Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Help! Een hulp...

Volgende week krijg ik voor het eerst een hulp in de huishouding, in ieder geval voor een half jaartje. Dus één keer raden wat ik nu aan het doen ben. Natuurlijk! SCHOONMAKEN, hahaha! Nee hoor, niet een grote schoonmaak, maar in de duistere plaatsjes waar je zelf amper komt, maar waar kritische ogen wel komen. Je weet wel, boven het gasfornuis en de afzuiger. En de kastjes en de laadjes in de keuken en het kastje in de bijkeuken dat helemaal gereorganiseerd moet worden zodat alles handig voor het grijpen staat. En natuurlijk moet er een nieuwe emmer komen en een borstel en dweilen en ..... Nou ja, het zal wel goedkomen. Terwijl ik druk aan het boenen en poetsen ben, schieten er allemaal ideetjes door mijn hoofd om leuke patches, quiltjes, logjes en nog meer te maken. Vervelen hoef ik me niet en ik ben er nu toch wel mee verzoend dat er hulp komt. Het plaatje vond ik wel leuk en heb ik van internet geplukt.

22 opmerkingen:

sylviawillemien zei

HAHA,Chris, wat ben je toch een gek mens!!!!
die hulp is er om je te HELPEN, hoor!!!
MOET je niet ZELF aan de gang gaan!!!

ik heb ook hulp, vier uur in de twee weken!
vanmorgen zijn ze ( tis een echtpaar )weer geweest!!! heerlijk, t hele huis weer spic en span.
het enige dat ik doe is opruimen voor ze komen!!!!
geniet er maar van, t scheelt lijf en tijd! ( maar voor mij is het lijf het belangrijkste......:( )

Elly L zei

Ha ha, daarvoor krijg je juist een hulp hoor. Dit ga je toch niet iedere week doen he voordat de hulp komt.
groetjes Elly

Anita A zei

Hoi Chris, dat doe je in het begin, maar dat gaat (gelukkig) wel over hoor ! Opruimen nog wel maar van tevoren schoonmaken doe ik niet meer.
Ik heb al jaren vier uur hulp in de week en het bevalt goed. Probeer er van te genieten en doe er je voordeel mee !!

Chris zei

@ Nee hoor, ik ben echt niet van plan om dat elke week te doen. Ik schreef dit logje eigenlijk met een beetje zelfspot: krijg je hulp en dan ga je zelf aan de gang. Maar de klusjes die ik nu doe, zijn echt wel even nodig.

miranda sol zei

Heerlijk mens dat je ben! en morgen de brievenbus in de gaten houden hoor....Knuffeltjes

Annelies vdB zei

Een heel logisch iets. Ik zou het zo ook kunnen doen. Ik had hulp toen de kinderen jonger waren, maar doe het nu allemaal zelf.

Jantje zei

Dag Chris,

Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst na 40 jaar weer mijn nichtje in de ogen gekeken. Zij werkt ook in huishoudens, de boel schoonmaken. Ze zei tegen me: "Geef mij maar een huishouden waar je kunt zien dat je wat gedaan hebt". Dat idee zou ik ook hebben want dan heb je tenminste eer aan je werk.
Echt niet gaan poetsen voor de hulp hoor.

Lieve groeten van Jantje

Marianne K zei

Lol, ik denk dat ik ook eens kritisch in de keuken had gekeken. Lieve Chris, er blijft vast nog wel een klusje liggen. maar geniet van de momenten dat je huis spic en span wordt gemaakt door je hulp, en jij tijd hebt om leuke quiltwerkjes te bedenken!!

Marga zei

Er zitten echt wel voordelen aan hulp in de huishouding.
1} je ruimt zelf veel meer je spullen op
2} voordat de hulp er is is je huis al hartstikke schoon
3}als je iets 6 weken achter elkaar doet {b.v. meer opruimen} dan schijnt het een gewoonte te worden
4} heerlijk tijd over om samen met echtgenootlief te kunnen genieten.
Chris, geniet ervan een half jaartje is zo voorbij. Reken maar dat haar huis ook niet spik en span is.
Groetjes,
Marga

Corrie zei

Chris wat herkenbaar! Ik vond het vreselijk om een hulp in de huishouding te krijgen toen ik jaren geleden ziek werd. Ik ben dankbaar geweest voor de hulp, maar ben blij dat we het nu weer zelf redden. Ik voelde me te gast in mijn eigen huis. Of je hulp al die verborgen hoekjes zal vinden is trouwens de vraag ;- )
Ik weet wél heel zeker dat ze bij jullie een gastvrij onthaal krijgt.

marjan zei

Genieten van de hulp die je krijgt en vooral niet zelf te veel gaan poetsen anders moet zij alleen maar koffie bij je drinken omdat alles al schoon is.
In de tijd dat zij bij je is kun jij heerlijk handwerken of mooie dingen bedenken.
Groetjes Marjan

lut zei

Chris, geniet van de vrij gekomen tijd! Alles goed met Chago?

Lida zei

Oh, die Chris,
Mijn hulp is net weer de deur uit en mijn huis lekker glad, maar als ik het zelf doe, zie ik weer andere dingen dan zij en ik vind andere dingen ook weer belangrijker dan dat zij ze vindt, maar ik heb geleerd mij daar niet meer druk om te maken, ze regelt en organiseert alles zelf en ik krijg gewoon te horen wat ik moet kopen! 't Is even wennen, maar het is heerlijk!
Dus maak je niet druk, laat haar maar regelen of bepaal het samen, maar geniet er vooral van!! Stoppen dus met poetsen! Knuffel
Lida

Carolyn Hosier zei

How cute is the mop lady!!! Good for you for finding someone to help you organize and get places where you can't. Now you can do more important tasks such as spending more time with your husband, friends, gardening and not to forget quilting!!!
Hugs,Carolyn from Des Moines, Iowa

marcella zei

o, Chris, dat is precies wat ik ook zou doen ;) Wel fijn voor je, een beetje hulp en misschien houd je dan ineens veel meer handwerktijd over

AAGJE zei

hihi ja dát zou ik ook (MOETEN) doen !!;-)

Geniet er maar van.
Lijkt mij heerlijk een extra handje hulp !!

AAGJE = marian'ne m zei

Oeps... ik ben betrapt !!!;-))

Willeke zei

Goh je lijkt mijn schoonmoeder wel (88) die heeft sinds een half jaartje een keer per week 3 uur hulp en gaat dan eerst de keukenvloer dweilen voordat de hulp komt.
grinnekende groetjes,

cisca zei

Ik hoop dat je het gauw afleert eerst zelf poetsen voordat de hulp komt. Wat vindt je wederhelft ervan, want de mannen hier begrijpen al niet dat ik losse dingen opruim voordat de hulp komt. Ik moet zeggen dat ik het ook nog steeds moeilijk vind dat ik aan het bloglezen ben terwijl m.n hulp aan het werk is. Maar zij relativeert het wel door te zeggen computer maar lekker , anders heb ik geen werk en geen inkomen. Groetjes Cisca

martine zei

Lijkt me heerlijk maar ik vind het zo moeilijk anderen mijn klusjes op te laten knappen. Misschien leer ik dat nog eens.

Marijna zei

Haha, hoe herkenbaar wat je schrijft. Eerst alles schoonmaken voordat de hulp komt! Maar ik heb al jaren hulp en het is heerlijk dat ik sommige dingen gewoon niet meer hoef te doen. Het is effies wennen, maar het is wel fijn hoor. En ik denk dat het voor jou wel goed is, want je hebt al heel wat voor de kiezen gehad.Een beetje ontlasting kun je wel gebruiken dan.

Klazien zei

O wat lekker herkenbaar. Ik ruim en doe nog steeds voordat één keer in de veertien dagen mijn (onvolprezen)hulp komt.