Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Postcard voor Ierland

Ik ben van de week een hele dag bezig geweest met een mini projectje: het maken van een kaart van stof, 10 x 15 cm. Tjonge, dat was weer iets nieuws voor mij.


Eerst een ontwerpje tekenen, ik wilde iets met molentjes, patroondeeltjes uitknippen, op stof strijken, weer knippen, nog een keer strijken op een verstevigd onder-grondlapje. En dan naaien en versieren met de machiene. Uit de vrije hand, dus ondertransport uitgeschakeld. Ik moest echt zoeken welk garen geschikt is. Eerst uitproberen op een proeflapje en dan het echte lapje er onder. Spannend!! Ik moet zeggen dat ik weer heel wat ervaring rijker ben. Ik had wel een boek met tips bij de hand. De achterkant heeft een licht stofje, ook verstevigd. Daar schrijf je adres en afzender op. Beide deeltjes gaan op elkaar. Ik heb er nog een extra velletje heel stevig spul (weet de naam niet) tussen gedaan. Tot slot de randen met een brede applicatie steek aan elkaar genaaid. Postzegel er op en op de post.
Deze kaart heb ik gemaakt voor een speciaal doel waar Anita in een logje over schreef en is verstuurd naar de Irish Patchwork Society. Op hun site kan je het volgende lezen:

30th Anniversary of the Irish Patchwork Society"

In 2011, the Irish Patchwork Society will be celebrating 30 Years! 2011 is also the "Year of Craft". To celebrate both these events the IPS will be hosting a wide variety of events including a special National Exhibition on the theme of "Branching Out".
The National Exhibition takes place in July 2011 at the Botanic Gardens, Dublin.

"Branching Out" Fabric Postcard Exhibition

As part of the celebrations for the 30th Anniversary of the IPS, we are running a special postcard exhibition in conjunction with the Special National Exhibition. This exhibit will be on display from the 30th June - 2nd August in the Botanic Gardens, Dublin.
Postcards must be fabric-based, be standard postcard size (6 x 4 inches), be on the theme of "Branching Out", must be sent through the post (i.e. stamped, not sent in an envelope!). Postcards must be sent to the IPS PO Box - see address below.
Postcards are non-returnable, instead they will be sold off in aid of an Irish Breast Cancer Charity at the Knitting & Stitching Show in November 2011. 
This exhibition is open to everyone - you don't have to be an IPS member to send in a fabric postcard.
We're hoping to get lots of National and International Entries! Deadline for entry is: Mid-June 2011
For further details please see Fabric postcard details
Kijk, zo ziet de hele kaart er uit:


16 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Hij is schitterend geworden Chris, en wat een leuk boek lijkt me dat.'
Volgende keer als ik in Holland ben, neem het dan even mee, dan kan ik er even doorheen kijken.
Groetjes Joke en alvast een fijn weekeinden

Petronella van Belle zei

Hallo Chris,
wat een kunstwerkje, chapeau!!! Ik ga er ook eens naar kijken, groetjes
Petronella uit Frankrijk

Anita A zei

Hij was al leuk, en hij is nog steeds leuk !!

katrien zei

Hxe9 dat heb je wel hxe9xe9l mooi gedaan hoor,en dit voor een eerste kaart.

marjan zei

Wat een prachtige kaart is dit geworden Chris.
Een waar kunstwerkje.
Groetjes Marjan

Antje uit Urk zei

Maar dat is mooie, klein maar heel fijn!! En wat een prachtig doel! Ik denk dat deze kaart heel goed in de smaak zal vallen en het thema is mooi bedacht! Prachtig!
groetjes,

Shirley zei

Hollandser kan niet, en wat knap gedaan voor een eerste kaart! Goed dat je de Link erbij heb gezet, ik was ook van plan mee te doen ( ben ook maar een beginner) Ik kan vanavond op mn blog ook weer eentje showen.

Floor zei

Je bedenkt ook steeds iets nieuws! Wat is ie leuk geworden!
In een enveloppe versturen kon natuurlijk ook, maar zo is het wel leuk dat er echt een postzegel op komt met een stempel.
Weer een nieuwe hobby erbij?
Wat te denken van alle kerstkaarten? Ach nee, dat wordt veel te veel.
Groetjes,
Floor

MARGA zei

Hallo Chris
De kaart is geweldig leuk geworden hoor.
Groeten
Marga

martine zei

Wat is hij mooi geworden.
Fiber male noemen ze dit toch?

q.lodge gerda zei

Dat is nou nog eens een hele leuke kaart Chris. Die gaat vast wel een leuk bedragje opbrengen voor het goede doel! Groetjes

((Z))...MM zei

Haa chris, even naar je terug zwaaien, trouwe vriendin !!;-)

En je card bejubelen, die ik vannacht al heb bewonderd.

Zooo leuk, hollands maar toch met een tikje Caribbean !!

Mooi weekend (((ZWAAAII)))

MarianneD zei

Tjonge,dat ziet er prachtig uit Chris!
En dat voor je eerste! Je ontdekt steeds weer nieuwe paden hxe9?
En een heel goed doel ook...

miranda zei

Oooooh wat een leukertje is het geworden!

Corrie zei

Chris wat een enig project is dat en je hebt een prachtige bijdrage geleverd. Ik had nog nooit van quilt postcards gehoord, het begrip is er in de borduurwereld al lang en ik mocht meerder geborduurde brieven ontvangen. Ik vind het heel leuk om dit nu ook te zien.
Wat een schattige moestuin heb je gemaakt, echt een plaatje!
Het is weer oergezellig bij je Chris. Liefs van Corrie

Lida zei

Hij is prachtig geworden en voor een eerste helemaal een geweldige prestatie, ik was het ook al van plan, maar dat spul moet ik dus eerst nog ergens op de kop zien te tikken! Maar bedankt dat je mij er nog even aan herinnerde! Oh en wat betreft DD's reactie, ze vond hem mooi!! Knuffel
Lida