Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Ljoedmila en de CAL

Wat hebben Ljoedmila en de CAL nou met elkaar te maken? Eigenlijk niets, maar ik vond het leuk om haar er bij te zetten.


Pop Ljoedmila en haar hondje is al net zo vrolijk als het haakwerk. Maar ze heeft wél een geschiedenis. Ze komt van ver en woont al 22 jaar bij ons. Ze is geboren in Moskou, op de 'tigste' verdieping van een flat in een van de buitenwijken. Ze is met liefdevolle en artistieke handen gevormd en had een plaatsje achter glas van een kast. Tja, en toen namen diezelfde handen haar zomaar uit die kast en gaven haar in mijn handen.


Van wie die handen waren? Van Ljoedmila, de zus van mijn vriendin Larissa uit Wit Rusland. Tijdens ons 1e verblijf bij Larissa in 1992 regelde het 'Friedensfonds' (de organisatie die ons had uitgenodigd en de vakanties van de Tsjernobyl kinderen regelde) onverwacht een treinreis naar Moskou. Een belevenis op zich. Zo logeerden we bij Ljoedmila en werden we ondergedompeld in haar gastvrijheid en vrijgevigheid. Zij naaide kostuums voor toneelgezelschappen, acteerde zelf ook én ze maakt allerlei karakterpoppen van stof. Dit popje gaf ik haar naam.

En wat de deken betreft, nog 3 toertjes en ik ben bij.


9 opmerkingen:

 1. Oh Chris, wat een mooi verhaal weer. Wat heb jij prachtige dingen beleefd, geniet van die herinneringen. Je deken is ook mooi aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig.... het beeldje én jouw verhaaltje erbij.... koester het allemaal en wees maar blij met al je dierbare herinneringen.
  Ze maken het zo aantrekkelijk om in je hoofd te kruipen en te mijmeren.
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om zulke mooie herinneringen te mogen koesteren en er van te genieten.Ook je deken is een feest om naar te kijken.
  gezellige dag-hier schijnt de zon
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schatje jouw ljoedmila en lief dat jij dit zo maar kreeg, mooie herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om kennis te maken met ljoedmila, prachtig popje. Een mooi aandenken aan jullie bezoek aan haar. Je deken is zo mooi van kleurcombinatie. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk cadeautje. En je kleurtjes van de CAL zijn ook zo vrolijk. Ze passen goed bij elkaar die twee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig popje, mooie gemaakt ook. Al heel lang een dierbaar aandenken.
  Ga maar snel verder haken dan ben je weer helemaal "bij".
  Je kunt ook sneller gaan en vooruit werken natuurlijk want volgens mij zijn het steeds dezelfde steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful story Chris and the doll figurine is a treasure.

  Love your past posts too!

  Sun is shining in Iowa today!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi het verhaal, dierbare herinneringen Heel mooi popje ook
  De 3 toeren zal je nu wel af hebben
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.