Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Algemene Quilttentoonstelling Alkmaar 2009


Oh jongens, wat was het PRACHTIG!! Wat heb ik genoten! Om half tien was ik al bij de ingang van de Grote Kerk en stonden er al grote groepen vrouwen -en een paar mannen- te wachten en ondertussen uiteraard te babbelen.
Toen gingen de deuren open en dromden we met z'n allen naar binnen. De koffie met iets verschrikkelijk lekkers stond al klaar, dus in no time waren alle tafeltjes al bezet. Daarna was de officiële opening in 'het koor' van de kerk. Daar stond ook een namaak Jozef met de veelkleurige mantel uit de musical. Wat een kunstwerk. Heerlijk dat ik er zo vroeg kon zijn. Het bleef het eerste uurtje rustig, zodat ik alle tijd had om op mijn gemak rond te kijken. Maar, je snapt wel dat het toen al gauw volliep en het vooral in het 'winkelstraatje' heel druk werd.
Deze kerk is een prachtige locatie, mooie lichtval en ruim. Alle quilts komen goed tot hun recht. En wat een schitterende collectie. Er is zo'n diversiteit van quilts en zo'n hoge kwaliteit! Je vraagt nu natuurlijk: waar zijn nou je foto's van de quilts. Tja, die heb ik dus wel gemaakt, maar bij de ingang botste ik gelijk tegen een groot bord: alleen fotograferen voor intern, eigen gebruik en NIET voor internet, tijdschrift etc. tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de maakster. Dus ..... geen foto's van quilts, alleen een paar van mijn quilt:


Daar hangt hij dan! Toch wel heel apart hoor om je eigen quilt daar te zien hangen. En natuurlijk leuk om ook de belangstelling te zien:


Vlak er naast hangen de quiltjes van het Afghanistan project. Afghaanse vrouwen maken kleine borduurwerkjes met de hand die verkocht worden. Zij maakten voor ons, Nederlandse vrouwen, speciaal borduurtjes met tulpen. Nederlandse vrouwen hebben rond zo'n borduurwerkje een quiltje gemaakt. De quiltjes worden op verschillende locaties tentoongesteld en kunnen ook weer gekocht worden. Het is een project om deze vrouwen te helpen. Wil je daar meer over weten, kijk dan hier.



Op de linker foto zie je een pijl naar het quiltje dat Joke gemaakt heeft. Tussen de middag ben ik even de stad in gegaan en toen ik de kerk uitkwam zag ik een bekend blauw jasje en hoorde ik een bekende naam zeggen. En ja hoor, daar stond Willeke. Leuk om haar eventjes te groeten. In de stad zag ik natuurlijk overal zeer herkenbare dames lopen of gezellig op een terrasje zitten. Het was daar prachtig weer voor.
Ja hoor, wees maar gerust, ik heb ook nog wat inkopen gedaan. Kattenlapjes voor een droomquiltje, stofjes voor de ACQ en nog een stofje voor het biesje van het zandloperquiltje en ook zo'n schattig borduurwerkje van de Afghaanse Sheila.

Ik kan jullie allemaal echt aanraden om er heen te gaan en met eigen ogen al dat moois te bewonderen.

22 opmerkingen:

marijke korving zei

Hallo Chris,
Ik kan mij bij het zien van die paar foto,s al voorstellen dat je genoten hebt moet helaas zelf het hele weekend werken misschien dinsdag nog een kans om te gaan,jou quilt nu al een paar keer op foto gezien zou hem ook graag in het echt bewonderen.
groetjes Marijke

Corrie zei

Maandag ga ik alles bekijken en ik heb er nu nog meer zin in door jouw verslag en foto's, ben benieuwd of ik ook nog bekenden tref!

MarianneD zei

Ik ga volgende week ook Chris!Met de hele quiltclub,we maken er een gezellig dagje van!Ik verheug me er nu al op...;-))
Wat is je quilt toch mooi,nu kan ik hem zelf gaan bewonderen!

Marijna zei

Wat hangt jou quilt daar mooi te pronken!!! Wat zal je genoten hebben. Komenmde week ben ik helemaal bezet en daarna even vakantie. dus de tentoonstelling bezoeken gaat niet lukken. Maar ik heb in Frederiksoord al genoten.

Yvonne aka sommeke zei

Bedankt voor foto's en verslag Chris! 't Was even meegenieten!
(ik had al een vermoeden van dat verbodsbord :-()
Leuk hé, die belangstelling voor je quilt!
Natuurlijk vind ik je buit geslaagd, vooral de kattenlapjes!
Fijn weekend nog!

Johanna Zweden zei

Wat een leuk verslag Chris, en ja we hebben gisteravond er al over bij gepraat over de telefoon,dat de tentoonstelling zo mooi was.
Wat hangt je quilt er mooi bij.
Je hebt een heerlijk dag gehad, en hoop dat als je woensdag gaat het weer zo gezellig is.
Lief dat je toch even stiekem een foto hebt genomen, en laat zien dat mijn quiltje daar ook hangt, ben ik er toch even bij.
Liefs Joke en een fijne dag

katrien zei

Leuk dat je quilt daar mocht hangen,is ook een mooie hé.bedankt om ons even mee te laten genieten.

Annelies zei

Wat leuk bij jou alvast voor te kunnen proeven.
Je quilt hangt erg mooi.

willy zei

Chris, wat kan je prachtige quilt daar mooi bewonderd worden. Leuk dat Joke haar quiltje zo ook even kan zien.
Fijn weekend.

marian'ne m zei

Prachtig !!

Jouw quilt is zeker het bewonderen waard.
Veel dames zullen er heen gaan las ik , leuk.

Fijn dat je zo genoten hebt.
En een lekkere buit mee hebt.

sylvia zei

ik heb je natuurlijk al een mailtje gestuurd, maar wil ook hier nog even zeggen dat je quilt er fantastisch hing!!!
in al zijn glorie!
en de tt: top!!!!

Mien B zei

Op de foto is ie al mooi ,en in het echt zoooooooooooooooooo prachtig !!!!!!!

Chris zei

@ Bedankt allemaal, ik gloei er helemaal van!!

Tineke zei

Chris, wat een mooie beschrijving van een heerlijke dag was dit. Het was net of ik naast je liep daar in Alkmaar... Je quilt is prachtig. Heb je stiekem geluisterd wat men van je quilt vond? Zonnige zondag voor jou.

mattie de vries zei

Ben vandaag geweest en je quilt ziet er schitterend uit. Heb ook een Afghaanse tulp gekocht. Voor mij een geslaagde dag/ tentoonstelling, groet Mattie.

Inge Slaats zei

Nou Chris, dat ziet er allemaal leuk uit daar. Woensdag kom ik naar Alkmaar om jou (grinnik...)en je quilt te bewonderen! Ik heb het wisselhuisje voor je. We mailen nog hè. Ik heb een druk weekend achter de rug, zowel wbt quilten zaterdag als met mijn kleinkinderen vandaag. Tot gauw!

Groetjes,
Inge

Lida zei

Hoi Chris,
Wat hangt jouw quilt er fantastich! Maar dat hij is hij waard ook! Prachtig! Ik ben van plan hem woensdag nog eens goed in het echt te bewonderen! Tot dan! Groetjes
Lida

Saskia zei

Chris, ik kom dinsdag je quilt bewonderen! Jammer maar wel begrijpelijk dat publiceren van foto's verboden is (, tenzij ... etc.)
Ik moet er meer dan 3 uur voor treinen, dus ben blij om hier te zien en te lezen dat het erg de moeite waard is.

marcella zei

Leuk om ook even van Alkmaar te kunnen meegenieten. je hing daar prachtig!

josé zei

Ik wat is je quilt geweldig!! Veel bekende Kaffe stofjes in verwerkt.

Mooi kleur gebruik Super.Hij hangt daar ook geweldig,

Was echt geniet bij jou guilt!! Veel aandacht voor is toch enig !!

Saskia zei

Het is al vaak gezegd, maar jouw quilt is in het echt zoveel mooier dan al op de foto zichtbaar is.
Ik ben geen quilter, maar heb erg genoten van de prachtige expositie.

ingeborg Landers zei

Wat heb je een leuke site, kwam erop door het artikel over Maria Troost. We kennen haar goed doe de groetjes van ons aan haar( moeder maarten dan weet ze het)Ik ben een poppenhuis fanaat kijk ook gerust eens op mijn site heb helaas nog geen log. Ben nu bezig met een miniquiltje voor op een der poppenhuis bedjes en met obama. onder de collums zie je leuke items die ik heb gemaakt. vond je baboeska enig.Zal je web/log gauw doorgeven aan mijn vriendin Catherine en behoor nou bij je lezers. veel succes met deze weblog Ingeborg landers