Het plaatje hierboven is gemaakt van een foto van maart 2006. Handen van vriendinnen van onze kerk die voor het eerst bezig waren met patchen en quilten. Deze foto gaf de naam "Quilts and Friends" aan mijn Blog. Ik vind het leuk om via dit Blog iets te delen over mijn quilt en andere -handwerkactiviteiten, maar ook te schrijven over mensen, familie en vrienden, en diverse zaken die je soms meemaakt. Je kan een opmerking achter laten als je dat leuk vindt en klikken op de foto's voor een vergroting.

Bijna kukeluku

Ik werd er bijna kukeluku van, maar ze zijn af, 24 stuks. Ik heb me suf genaaid om het klaar te krijgen. Zoal ik al eerder zei, dit is het meest bewerkelijke blok van het Logcabin project. De eerste acht zitten ook al aan de quilt. Hij is nu te groot om op te hangen, dus laat ik het maar even op deze manier zien.


Het volgende blok, blok 7, ziet er zó uit. Is veel minder bewerkelijk omdat je verschil-lende lange stroken eerst aan elkaar kan naaien en daar kleine strookjes van kunt snijden. Hier moet ik er ook 24 van maken. Daarna heeft elke rand weer steeds minder blokken.

10 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een prachtige blokken Chris !

marian'ne m zei

PRACHTIG !!!
Tjeempie wat véél !!
Zo mooi effect de donkere en lichtere kleuren.

willy zei

Het is prachtig Chris. Gelukkig heb je de bewerkelijkste blokken af. Succes met de volgende 24.

katrien zei

héél mooi hoor,echt kleurrijk.

Lucia zei

Dag lieve mam,
Even zo want ik zit nu lekker even blogs te bekijken, maar wat wordt dit prachtig zeg!! Het is jammer dat jullie paleisje te klein is om al dat moois op te hangen, anders zouden jullie rondleidingen kunnen gaan geven. Ik vind het prachtig en trouwens... de foto zelf is ook haarscherp. Hoe was de 'kartonnage' trouwens? Ik weet niet eens of ik het goed schrijf, haha.. Dikke kus kunstzinnige moeder...

Marijna zei

Chris, wat wordt het prachtig!!!!! Veel werk, maar het resultaat is er ook naar.

anneke zei

wat een mooie blokken heb je klaargekregen! en zo veel! daar kan ik allemaal maar met een diepe zucht naar kijken... ik ben een hele slome quilter geloof ik.

groet,

Marga (MarPie) zei

Hij wordt echt schitterend, heb er al een paar gezien bij Gré, het is een heel mooi patroon.Complimenten voor je stof/kleur gebruik, van dichtbij denk ik wat wordt het druk en als je het geheel ziet dan valt mijn mondje open. (dat gebeurd niet gauw hoor, wel dicht maar niet open)

Chris zei

@Marga dat denk ik ook wel eens, wat druk. Vandaar dat kukeleku.
@Ik ben ook niet zo snel hoor Anneke. Bij mij in de groep zit iemand die maakt er 2 tegelijk!!!! Moet ik niet aan denken.
@Dag lieve dochter Lucia. Leuk even hè, dit contact, alsof we elkaar nooit zien of horen:-).Nou, ik ben heeeel tevreden met ons 'paleisje', makkelijk bij te houden, vooral als pap de stofzuigerij doet....

Willeke Sneek zei

Een hoop werk, maar erg leuk van kleur en patroon!
Leuke foto's van je andere item met een beetje spuug, grinnik
(ik doe lekker 2 reacties op één, dan hoef ik die irritante lettertjes/cijfertjes maar één keer in te typen)
hartelijke groetjes,