Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Brand in Schoorl!

Dat is toch ook wat! In mijn vorige logje schreef ik over de winkel van Maria Troost in Schoorl. Misschien hebben jullie het voor het nieuws gehoord dat daar gisteren een duinbrand uitbrak. Precies op de hoogte van die winkel! Daar moet je toch niet aan denken! Even achter die winkel, richting duin, woont een kennis van ons. Hij moest met veel anderen zijn woning verlaten en mocht er gisteravond nog niet terug komen. Het was echt een vreselijke dreigende brand. Uit heel Noord Holland kwam hulp van brandweer. Gelukkig heeft de regen meegeholpen en was de brand 's avonds laat onder controle. Geen persoonlijke ongelukken, geen huizen verbrand. Veel van de huizen daar hebben een rieten dak!
Allemaal een fijn en veilig weekend toegewenst!

12 opmerkingen:

Elly zei

Het is echt erg, het sein brandmeester is nogsteeds niet gegeven. Het lijkt mij zo eng om dit mee te maken en de onzekerheid.
Een heel fijn weekend ook.
groetjes Elly

Rian zei

Wat een schrik zal dat geweest zijn... en wat verdrietig, al dat duingebied... erg hoor. Maar gelukkig is het voor de bewoners (en voor die geweldige winkel van Maria Troost) goed afgelopen..
Goed weekend hoor

katrien zei

Zag het bij ons op het nieuws.Vreselijk.

Marijna zei

Chris, ik moest er gelijk aan denken! En in het voorjaar was ik zelf nog in schoorl!! Het kabouterpad gelopen. Hopelijk is de brand nu onder controle. Altijd erg beagnstigend zo'n brand. Vorige week in Kampen die brand. Ik moet er niet aan denken!!

marcella zei

vreselijk nieuws, vroeger gingen wij daar in de buurt op vakantie, ik ben er nog een aantal malen teruggeweest.

marjan zei

Gelukkig is de brand nu onder controle al zijn er nog wel een paar dagen nodig om het vuur definitief uit te krijgen. Ben blij dat zich er geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. We kunnen ook nog van het winkeltje genieten. Hier moesten de ramen dicht gisteren vanwege de rook die ook deze kant opkwam.

groetjes Marjan

Tineke zei

Dat was zeker schrikken Chris. Ik moest meteen aan je vorig bericht denken toen ik van de brand hoorde. Gelukkig is alles gespaard gebleven. Nou ja, gespaard...

Yvonne aka sommeke zei

'k Zag het ook op TV hier, vreselijk! Gelukkig is de brand onder controle. Geëvacueerd worden door een brand moet beangstigend zijn, bang afwachten wat er nog overblijft ...

Johanna Zweden zei

Wat fijn dat het goed is afgelopen, nu kunnen we samen toch naar toe.
Ja ik heb ook altijd angst voor brand, vooral zoals je nu zelf hebt gezien dat we tussen de bossen wonen, het zal je maar overkomen, moet er niet aan denken.
Fijne dag liefs Joke

lida zei

Hoi Chris,
Zag vorig jaar een bosbrand in Spanje en vond het ontzettend beangstigend. We waren allebei blij dat zoiets niet zo vaak bij ons voorkomt, maar nu toch een paar keer. Echt vreselijk, vooral voor die mensen die hun huis uit moesten en niet wisten of het er later nog zou staan. Hoop dat de brand nu helemaal uit is en iedereen weer met een gerust hart naar huis is terug gekeerd.
Nog een fijne dag verder, knuffel
Lida

Annelies zei

Heel dreigend om dit mee te moeten maken. Ik hoop dat in de winkel niet alles naar rook ruikt.

marian'ne m zei

AAA wat naar hé !
Ik moest gelijk aan jouw logje denken.
Dus zó dichtbij.
Zag net nog wat beelden maar hoe ruig ze deden met de bejaarden, brr.
Was echt paniek.
Hopelijk is het nu wat rustiger.