Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Engeltje wordt een Bengeltje

Lopen bij jullie de bomen ook al zo mooi uit? Ik wilde vanmiddag eens even kijken naar de knoppen van onze kersenboom. Die is ooit spontaan in onze tuin komen wonen en is al behoorlijk groot geworden. Maar wat hing er in die boom? Een onderbroekje!! Ik had me al naar gezocht. Ons Engeltje van bijna 4 een ongelukje gehad. Ze had te veel haast, want er moest in de tuin gespeeld worden en toen ging het een beetje fout.

Dus nat broekje uit, schoon broekje aan. Opa zag het natte broekje, en dacht: even in de zon hangen. Vandaar het broekje in de boom. Engeltje intussen leek nu meer een Bengeltje. In plaats van lieve roze schoentjes, had ze stoere zwarte laarsjes aan. Maar ja, het spijkerbroekje was ook een beetje nat, dus de blote beentjes staken in de laarsjes. Nou was dat vandaag niet zo erg, want wat was het heerlijk weer. Dat vond ons Bengeltje ook, supergaaf weer om met water te kliederen.


Gelukkig hebben opa en oma zo'n leuk geval voor de vogeltjes om water te drinken, dus daar kan je altijd lekker in roeren en peuteren. De dametjes waar ze altijd mee speelt, kijken toe en het theemutshuisje mocht vandaag ook mee naar buiten. Wat kan het leven goed zijn, hè Bengeltje?

12 opmerkingen:

 1. Wat zullen opa en oma hiervan genieten!!! en wat fijn dat het Bengeltje zo dicht in de buurt woont dat ze vaak in oma's vogelbadje kan komen knoeien. Volgens mij is ze ook gegroeid sinds de foto van 'de rose schoentjes'. En zo'n ongelukje: tja, dat kan de beste overkomen..
  Groetjes, Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar kun je wel van genieten hé.Die engeltjes die soms eens voor bengeltje spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En Engeltje's haren zijn ook al zo gegroeid! LOL met dat broekje in de boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijk bengeltje, chris!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat een lekker diertje in haar laarsjes, heerlijk dit warme lenteweer, alles en iedereen leeft weer op en dan mag je best eens wat haast hebben met een klein ongelukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Chris,
  Wat een schattig bengeltje en goed gedaan van Chago, zo droogt het tenminste! Maar ze was heerlijk bezig, fijn weer in de tuin spelen, genieten!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo onbevangen kunnen spelen/dromen en het niet eens erg vinden dat je broekje in de boom hangt !!

  opa toch !!;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het altijd leuk om te zien dat kinderen zich zo goed kunnen vermaken. Vooral nu het weer wat beter wordt zie je ze opeens overal weer verschijnen en wordt er op het grasveld voor ons huis weer volop gevoetbald.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Chris wat een leuk engeltje en bengeltjes spelen graag buiten en vooral met water en zand is mijn ervaring en een ongelukje ach ja dat moet toch kunnen.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattig bengeltjs Chris, heerlijk hé, bij opa en oma is het altijd feest, en ja peuters worden kleuters enz.
  Wel heel lief, zo een ongelukje, als het hier gebeurt met de kleinjes, zeggen we altijd, O,oo een pechje...

  Fijn weekend Annelies.H.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oohhh Chris, wat heerlijk hè zo'n kindje! Ik kan me er alles bij voorstellen. Het is genieten, genieten en nog eens genieten. Maakt niks uit of alles nat wordt, dat water is ook zo lekker voor die hummels. En ja, opa en oma zijn in de zevende hemel met zo'n bengeltje in de buurt.
  Fijn weekend en veel liefs van mij!

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schatje. En spelen met water heerlijk toch! Laat de zomer maar komen zodat ze nog lekker vaak bij Oma en Opa kan spelen met water. Fijn weekend. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een reactie achter laat. Daar geniet ik altijd weer van.
Reageer je Anoniem en vind je het prettig een mailtje van mij te ontvangen, laat dan je mailadres achter of stuur mij die via het Contact tabblad op mijn blog.