Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Free motion for Liza

In het vorige logje vertelde ik hoe Liza, onze Grijze Roodstaart papegaai, bij ons kwam wonen en dat we 8 jaar plezier van haar hebben gehad. Toen, op een dag in mei, leek het alsof ze een beroerte had gehad. Een pootje verlamd, kon nauwelijks meer zitten of aan de tralies hangen. En ze at niet meer. We brachten haar naar een dierenarts in Wijk bij Duurstede, een vogelspecialist die ook de vogels van Artis verzorgde. We moesten haar daar achterlaten. Ze had heel veel vocht in haar buikje en de arts gaf ons weinig hoop. De volgende dag hoorden we dat ze het inderdaad niet gered had. Ze was ouder dan wij dachten, ongeveer 30 jaar. Ik miste haar vreselijk, ze was altijd zo gezellig aanwezig met haar gefluit en "tsj...tsj...tsj...kom es...kom es schat".

In september daarna volgde ik een 2-daagse cursus van Anja Townrow. Met de machine naaien van gebogen vormen en het ontwerpen daarvan. Voordat ik ging, had ik al een idee: een eerbetoon aan onze Liza, dus een papegaai.
Op de cursus maakte ik het ontwerp van Anja om de techniek te leren.
Thuis stortte ik me op mijn eigen ontwerp. Het werd een Ara, geen Grijze Roodstaart, omdat in de Ara meer kleuren verwerkt konden worden en de lijn van de vogel natuurlijk sierlijker is.


Maar toch, het werd mijn Liza. En nog wat, ik wilde ook graag meanderen met de machine. Dus deed ik mee met een workshop bij de Sampler en toen thuis oefenen. Oh! Wat vond ik het doodeng om uiteindelijk de sandwich met mijn Liza onder de machine te leggen. Bibberen was het. Maar het is toch goed gegaan.


Je moet toch alles een eerste keer uitproberen. Alleen de donkere ovaal heb ik op deze manier gequilt. Ik gaf het quiltje de naam 'Free motion for Liza', vanwege het vrije doorquilten, maar ook omdat Liza zich altijd vrij mocht bewegen, haar kooi stond overdag altijd open. En weet je wat zo leuk is? Ik heb met dit quiltje ook nog de eerste prijs gewonnen. Op de tentoonstelling in de winkel van Sylvia in de Rijp eind 2007. Zo heb ik een blijvende herinnering aan dit prachtige dier.

24 opmerkingen:

Mascha zei

Daar sta ik niet van te kijken dat je de eerste prijs met dit quiltje hebt gewonnen.
Schitterend.
Groetjes Mascha

Rina zei

Da's een hele mooie herinnering.

katrien zei

Prachtig hoor en met een mooie herinnering.

Hennie zei

Wat een prachtige quilt met een nog mooiere herinnering.
Fijn weekend Hennie.

Elly L. zei

Een hele mooie herinnering en een prachtige quilt.
groetjes Elly

marjan zei

Wat een mooi eerbetoon aan Liza.
Een prachtig verhaal.
Groetjes Marjan

nelleke zei

hallo Cris wat een prachtig vehaal over jullie Liza en je quilt is erg mooi vooral ook als herrinnering aan de papagaai zo zie je maar weer dat er aan quilts ook dierbare herrinneringen hangen.groetjes en een fijn weekend gewenst van Nelleke

Yvonne aka sommeke zei

Mij verwondert die eerste prijs ook helemaal niet. Het is een prachtige quilt geworden, een originele herinnering aan jouw Liza!

Lida zei

Weer een prachtig verhaal bij een heel mooie quilt en een warme herinnering! Wat een extra beloning, dat jouw liefde voor deze schattige vogel ook nog eens een prijs kreeg! Maar duidelijk verdiend! Ook nog een heel fijne zondag, knuffel
Lida

willy zei

Chris wat een mooi eerbetoon aan Liza. Ik vond het een mooi verhaal over Rocco, Liza en de kleurrijke quilt.
Fijn weekend

Annelies vdB zei

Wat kun je dan veel in zo'n quilt leggen.
Ik vind hem erg mooi en vol herinnering.

qjoke zei

Wat heb je dit mooi geschreven Chris, wat een prachtige uitleg over de achtergrond van een quilt. Het is fijn om zo een quilt te maken, een eerbetoon aan iets waar je veel van houdt, je zult zo een beestje nooit vergeten, maar als je naar dit quiltje kijkt, dan komen de dubbele herinneringen en leuk verhalen naar boven en dat heb je bewezen met je vorige logje.
Alle 2 de quiltjes zijn prachtig en wat een kleuren. schitterend Chris.
Fijne zondag liefs Joke
PS. heb je de auto en huisje al geboekt, grinnik

Corrie zei

Chris na dit logje gelzen te hebben, las ik over Rocco die Liza werd.
Ik heb zó gelachen over het blaffen van Liza!
Je quilt doet haar alle eer aan! Wat een fantastisch leuk dier, ik snap dat je haar mist.

Saskia zei

Een prachtige quilt-met-verhaal!

PetraM zei

Wat een mooie quilt en wat geweldig dat er een herinnering aan de prachtige ara vast zit.

Erna zei

Hoi Chris een geweldig verhaal en wat een prachtige herinnering aan deze bijzondere papegaai. Echt een eerbetoon aan Liza. Groetjes, Erna

Balsemien zei

Prachtig log Chris. En zo werd Liza geeerd met een prachtige quilt!

Annelies.H. zei

Wat een heerlijk verhaal, en wat een dierbare herinnering heb je aan je papegaai.
En wat gaaf om een quilt van een papegaai te maken. Hij is erg mooi en vrolijk kleur, en de naam ook al zo passend...

Groeten van Annelies.H.

miranda sol zei

Een hele mooie manier om haar te herdenken, en met die prijs erbij weet je zeker dat je het goed gedaan heb! Groetjes uit het regenachtige Virginia

Anita A zei

Hoi Chris, wat een mooi verhaal en een prachtige quilt.
Kijk ook een op mijn weblog
http://dot.web-log.nl

sylvia(willemien) zei

wat een prachtig quiltje, kan me voorstellen dat je daarmee een prijs gewonnen hebt!!!
groetjes, syl

MarianneD zei

Een mooi verhaal over een lief huisdier..waar zouden we zijn zonder onze huisdieren Chris!
En je quilt is een beauty! Een prachtig aandenken aan Liza..

Anonymous zei

Mooie herinnering aan jullie huisdier, bijzonder dat je er ook nog een prijs mee hebt gewonnen

marian'ne m zei

aa wat een mooi quilt.

En ik raak ontroerd door het verhaal van Liza, zoo zielig.