Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Postcard voor Ierland

Ik ben van de week een hele dag bezig geweest met een mini projectje: het maken van een kaart van stof, 10 x 15 cm. Tjonge, dat was weer iets nieuws voor mij.


Eerst een ontwerpje tekenen, ik wilde iets met molentjes, patroondeeltjes uitknippen, op stof strijken, weer knippen, nog een keer strijken op een verstevigd onder-grondlapje. En dan naaien en versieren met de machiene. Uit de vrije hand, dus ondertransport uitgeschakeld. Ik moest echt zoeken welk garen geschikt is. Eerst uitproberen op een proeflapje en dan het echte lapje er onder. Spannend!! Ik moet zeggen dat ik weer heel wat ervaring rijker ben. Ik had wel een boek met tips bij de hand. De achterkant heeft een licht stofje, ook verstevigd. Daar schrijf je adres en afzender op. Beide deeltjes gaan op elkaar. Ik heb er nog een extra velletje heel stevig spul (weet de naam niet) tussen gedaan. Tot slot de randen met een brede applicatie steek aan elkaar genaaid. Postzegel er op en op de post.
Deze kaart heb ik gemaakt voor een speciaal doel waar Anita in een logje over schreef en is verstuurd naar de Irish Patchwork Society. Op hun site kan je het volgende lezen:

30th Anniversary of the Irish Patchwork Society"

In 2011, the Irish Patchwork Society will be celebrating 30 Years! 2011 is also the "Year of Craft". To celebrate both these events the IPS will be hosting a wide variety of events including a special National Exhibition on the theme of "Branching Out".
The National Exhibition takes place in July 2011 at the Botanic Gardens, Dublin.

"Branching Out" Fabric Postcard Exhibition

As part of the celebrations for the 30th Anniversary of the IPS, we are running a special postcard exhibition in conjunction with the Special National Exhibition. This exhibit will be on display from the 30th June - 2nd August in the Botanic Gardens, Dublin.
Postcards must be fabric-based, be standard postcard size (6 x 4 inches), be on the theme of "Branching Out", must be sent through the post (i.e. stamped, not sent in an envelope!). Postcards must be sent to the IPS PO Box - see address below.
Postcards are non-returnable, instead they will be sold off in aid of an Irish Breast Cancer Charity at the Knitting & Stitching Show in November 2011. 
This exhibition is open to everyone - you don't have to be an IPS member to send in a fabric postcard.
We're hoping to get lots of National and International Entries! Deadline for entry is: Mid-June 2011
For further details please see Fabric postcard details
Kijk, zo ziet de hele kaart er uit:


16 opmerkingen:

 1. Hij is schitterend geworden Chris, en wat een leuk boek lijkt me dat.'
  Volgende keer als ik in Holland ben, neem het dan even mee, dan kan ik er even doorheen kijken.
  Groetjes Joke en alvast een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Chris,
  wat een kunstwerkje, chapeau!!! Ik ga er ook eens naar kijken, groetjes
  Petronella uit Frankrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij was al leuk, en hij is nog steeds leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hxe9 dat heb je wel hxe9xe9l mooi gedaan hoor,en dit voor een eerste kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kaart is dit geworden Chris.
  Een waar kunstwerkje.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar dat is mooie, klein maar heel fijn!! En wat een prachtig doel! Ik denk dat deze kaart heel goed in de smaak zal vallen en het thema is mooi bedacht! Prachtig!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hollandser kan niet, en wat knap gedaan voor een eerste kaart! Goed dat je de Link erbij heb gezet, ik was ook van plan mee te doen ( ben ook maar een beginner) Ik kan vanavond op mn blog ook weer eentje showen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bedenkt ook steeds iets nieuws! Wat is ie leuk geworden!
  In een enveloppe versturen kon natuurlijk ook, maar zo is het wel leuk dat er echt een postzegel op komt met een stempel.
  Weer een nieuwe hobby erbij?
  Wat te denken van alle kerstkaarten? Ach nee, dat wordt veel te veel.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Chris
  De kaart is geweldig leuk geworden hoor.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is hij mooi geworden.
  Fiber male noemen ze dit toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is nou nog eens een hele leuke kaart Chris. Die gaat vast wel een leuk bedragje opbrengen voor het goede doel! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haa chris, even naar je terug zwaaien, trouwe vriendin !!;-)

  En je card bejubelen, die ik vannacht al heb bewonderd.

  Zooo leuk, hollands maar toch met een tikje Caribbean !!

  Mooi weekend (((ZWAAAII)))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tjonge,dat ziet er prachtig uit Chris!
  En dat voor je eerste! Je ontdekt steeds weer nieuwe paden hxe9?
  En een heel goed doel ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooooh wat een leukertje is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Chris wat een enig project is dat en je hebt een prachtige bijdrage geleverd. Ik had nog nooit van quilt postcards gehoord, het begrip is er in de borduurwereld al lang en ik mocht meerder geborduurde brieven ontvangen. Ik vind het heel leuk om dit nu ook te zien.
  Wat een schattige moestuin heb je gemaakt, echt een plaatje!
  Het is weer oergezellig bij je Chris. Liefs van Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij is prachtig geworden en voor een eerste helemaal een geweldige prestatie, ik was het ook al van plan, maar dat spul moet ik dus eerst nog ergens op de kop zien te tikken! Maar bedankt dat je mij er nog even aan herinnerde! Oh en wat betreft DD's reactie, ze vond hem mooi!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.