Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Warmte, Waarde en een BOM

Vanmorgen opende ik mijn mailbox en de Warmte stroomde gelijk over me heen. Wat is dat toch heerlijk, die lieve, bemoedigende en ook humorvolle mailtjes. Het zijn allemaal warme douches!! Dank jullie wel!
Gister lag ik een tijd in de stoel bij onze tandarts, jawel. En toen dacht ik ineens: als je ouder wordt, wordt je steeds meer Waard! Ik was daar nl. voor de .........ik zal het maar niet zeggen........zoveelste kroon. Vroeger waren die van goud, dus je kon dat lekker laten zien, nu lijkt het allemaal echt, maar het is net zo kostbaar. Ik kwam ooit een enig gedicht tegen over het meer waard zijn als je ouder wordt. Ik heb het ergens opgeruimd, maar waar?? Tja, dat krijg je ook als de jaren klimmen. Maar als ik het vind, laat ik het jullie zien.


Nu nog over de BOM. Ja, daar ben ik voor gevallen, voor het eerst. Beter dan dat de bom valt voor mij. Bij Inge zag ik elke maand van die enige kleine quiltjes, eentje voor elke maand. Met een maatje dat past in het wisselhuisje. Patroontjes van een BOM van Ellen. Ik heb ze allemaal gedownload en ben begonnen met deze maand, november. Hij hangt al in mijn huisje. Volgend jaar ga ik per maand de rest maken. Dan heb ik eind volgend jaar de hele kalender bij elkaar.

16 opmerkingen:

sylvia zei

heee, lieve meid, was je er weer even!!!
fijn!!
en wat een leuk quiltje, zo ieniemienie!
ik heb ook wat van die patronen gedownload, maar ben niet bij.
dus dank zij jou, ga ik ze even binnenhalen.
liefs, syl

Marijke zei

Hallo Chris, fijn dat je weer terug bent. Wat ziet het miniquiltje er weer lief uit ook je blogje over anna vond ik weer prachtig geschreven.
groetje Marijke

Rian zei

Ha Chris,
Wat een leukerdje. Fijn om weer iets van je te horen. En, ja, goed onderhouden oude dingen zijn kostbaar, dus zorg er maar goed voor!! Ook je logje over Anna laat weer zien hoe wonderlijk het gaan kan in het leven.
Liefs, Rian

Johanna Zweden zei

Enig Chris,wat zal je daar zeker vrolijk van worden.
ja oud worden is niet leuk, en als je tanden dan ook nog uitvallen!! Gelukkig hebben we nog de tandarts, jammer dat Chago je niet meer kan helpen.
Groetjes Joke

Chris zei

@ Nou ja, hoor es effe Joke, jij maakt het helemaal bont: tanden uitvallen. Nee hoor, het wortelgestel is nog prima en daar gaat het toch om, niet waar?! Als het fundament maar goed is. Haha.

inge zei

leuk dat quiltje voor je wisselhuisje!

lutl zei

Wat leuk dat je die mooie quiltjes gaat maken. Het eerste is alvast prachtig.

marjan zei

Jij gister bij de tandarts voor het broodnodige onderhoud en ik volgende week.
Het zijn de ongemakken van het ouder worden.
Je quiltje is prachtig.
Ik houd zo van jouw kleurgebruik.
Groetjes Marjan

katrien zei

Leuk quiltje,en leuk om maken hé.

Yvonne aka sommeke zei

Je hebt erg kleurige stofjes gebruikt, het quiltje is er voor mij opvallend anders door (dan diegene die ik zag) maar wel erg mooi!

willy zei

Hoi Chris, wat heb je er een prachtig quiltje van gemaakt. Zulke vrolijke stofjes voor de novembermaand.
Groetjes

Corrie zei

Ha,ha,ha, waardevoller word je vooral door wie je bent Chris, ook al zou je geen tand of kies meer in je mond hebben, je bent en blijft een parel.
Wat een schattige quiltjes, ik zie ze ook allemaal voorbij komen maar kan er niets mee. Zo blijft het verrassend wat ieder met zijn of haar hobby maakt, heerlijk hè die weblogs. Ook al zoiets kostbaars.

Annelies zei

Wat is dit een leuk blok geworden Chris.
Waar lag ik maandag: in de stoel van de tandarts.
Ik had mijn kroon kapot gebeten en moest nu voor een noodbrug. Over drie maanden als de wond genezen is krijg ik de definitieve brug.
We zijn dus beiden meer waard geworden.

Chris zei

@ Hahaha Annelies, je hebt helemaal gelijk. Onze aandelen stijgen temidden van een crisis!

Lida zei

Mmmmmm, de tandarts, ja hoor daar kun je wel een leuke auto aan besteden! LOL! Maar ja je wilt toch niert met een tandeloos bekkie oud worden?? Die mooie glimlach moet wel worden onderhouden hoor!
Je november quiltje is een schatje, vind je gebruikte stofjes erg leuk! Nu dan hoef je er nog maar elf!! Groetjes
Lida

Marijna zei

Praat me niet van gebitten. zo oud als ik ben loop ik braaf elk half jaar naar de tandarts. OOk ik heb al een aantal kronen. Maar ook al eenhoop kwijt geraakt. Zoiets als een beetje van mezelf en een beetje van de tandarts. Haha... Maarre, je kleine kalender quiltjes \zijn leuk. die je al klaar hebt ziet er in iedergeval leuk uit.