Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Recept, een beetje nostalgie en een wasbeurt.

Wil je het recept weten van het maaltje dat Chago maakte (zie vorig logje), dan kan je het HIER  vinden. Ik kan het je echt aanraden, het was héérlijk.

Woensdag hadden we ook al zo lekker en gezellig gegeten. We waren bij "DE GENERAAL". Een restaurant in het oude stationnetje van Baarn waarvandaan heel vroeger het treintje naar Utrecht vertrok. Wij bezochten een tante in Baarn en zij trakteerde ons daar op een heerlijke lunch. Ze is de enig overgebleven tante van mijn vaders kant, nog even gezellig en flink als vroeger. Een paar jaar terug is ze binnen Baarn verhuisd naar een appartement, pal naast het huis dat mijn opa in 1920 liet bouwen en waar ik heel veel herinneringen aan heb. Kijk, hier zie er een fotootje van op een kalender uit 1928, die mijn grootouders kregen op hun 25 jarig huwelijksfeest.


Op één januari was het gewoonte dat de hele familie zich in dat huis verzamelde. Het was een groot gezin met 9 kinderen en een berg kleinkinderen. Het was heerlijk om in de grote hal een aanloop te nemen, op een tapijtje te springen en dan over het glad gepoetste parket te zeilen. Of om vanaf de 3e verdieping over de brede houten trapleuning in cirkels naar beneden te roetsjen. Of om verstoppertje te spelen en te schuilen in een plekje op de zolder met de bedienden kamertjes van vroeger. Nostalgie. Opa zag ik altijd als een soort vader Abraham, oma was een lieverdje. Op deze foto zit ze rechts in een stoeltje van de draaimolen.


Haar tweelingzus zit in het midden en mijn vader is boven op de molen geklommen. Mijn oma heette Christina en ik ben naar haar vernoemd. Ook het huis heette Christina, maar dat staat er nu niet meer op.

Nu weer even terug naar vandaag. Vanmorgen vroeg heb ik onze sprei eens in de wasmachine gedaan. Dat was nog nooit gebeurd en hij ligt toch al zo'n 13 jaar regelmatig op ons bed. Genaaid als een sampler om met rolmes en machine te leren omgaan en later grote punten er aangezet om als sprei te kunnen dienen.


Nu wilde ik wel dat ik een waslijn had en dat ik hem daar mooi aan kon laten hangen. Dit is natuurlijk geen mooie hoek om hem te showen, maar ik wilde hem toch even buiten hebben om zo veel mogelijk te laten drogen.

Zo, dit was het voor vandaag en voor deze week. Een fijn weekend maar weer en groeten van mij.


20 opmerkingen:

Annelies zei

Toch niet op de Nassaulaan ?
Fijne dag.

Elizabeth zei

Ik vond je pan in het vorige berichtje zo lekker ruiken..., ja echt gewoon vanaf het scherm kwamen de geuren me tegemoet... Maar helaas kan ik niet bij het recept, je moet daar voor inloggen en ik heb geen permissie, zegt Google..
Wat leuk om te lezen over een grote familie, ik herken het ook bij mijn man. Ik zie jullie al heerlijk roetschen over het parket.

Groetjes, Elizabeth

Johanna Zweden zei

Wat leuk even deze herinneringen Chris,
Wat een schitterend Quilt is dit Chris, lekker vrolijk
Fijn weekeinden groetjes Joke

katrien zei

Mooie bedsprei.
Mooie herinneringen.

Ans zei

Leuke herinneringen haal je op, heerlijk is dat, mijmeren over hoe het vroeger was. En het is waar, alleen de mooie herinneringen blijven hangen. Mooie quilt ook. Groetjes, Ans

Heleen zei

Wat een prachtig huis. Jammer dat het er niet meer staat. En die familie foto, geweldig zo'n bezit.

AnitaS zei

Wat een heerlijke herinneringen zijn dat. Leuk dat je ook nog foto's hebt. Mooie sprei is het.

Willy zei

Mooi verhaal Chris. Wat een prachtig huis. Leuk die oude kalender.
Prachtige sprei.Ik moet meteen aan Lupineke denken die rondreed in Zeeland opzoek naar een plekje om haar lappendeken te showen.
Kijk maar even, het is een leuk verhaal. http://lupineke.blogspot.com/2012/01/in-weer-en-wind.html
Fijn weekend

petronella zei

Dat is toch één van de voordelen van ouder worden, zo vele herinneringen, schitterend, deze herinneringen, en dan zo'n mooi huis, leuk hè, die oude foto's!En dan nog je gezellige zonnebloemensprei, laat ik nou ook zonnebloemen op de slaapkamer hebben!

Monica zei

Wat kun je je rijk voelen als je zulke herinneringen op haalt, en met foto's erbij spreekt het echt tot de verbeelding, heerlijk. lukt het om deze quilt in de wasmachine te krijgen?

quiltlodge gerda zei

Och, wat een prachtige foto's. Echt uit de oude doos en dat grote huis met die "spelletjes" van jou, dat klinkt als de verhalen uit een sprookjesboek of beelden uit een oude romantische film. Heerlijk dat soort herinneringen. Dat recept ga ik eens even bekijken want lekker eten, daar houden we wel van ;-) (alleen nu nog even niet; ik hou het nog even bij gemalen en gepureerd voedsel. (Maar Wim weet ook dat tot iets lekkers te toveren hoor, de schat!)

Lida zei

Gaaf dat huis, ja daar hou je dan leuke herinneringen aan over! Wat een mooie sprei is het, ik zou ook niet weten waar ik de grote stukken moest drogen, kieper alles in de droger! Fijn weekend verder, knuffel
Lida

Floor zei

Leuk weer even die jeugd herinneringen, dat blijft maar komen als je ouder wordt.
Spannend om die quilt te wassen, altijd maar afwachten of hij goed uit de machine komt, maar zo te zien ziet hij er nog prima uit.
Groetjes,
Floor

Inge zei

Chris, die herinneringen van jou zijn zo heerlijk. Nu weer dat leuke huis van je oma met al die familie erbij. Helemaal leuk!
Mooie quilt heb jij op je bed liggen en nu is hij weer fris gewassen, lekker!

Liefs,
Inge

PS: het eten uit je vorige logje ziet er heerlijk uit en ik heb het recept maar even opgeslagen. Ik denk dat ik het eens ga proberen.

margaquilt zei

hallo Chris.
Wat een mooie foto.
Ik vind dat je wel op jou oma lijkt.
De kleding van toen lijkt mij niet zo makkelijk voor deze tijd maar mooi is het wel.
Nog bedankt voor het recept ga het echt eens uit proberen.
Fijne zondag
Groeten
Marga

sylvia zei

huh, moeten we gaan actievoeren???

nou ja, ikke niet!

chris, wat een leuke herinneringen en prachtige foto!!! Wat een heerlijke tijd lijkt het me, zo veel meer ontspannen dan het 'nu'.
en dank voor het recept, maar was je niet één ingredient vergeten...hahaha......ik houd dat maar voor mezelf!!
liefs, Syl

Erna Peekel zei

Leuke herinneringen aan die tijd.

Groetjes,
Erna

Antje uit Urk zei

Wat een leuke herinneringen! En zo'n prachtig huis! Is die kalender ook nog van toen?
Tajine..!lijkt me heerlijk!
Je quilt ziet er weer heerlijk fris uit!
groetjes en een fijne dag!

cannadutch zei

Hoi Chris,

Ik heb Chago's recept uitgeprobeerd en het is onmiddellijk verkozen tot favoriet! Het was heerlijk!

Groetjes, Ank

Yvonne aka sommeke zei

Bedankt voor het recept Chris en Chago! Ik probeer het zeker uit!
Leuk toch, die "oude" foto's, fijne herinneringen!
(ik lees weer wat bij)