Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Vitrinekastje

Het werd te gek. Hier en daar en overal in huis stond, lag of hing wat. En dat moet dan ook nog af en toe afgestoft worden. Allemaal van die leuke en dierbare dingen die ik kreeg of verzamel. Daar moest een eind aan komen! Bij toeval zag ik een aanbieding, dus als een haas naar de winkel. Dat bouwpakket van een vitrinekastje zou ik wel eens even halen. Pffff, dat ging dus niet zomaar. Er moest een flinke jongeman aan te pas komen om het geval in de auto te krijgen en nog eens twee flinke mannen om het naar boven te tillen. Loodzwaar! Dat kwam natuurlijk vooral door het glas. Toen moest Chago aan de studie. We hadden nog één plekje tegen een muurtje om het op te hangen. Dat muurtje is een gipsplaat. Maar Chago is niet voor één gat te vangen en heeft een goeie oplossing gevonden.

En toen samen aan de slag. Ik vasthouden en aangeven. Hé, dat doet me denken aan vroeger, aan de tijd dat ik Chago aan de stoel assisteerde. Dat was ook 'vasthouden en aangeven'! Ik was het nog niet verleerd. En kijk eens naar het resultaat. Alle vingerhoedjes hebben een plekje gevonden. Het lijken er zo veel minder dan eerst.


En ook de leuke handwerkjes die ik van weblogvriendinnen kreeg! Helemaal onderop staat wat glaswerk uit Wit Rusland. Daar heb ik nog veel meer van. Allemaal van lieve vrienden gekregen. Op het bovenste plankje een verzameling parfumflesjes. Nee hoor, die verzamel ik niet, die bewaar ik. Ik kreeg ze van speciale mensen met speciale gelegenheden. Ze stonden eerst allemaal op mijn toilettafel, dat werd een beetje te veel en te lastig.


Helemaal bovenop staat vrouwtje Ljoesa, een zelfgemaakt beeldje door de zus van mijn Wit Russische vriendin en spontaan uit haar kast in Moskou gehaald en aan ons meegegeven. Daarnaast een Russische paddestoel, gekregen van HAAR en over dat alles houdt mijn slaapengeltje, dat ik van HAAR kreeg, de wacht. Vind je het geen pracht?! Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee.


Een heel fijn en gezellig weekend!

18 opmerkingen:

marjan zei

Chris, kan me voorstellen dat je hier blij mee bent.
Het ziet er super uit.
Heerlijk al die dierbare herineringen zo dicht bij elkaar.
Je toilettafel mag er anders ook zijn.
Groetjes Marjan

quiltlodge gerda zei

Wat leuk Chris, zo'n kast met dierbare spulletjes! En nog even nostalgisch bezig geweest ook. Voel je weer even dat heel stevige lijntje waarmee je aan elkaar verbonden bent he al zoveel jaren lang.

Floor zei

Zo, dus dat is het geworden! Een mooi kastje, maar nog leuker wat er in en op staat!
Wat een vingerhoedjes heb je verzameld! Leuk hoor. Ik zie ze vaak op de Curiosa beurs hier in Utrecht staan, dan zijn er honderden bij elkaar.
Dat popje en paddestoeltje zijn heel mooi, maar ik ben weg van dat slaapengeltje!
Ik heb de foto's vergroot en als ik er lang naar kijk begin ik waarempel een beetje slaap te krijgen.
Die moet je eigenlijk naast je bed zetten.
Ik zie dat er nog ruimte over is in het kastje. Wat kan je daar nog allemaal zetten....
Groetjes,
Floor

Katrien zei

Wat leuk zo'n vitrinekast.Alles leuk bij elkaar en mooi om zien.

Inge Slaats zei

Wat een prachtig kastje, Chris en wat hangt het mooi! Jullie zijn een goed team, dat zie je zo. Mooie dingetjes staan er ook in. Lekker veel om te bekijken.

Fijn weekend!
Liefs,
Inge

joke zei

wat een enig kastje met al die lieve spulletjes. Leuk om steeds weer naar te kijken.

Yvonne aka sommeke zei

PRACHTIG! 't Is nu dubbel plezant om naar je spulletjes te kijken volgens mij!
Goe weekend!

sylviawillemien zei

Mooi geworden, meis, en nog twee plankjes over........daar moeten we maar wat voor bedenken!!!
fijn weekend! liefs!!

Johanna Zweden zei

Hallo Chris, hier is HAAR, grinnik.
Wat een schitterend kastje.
Nu moeten jullie alle 2 maar hier naar toe komen, dan kan Chago zo een mooi kastje voor me maken en wij kunnen quilten.
Sinds dat wij Simba hebben staat alle opgeborgen en kan ik niet van mijn mooie dingetjes genieten.
En als ik dit dan zie, word ik een kleine beetje jaloers,dat je zo een handig man hebt, die dat kan maken, mag wel hé
Wat een enig spulletjes staan erin.
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

Antje uit Urk zei

dat is niet te doen, elke week afstoffen!, Dat staat heel mooi in dat kastje!! En wat een mooie verzameling vingerhoedjes, dat zal ik eens aan mijn mmoeder laten zien die ook helemaal weg van vingerhoedjes.
groetjes,

Marianne K. zei

O0hhh, wat is het kastje mooi geworden, Chris. En nu heerlijk met een kopje koffie ernaast in een stoel dromen over al die mooie spulletjes die er in staan.

Lida zei

Wat een gezellig verzamelkastje is dat zo geworden, leuk en lief om al die speciale dingen zo bij elkaar te zien en ik hoop dat die slaapengel haar werk doet en niet wegdut, want dan is de boel echt onbewaakt! En het scheelt heerlijk met afstoffen en daar gaat het toch om! Fijn weekend verder nog, knuffel
Lida

Elly L zei

Prachtig kastje. En zoveel vingerhoedjes als jij hebt, heb ik nog lang niet.
fijne zondag
groetjes Elly

Anita zei

Hoera hij is klaar. En hoe, prachtig staat hij daar met zijn mooie inhoud.

Saskia zei

Oh wat praktisch en mooi! Maar voor je het weet heb je een tweede nodig ;-)))
Ik heb helaas geen vrije muur meer over. Anders zou ik je zeker gaan naäpen. Hoe ouder ik word, hoe meer van die dierbare kleine spulletjes in blikjes en dozen terechtkomen. Jammer toch.

miranda sol zei

Kijk dat heeft jou menneke mooi gemaakt! De perfecte oplossing voor al die verzamelingen...

MarianneD zei

Goed gedaan joh! Het doet me denken aan mijn vitrinekast met eekhoorns...;-)

Marga♥ zei

Wat is je kastje mooi geworden. Dat hebben jullie samen toch weer mooi voor elkaar.
Ergens heb ik ook een paar van die vingerhoedjes, maar ik heb er niks mee als ik ze weer tegen kom mag ik ze dan naar jouw opsturen?
Groetjes,
Marga♥