u op mijn blog achter liet. ik vind de stofjes die u heeft gekocht erg mooi. groetjes Irene

Unknown zei

Een leuke blog alweer Chris, ik geniet er iedere keer weer van. Ja, de Naaidoos is een Eldorado voor lapjesliefhebbers. Ik kan me voorstellen dat je er wel tachtig keer heen en weer bent gelopen. De volgende keer moet mijn man ook maar eens een eigen werkje of krant meenemen. .. :-) Odoorn en omgeving zijn heel mooi om naar toe te gaan. Wij gingen er altijd kamperen. en er is ieder jaar een folksdansfestival van Sivo.https://www.facebook.com/sivofestival. Oja en wist je dat de kerk (daor achter Otie en heur Kleindochtertje) uit dikke vlinten bestaat?
Fijn dat Chago die dag voor het eten heeft gezorgd voor jullie vier. Zodat je samen met je zus er even konden wandelen en van de omgeving genieten..

Veel groeten van Jantje