Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Herinnering

Ik ben weer half boven water hoor en ik moet maar weer eens een logje maken.
Vorige week kreeg ik van JANTJE via de mail een enige foto:


Hij komt uit de verzamelbundel "Ach Lieve Tijd" van en over Groningen. Deze foto is waarschijnlijk in 1955 gemaakt tijdens of vlak na de opening van het confectie-atelier, firma Goes, te Stadskanaal. Ja en je ziet het goed: de dames zitten achter een JONES naaimachine!!!


Dat is natuurlijk iets voor mij, want het is bijna een jaar geleden dat er een Echte Jones uit 1953 bij mij binnen kwam. HIER kan je dat verhaal nog eens lezen (wel zonder foto's jammer genoeg). Door deze foto moest ik aan mijn vader denken. Hij zat nogal eens achter onze Pfaff naaimachine thuis. Ik heb in mijn albums gezocht en ja hoor, ik heb de foto gevonden. Hij is in 1956 genomen.


Vader is hier bezig plooien in de gordijnen te naaien. Mijn moeder kon geweldig verstellen, maar dát kon ze niet, al dat gereken en gedoe met die machine. Vader, met alles wat hij indertijd van zijn 7 zussen geleerd had, draaide er zijn hand niet voor om. Ik vond dat als kind prima, maar had helemaal nog geen belangstelling voor zulke dingen als naaien. Ik was, zoals ook op deze foto, bezig met andere dingen, tekenen, knutselen en lezen. Padvinderij en fantaseren over verre landen, indianen en mezelf verkleden, haha. Ik was meer met stoere en jongens-achtige dingen bezig. Dat naaien kwam pas veel later.


Hoe vind je mij als opperhoofd van de Xoba's? Heerlijke tijd, heerlijke herinneringen.
Die Pfaff heb ik nog steeds. Volgende keer weer iets naaierigs en quilterigs hoor.

29 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een prachtige foto's Chris !

Lida zei

Ik vind alle foto's heel leuk om te zien, maar vooral die foto van je vader! Net als mijn vader kroop hij achter het naaimachine, al was het bij mijn vader een onderdeel van zijn werk als stoffeerder. Jammer genoeg heb ik geen foto van hem achter het naaimachine. En wat een stoere van jou als opperhoofd, geweldig! Knuffel
Lida

Lilian Pilar zei

Una foto genial...besos...Lily

Willy zei

Hej Chris, wat een mooi verhaal en foto's. Leuk om je vader zo bezig te zien achter de naaimachine en tegelijkertijd een sigaar rokend.
Zo'n leuke foto van jou als opperhoofd. Zulke foto's mag je vaker laten zien.
Groetjes

Johanna Zweden zei

Welkom terug in blogland, heb je gemiste, en meteen een schitterend stukje terug in de tijd.

Enig dat je als die foto´s nog hebt.

Je bent niet verandert Chris

Fijne dag groetjes Joke

AnitaS zei

Wat een leuke foto's. Vooral die van je vader achter de naaimachine.

sylvia zei

hallo Opperhoofd, wat een leuk verhaal met die Jones machines!!!
Enne, ik heb me altijd suf zitten rekenen bij het maken van gordijnen met plooien en haakjes (toevallig vorige week nog met mijn moeder over gehad), en nooit kwam het uit........grrr!!!
Blij dat je er weer half bent, kruip je nu de andere helft naar boven of laat je je weer een halfje zakken??
Liefs, Syl

Jenni zei

Ik vind je schitterend als opperhoofd :-)

ria vogelzang zei

Joh Chrisf, wat een fantastische oude foto's! Leuk om je vader achter een naaimachine te zien zitten (enooknogzonprachtige!) dat was in die tijd toch ook wel bijzonder!
En geweldig dat je die Pfaff nog hebt!
Fijne dag!

Jasmijn zei

Wat een leuke foto's! En ook zeker mooie machines. Wat leuk dat je die machine van je vader nog hebt. Zelf heb ik de oude machine van mijn omaatje nog (was eigenlijk meer mijn moeder hoor!) En daar zitten zulke mooie herinneringen aan.
Ik hoop dat je weer snel helemaal boven water zult komen.
Groetjes van ons allemaal

marga zei

Hallo Chris
Wat een leuk verhaal. En een vader achter het naaimachine dat gebeurde bij ons thuis nooit. Mooi hoor die Jones machine blijt jouw leven bezighouden en dat is te begrijpen.
Groeten
Marga

Anoniem zei

Heerlijk om te lezen en wat een geweldige foto's. Als opperhoofd doe je het niet slcht hoor, lang en statig, en standvastig staan, mooi. Hoe oud was je op deze foto?
De foto met je vader heerlijk gewoon, het brengt zoveel herinneringen naar boven. Niet mijn vader achter een naaimachine hoor nee, die was van mijn moeder.
Gewoon het tafelkleed bij voorbeeld, die hadden wij vroeger ook en daar kon heel goed het vlooienspel op doen.

Groetjes,
Marga♥

Janet zei

Het creatief bezig zijn zit dus echt wel in je genen. Wat een geweldig dierbare foto's!en als opperhoofd doe je het uitstekend hoor!Fijn dat je er weer bent!!
groeten janet

Floor zei

Ach, wat een leuke foto! Je ziet er zo stoer uit! Kan me bijna niet voorstellen dat deze stoere meid later zo'n lieve quiltende dame zou worden haha!
Maar creatief was je toen dus ook al.
Leuk hoor je vader achter de naaimachine.
Mijn opa was klerenmaker, dus die deed niets anders en hij ontwierp ook kleding, maar geen quilts hoor, dat bracht geen geld in het toch al zo lege laadje.
Leuk hè al die jeugdherinneringen, en we krijgen er steeds meer naarmate we ouder worden.
Groetjes,
Floor

Anita A zei

Hoi Chris,
hoezo volgende keer iets quilterigs of naaierigs, je hebt het over naaimachines, dat heeft toch te maken met naaien?? hahaha.
groet,

Corrie zei

Van mij mag je vaker iets nietquilterigs of -naaierigs schrijven hoor lieve Chris, ik vind dit geweldig mooie foto's en heb het verhaal erbij met graagte gelezen, afwisseling van spijs doet eten.
Ik hoor je lach van maandag trouwenns nog steeds ;- )))
Was supergezellig hè Chris.

mieke zei

Mooi verhaal en nog mooiere foto's.
Schitterend, je vader achter de naaimachine.

quiltlodge gerda zei

Mooie herinneringen om te koesteren.

Heleen zei

Wat een prachtige oude foto's!

Anoniem zei

Hi Chris,

Fijn die mooie herinneringen bij die foto's. En allemaal leuke reacties. Wat een "Jones" niet allemaal teweeg kan brengen...

Lieve groet van Jantje

inge zei

leuke foto's!!!!

Rian, zei

Haa! Daar ben je weer een beetje. Heb je wel gemist hoor. Fijn dat je weer een beetje terug bent. En ja. 't is al gezegd, natuurlijk, maar heerlijke foto's. Jones all over the world :) En je ouders...zo geconcentreerd allebei... ik ben meteen weer even "vroeger thuis"...Zoals Marga al zei, het tafelkleed... alleen sprongen bij mij de 'vlooien altijd naar de verkeerde kant, door de vleug... Mooie 'matten' stoelen, trouwens. En zo'n nostalgisch logje is net zo leuk als een quilterig verhaal hoor.
Liefs,
Rian

Rian, zei

Vergeet ik nog te zeggen dat je een super-opperhoofd bent. Daar hebben de Xoba's zich vast veilig mee gevoeld. Had je dat zwaard buit gemaakt op de 'blauwhemden'? :))

Martine zei

Wat een leuke foto van je vader. Mijn vader zat ook wel eens achter het machine maar dan om hem schoon te maken en drupjes olie te geven want daar had mijn moeder een hekel aan.

marijna zei

Wat een nostalgie Chris. Enig die foto waar je vader aan het naaien is. Zelf ben je we leen beetje veranderd als ik zo de foto vanjou bekijk!! Geweldige herinneringen zijn dat.

Inge zei

Wat een leuk logje, Chris. En ik zie dat jij vroeger ook al zo'n stoere meid was!
De foto van je vader achter de naaimachine in zijn zondagse (?) pak vind ik geweldig!

foekie's fashion zei

Enige foto's en leuk dat je weer iets Jones-achtigs bent tegengekomen. Groetjes van Joke

Lee Prairie Designs zei

Great photos Chris....love the one of you!
Hugs, Carolyn

yvon zei

Als ik dit soort verhalen lees dat merk ik dat ik echt een sentiemntele oude dwaas aan het worden ben. Heerlijk die foto's en verhalen van vroeger.