Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Onder Zijn Vleugels

Kijk eens: het eerste quiltje dat ik op het frame heb doorgequilt. Terwijl je bezig bent, ontstaat de sandwich.


Ik had hem al op stapel staan, maar heb hem uiteindelijk voor een lieve vriendin afgemaakt. Een paar maanden terug hoorde zij dat ze een ernstige vorm van borstkanker heeft en ze doorloopt nu een intens traject van chemo en later ook nog bestraling. Dat heeft me vreselijk geraakt. Ook omdat ik me gedeeltelijk kan voorstellen waar ze doorheen gaat. Vier jaar geleden werd ik er zelf mee geconfronteerd, alleen veel minder ingrijpend en ernstig.
Terwijl ik met dit quiltje bezig was, zag ik er een heleboel symboliek in waarmee ik haar wilde bemoedigen. De kleuren passen helemaal bij haar en de bloemetjes doen me denken aan haar geweldige tuin. Ze is een fantastische tuinierster. Het Flying Geese patroontje doet me denken aan 'vleugels'. Er zijn heel wat bijbelteksten die ons vertellen dat we, net als het jong van een arend, mogen schuilen onder de vleugels van de Vader. Of dat een ouder xf3nder het arendsjong gaat vliegen, zodat hij niet valt. Zo wil God ons ook dragen. In oud-bijbelse tijd droegen mannen vaak een wijde mantel die hij met zijn arm kon uitspreiden en om een beschermeling kon heen slaan. Daar was je veilig. Vandaar ook de symbolische beschrijving: onder de 'vleugels' van de Schepper.


Het kabelpatroontje in de tussenbanen lijkt op het 'drievoudige snoer', ook een bijbels beeld: de verbondenheid van 2 mensen xe9n God (dat beeld wordt vaak bij huwelijken gebruikt). Ik gaf het quiltje de naam: Onder Zijn Vleugels. Het is inmiddels weggevlogen en veilig bij mijn vriendin aangekomen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit logje met trillende vingers heb zitten schrijven, dat gebeurt me nooit. Dat komt, denk ik, ook omdat het behoorlijk persoonlijk is. Hoop dat jullie het me niet kwalijk nemen.
Vanmiddag horen we de uitspraak van de rechtszaak.

26 opmerkingen:

ineke offenberg zei

Hoi Chris wat een mooie quilt met prachtige kleuren, wat zal ze er blij van worden.Heel veel sterkte de komende tijd. Liefs Ineke


Ps wat een leuke huisgenoot,

Anita zei

Wat is je quilt mooi geworden. En heel bijzonder door de symboliek die je erin hebt gestopt.

Willeke zei

Het is een prachtig quiltje geworden, Meis.
Mmoie sprekende kleuren.
Je vriendin zal er vast heel blij mee zijn.
Ik wens haar veel sterkte met de komende tijd.

Het is een heel lief gebaar, zeker omdat je al die symboliek erin hebt verwerkt.

(ik ben superbenieuwd naar de, voor jullie hopelijk positieve, uitspraak van de rechter)

groetjes,

sylviawillemien zei

lieve meid, ik heb met kippenvel je blog gelezen!!! Dat je vingers ervan trilde kan ik me wel voorstellen, het is erg als je vriendin zo ziek is!
Van het verhaal zullen je vingers niet getrild hebben, dat is jouw rotsvaste geloof ik God!
Dank voor de leerzame woorden in je verhaal!
liefs, mij

sylviawillemien zei

Lieve Chris, wat een bewogen blogje! Ik kan me voorstellen dat je vingers trilden toen je over je vriendin schreef. Ze zullen niet getrild hebben bij de leerzame woorden, dat is jouw rotsvaste geloof in God.
Dank voor dit verhaal, liefs, Syl

q.lodge gerda zei

Lieve Chris, en met jouw logje heb jij mij weer geraakt. Prachtig quiltje en laten we met z'n allen een beetje bidden voor je vriendin. Maar ook voor de veroorzaker van het ongeluk en hopelijk vinden jullie na vanmidddag in jullie hart de ruimte om hem beetje bij beetje te kunnen vergeven (Hoe moeilijk ook!).

Johanna Zweden zei

Hij is schitterend geworden Chris, nu daar kan ze heel blij mee zijn.
Schitterend verhaal erbij Chris en dat maakt het nog persoonlijker voor haar. We denken allemaal aan haar, en dat zal haar extra kracht geven.
Knuffel voor haar
Hoop dat alles goed is gegaan vandaag.
Knuffel Joke

wilma zei

Wat heb je een prachtige quilt gemaakt!!
Fijn dat we deel mogen uit maken van jouw verhaal.....

Lida zei

Nu bij mij staan na het lezen de tranen in mijn ogen en ik ben al aan het snotteren (nasleep van de griep), meis wat ben je toch een lieverd dat je deze mooie en symbolische quilt voor haar hebt gemaakt, maar ik denk dat zij er niet alleen mee omgeven wordt door Gods vleugels, maar ook gewikkeld wordt in jouw liefdevolle omhelzing! Ik wens haar en jou sterkte! Dikke knuffel
Lida

katrien zei

Hele mooie quilt met prachtig quiltwerk.
DAt je dit met ons wilt delen zegt al genoeg.Veel sterkte.

inge zei

Chris, wat lief en mooi dat je dat hebt kunnen maken voor je vriendin! ze zal het koesteren! veel succes met de rechtszaak!

Floor zei

Die trillende vingers kon ik natuurlijk niet zien op je blogje, maar ik kan me voorstellen hoe emotioneel dit voor je is.
Heel lief dat je dit verhaal met je mede-quilters wilt delen. Dat is toch vertrouwen?
Ik leef met je mee en met je vriendin, want het is een zware beproeving die zij moet doorstaan.
Dit mooie quiltje zal haar heel erg tot troost zijn, dat weet ik zeker.
Ze zal het koesteren totdat ze weer beter is en nog heel lang daarna.
Liefs,
Floor

joke zei

Prachtig quiltje, je vriendin zal daardoor geroerd zijn. Lief van je om haar op deze manier te troosten.Sterkte met alles. Groetjes van Joke

miranda sol zei

JE ziet gewoon dat dit met heel veel liefde en gevoel gemaakt is...en hoop dat ze het nog heel lang mag koesteren...net als jullie vriendschap. Dikke knuffel en hoop dat de uitslag positief voor jullie heeft uitgepakt!

Chookyblue zei

what a gorgeous quilt.......I am sure it will help her journey.......

Yvonne aka sommeke zei

Een erg prachtige quilt en aan je logje merk je dat je er met liefde hebt aan gewerkt!
'k Hoop dat het steun en sterkte biedt voor de zieke vriendin!

Marijna zei

Ik voel met je mee met dit quiltje. Mijn vriendin zit in hetzelfde schuitje. En jij hebt ook nog ens zelf ondervonden hoe je je dan voelt. Wat zal je vriendin blij zijn et dit cadeau. Hoe het afgelopen met de uitslag van de rechtzaak?

Marga zei

De trillende vingers zijn niet te zien maar ze mogen wel hoor. Dank je wel voor je vertrouwen om dit met ons te delen. Dat het quiltje "onder Zijn vleugels" nog maar heel lang een steun voor je vriendin mag zijn.

Groetjes,
Marga?

P.s. HEt is wel een SCHITTEREND quiltje.

Willy zei

Ik vind 'm prachtig en nu ik heb gelezen over de symboliek vind ik 'm ook heel speciaal. Een prachtig cadeau van jou aan je vriendin.
Veel sterkte voor jullie.
Lieve groet

Heleen zei

PRACHTIG!! Je quilt, je verhaal. Logisch dat dit alles je raakt. Bedankt dat ik deelgenoot mocht zijn.

MarianneD zei

Lieve Chris,wat heb je dat prachtig verwoord...helemaal waar!
En wat een mooi kado voor je vriendin,veel sterkte voor jullie allebei.
Persoonlijk? Dat is juist fijn,zo is het leven toch?
Ups and downs...

Inge Slaats zei

Lieve Chris, ik heb niet eerder gereageerd op dit bericht omdat ik het eerst even moest laten bezinken. Je hebt het heel mooi verwoord. Het is een ontroerend verhaal. Ik denk dat je vriendin deze quilt wel zal koesteren en dat het haar zal helpen in deze moeilijke tijd, zeker nu ze weet wat jij allemaal in deze quilt verwerkt hebt.
Je bent een lieverd!

Dikke knuffel,
Inge

Antje uit Urk zei

Heel mooi Chris! Wat lief van je om dit voor je vriendin te maken, en wat een indrukwekkende symboliek, en een mooi getuigenis heb je met dit logje gegeven!
Ik zal bidden voor je vriendin en ook voor de uitspraak van jullie rechtzaak, dat lijkt me ook heel spannend voor jullie!
Een lieve groet, Antje

Saskia zei

Een prachtige quilt vol liefde om moeilijke, misselijke uren te kunnen doorstaan.
Ik wens je vriendin heel veel sterkte toe!

Shirley zei

Wat een prachtige quilt en mooi gebaar, ik weet uit ervaring dat dit heel veel steun geeft, naast alle familieliefde iets tastbaars waar zoveel liefde ingequilt zit.

jolie zei

Wat is deze mooi geworden en ook de symboliek er achter!!